Cerven
ohodnotit

Bratrstvo

Bratstvo

Další název:
Leaving Afghanistan; Братство; Braterstwo
Země:
Rok:
2019
Délka:
113 minut

Komentáře k filmu Bratrstvo

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
m6k
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.2.2020
Ruský válečný film jsem   neviděl už dlouho. Tenhle je   z Afghanistánu a příjemně   mě překvapil, žádný   falešný patos, ani   prvoplánová politická,   agitační masírka. Jen   někteří gerojové jsou ve   filmu až příliš gerojové,   jak to mívají ruské a   americké filmy společné.   Kvalitně natočená story o   okolnostech, za jakých   opouštěly sovětská vojska   území   "nevyhratelné"   války, kde zanechali své   afghánské spojence na pospas   mudžahedínům. Krásné   hory, (film se natáčel na   Kavkaze), a nekrásné situace   including. Stejnou zkušenost   o pár let později učiní i   Američané, (s naší   spoluúčastí). Stejného   opuštění se zřejmě opět   dostane i jejich místním   spojencům. Některá místa   na této planetě mají holt   opakovaně pech. Už v sedmém   století, (po Ježíškovi),   dobyl toto území islám. V   devatenáctém století tu   třikrát válčili Britové,   kdy si to jednou o Pandžáb   rozdali i s (tehdy carskými)   Rusy. Po několika   následných občanských   válkách si tu zaválčil i   tehdejší Sovětský svaz. Po   jejich odchodu následovaly   další občanské války, na   které navázala současná   válečná účast USA,   potažmo NATO. Za posledních   dvě stě let se na tomto   území neválčilo jen pár   krátkých období. Zlatá   česká kotlina. Některé   ruské válečné filmy jsou   pro soudného diváka za   trest. Tento ne, myslím, že   stojí za vidění, nejen pro   milovníky stříleníčka a   boucháníčka.
.
curil
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.6.2020
Ruský válečný film a je   jedno, zda byl natočen v   padesátých, osmdesátých   letech nebo v současnosti.   Vždy oslavuje ruský   nacionalismus a hrdinství   vojáků a šarží až   nezřízeně. Válka v   Afghánistánu, jak se píše   v komentáři m6k, nebyla   první, kdy se snažily   mocnosti upevnit svůj vliv.   Sověti posléze Rusové se   vždy vměšovali do   politických věcích jiných   států, aby si udrželi vliv.   Ať už to byly události v   roce 1956 v Maďarsku, v   Československu v roce 1968,   udržovali do roku 1989   miliónovou armádu v   tehdejší NDR a Polsku.   Internacionální pomoc, to   bylo jejich zaklínadlo, tak   se ocitli i v této válce,   která dodnes není   ukončená, i když se tam   angažuje polovina světa.   Válka Rusů v Afghánistánu   přinesla téměř milión   mrtvých ze strany domorodců   a to převážně civilistů.   Z filmu lze pochválit   realistické scény boje,   přestřelky v horských   soutěskách (filmováno v   Kazachstánu a na Kavkaze).

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - My všichni školou povinní (198...

10:55 - 12:00

25 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

ČT2 - Ztracené poklady Egypta

10:50 - 11:35

30 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

10:20 - 11:55

60 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Prima - Partie Terezie Tománkové (2020...

11:00 - 12:00

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Reklama