Cerven
ohodnotit

Sedm

Seven

Další název:
Se7en; Sedem (SK)
Žánr:
Rok:
1995
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
28.3.1996
„Sedm smrtelných hříchů, sedm krutých vražd“

Komentáře k filmu Sedm

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 94
FLA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2011
Co napsat o tomto mrazivém a   geniálním krimi - thrilleru,   snad jen že patří mezi můj   Top toho nej a D. Fincher se   stal velkým oblíbencem! A   přesto, že všichni herci   zahráli skvěle, smekám   před Bradem Pittem!
PROCESOR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.10.2017
PROCESOR!
Je pro mne zatím nejlepší   thriller. Geniální scénář   a režie. Herecký koncert   Morgana, Spaceye a první   film, kde mě přesvědčil   Pitt, že není jen   "hezounek", ale i   slušný herec. Jen jedna   drobnost, to ale dávám za   vinu špatnému překladu.   Vyšetřovatelé se chystají   na "výlet" se   zadrženým a jejich šéf   mimo jiné povídá "Jel   by s vámi   neozbrojený"...
pataamat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2009
jeden z majlepších filmov   90.rokov skvelé prednesenie 7   hriechov a nechutný Spacey   ,keď som tento film vydel   prvý krát v kine fakt my   bolo z niektorých scén zle   ,brutal film .
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2009
Skvěle natočená   kriminálka. Dost napínavá a   záhadná. Ten konec jsem   nečekal ani náhodou.
Luxusní herecké   obsazení. Stojí za   zhlédnutí.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.8.2013
SEDM

Dva   policisté, dva rozdílné   přístupy k práci. Jeden,   plný ideálů, začíná   svůj boj proti zločinu a ten   druhý - končí. Oba mají   stejný případ a oba   chtějí obstát co nejlépe.   Perfektní začátek na novém   místě versus odchod se ctí   na vrcholu kariéry. A proti   oběma stojí neznámý   pachatel, který šokuje   ostatní svou brutalitou s   jakou chce bojovat proti sedmi   smrtelným hříchům.

Opět téma   náboženského fanatismu ve   zvrácené podobě. Pro   samotnou lásku k bližnímu   svému jej raději zabiju,   než abych jej zanechal   napospas jeho hříchu.   Povýším sám sebe na   prodlouženou ruku   spravedlnosti a ve jménu boha   a pod jeho křídly páchám   ty nejodpornější zločiny.   Svůj talent a nadání   promrhám na rafinovanou   pomstu za spáchané hříchy.  

Ve městě   plném hříchu a neřestí se   začíná odehrávat   napínavý a dokonale   propracovaný příběh, ve   kterém proti sobě stojí ty   nejlepší špičky. Napětí   narůstá každým okamžikem   a i ty pasáže, které se   zpočátku jeví jako   zbytečná vata, nakonec   dostanou smysl. Důmyslná hra   kočky s myší nenechá   diváka spočinout a postupně   ještě nabírá na   obrátkách až do   nečekaného a šokujícího   závěru.

Film   stojí na hereckých výkonech   Morgana Freemana, Brada Pitta   a Kevina Spaceyho. Mistrně   natočené dílo Davida   Finchera patří k tomu   nejlepšímu, co žánr   moderní krimi nabízí.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2010
s vrazdami podle jidase pro me   nejlepsi krimi filmy... i kdyz   prvne jmenovany film jsem   videl jako maly tento nedavno   tak me nadchnul skvele   obsazeni....I kdyz brada pitta   mam v oblibe az po shlednuti   troje...morgan freeman je   jeden z nejlepsic hercu v   historii to mi nikdo neupre
261972
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.10.2017
Geniální výkon Morgana   Freemana a Brada Pitta se stal   v roce 1995 hitem. Brutální   vraždy, krev a kusy těl   dávají tomuto   psychothrilleru tu pravou   "chut". Sedm   smrtelných hříchů -   pícha, lakomství, závist,   hněv, smilstvo, obžerství   a lenost. Brutální vrah,   který se nezastaví před   ničím. Dvojice detektivů se   utkají s nezastavitelným   zlem, které se jim nakonec   udá sámo. Sedm je bravurní   film na potrhání duše,   mysli i těla. Každá minuta   znamená zlo. A každé zlo   musí být potrestáno.   Režisér David Fincher si   povolal zkušené herce a   natočil super brutální   psychothriller. Sám má na   svém kontě další klenoty a   Sedm je jedním z nich.
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2013
Tohle je absolutní špička   ve svém oboru .Thriller   kterému nic   nechybí,napětí,spousta   vražd a výborné obsazení.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2009
tento film je hodně povedený   už podle obsazení  
musí bít skvělí   nádherný herecký koncert   prostě
skvělé   dílo
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.9.2013
Tuhle záležitost jsem kdysi   viděl, ale v dobách, kdy   jsem neměl moc rozumu a   zajímal mě jen fotbal a   počítačový hry. Pravdou   také je, že krimi thrillery   pro mě nejsou úplně numero   uno, ale zde mohu psát jen v   superlativech. Marně   přemýšlim, co se mi na   filmu nelíbilo. Jo už vim,   byla to hrozně malá ňadra   Gwyneth Paltrow :-D Ale to   samozřejmě moje hodnocení   filmu nějak neovlivní.   Výbornej scénář, parádně   zamotaný a bezchybné   herecké výkony. A   samozřejmě nemůžu   opomenout výbornou režii. To   jest ve zkratce. Morgan   Freeman je prostě Morgan   Freeman. V 90ti % případů   jen stačí mít jeho jméno v   titulcích a máte záruku   plnýho kina a úspěchu. Mě   asi nejvíc oslovil Kevin   Spacey. Ohřál se ve filmu   jen chvíli, ale v celé jeho   atmosféře rozdmýchal oheň   jako skauti při opejkání   buřtů. To hodnocení tady je   opravdu adekvátní kvalitě   snímku a já nemám důvod   hodnotit jinak--->za mě   100%
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2018
║Rozpočet   $33miliónov║Tržby USA   $100,125,643║Tržby   Celosvetovo $327,311,859║   David Fincher a jeho životné   dielo!!! Thriller z   neskutočne hútnou   atmosférou, perfektným   obsadeným, hudba a   "špinavý" vizuál   sú neskutočne využité pre   dej. /100%/
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.6.2009
Dneska už podruhý plnej   počet bodů. Ráno jsem   skouknul Veřejnýho   nepřítele s Vincentem   Casselem. Film SEVEN neni zas   tak nutný rozebírat,   protože už je nějakej   pátek na světě a je to   perla mezi thrillery. Sedm   hříchů, sedm vražd a   každá z nich má něco   společného s jedním   hříchem. Až se   "hra" dostane i k   detektivovi vyšetřujícího   vraždy. I on je zapleten do   hry plné hříchů. A na   detektiva zbývá závist. Kdo   film neviděl, v tomhle   případě přišel o opravdu   moc.
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2017
Herecký koncert pro Brada   Pitta a Morgana Freemana -   hlavně jim patří moje   vysoké hodnocení. A obdiv   sama sobě za statečnost, že   jsem vydržela sledovat tolik   zvěrstva až do šíleného   konce.
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2012
Zajímavý, napínavý filmn,   skvělá spolupráce Morgana   Freemana a Brada Bitta,   pátrání je strhující.   Zajímalo mě vyobrazení   sedmi smrtelných hříchů a   to se povedlo. Hlavním   hrdinům zdárně sekunduje   Gwyneth Paltrow, která ve   filmu působí jako pojidlo   mezi nimi.
karlosphonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.5.2009
Perfektní thriller bez   náznaku jediné chybičky s   překvapením na   konci.Brilantně   ponurý,brutální a   strhující.Bohužel díky   tomu,že film je doslova   postaven na překvapení na   konci,nemůžu se vůbec   dokopat,abych Sedm viděl s   radostí   několikrát.Například Klub   rváčů nebo Šestý smysl   byly také filmy s   překvapením na konci.Ale   díky jiné strategii,jsem   tyto filmy po druhém   shlédnutí vnímal zase jinak   a byly zase jiným způsobem   zajímavé.To u Sedm   neplatí.To ale nic nemění   na bravurnosti děje.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2008
Hodně povedený film se   skvělým výkonem obou   hlavních představitelů.   Morganovi skvěle sedla jeho   role i Brad se mi libil, co by   cholerický detektiv. Ponuré   až nepříjemné interiéry,   dost tíživá atmosféra z   tohoto snímku vyloženě   sálá. Myslím, že bych   nenašel výraznější chybku   jak v posloupnosti tak v   logice. Záporňák byl   pořád o kus napřed a jeho   konečné přicupitání na   policejní stanici sice dělá   z obou detektivů tak trochu   "telata" a lehce   kompromituje jejich   důležitost ve filmu. Jinak   nápad geniální!! Filmy   broucí pasáže z bible, jsou   většinou předem   vynikající! Nyní nedošlo k   výjimce, dávám 90%.
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2015
Seven
Sedem je taký typ   thrilleru,ktorý má   perfektnú atmosféru a   zaujímavú hlavnú   zápletku(aj keď pri   Fincherovi je to   samozrejmosť).Jediná chyba   je ten koniec od,ktorého som   čakal viac.
Out-Of-Way
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.1.2010
Perfektní thriller, ve   kterém by se dalo napětí   krájet, a ten nůž by   nemusel být ani moc ostrý.   Přiznám se, že mi z toho   bylo dva dny tak nějak   špatně. Žádný jiný film   mne tak nezaujal. Konec se moc   povedl, fakt pořádně   brutální "happy   end". Pro mne naprosto   dokonalý thriller.
luan66
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.5.2012
Skvelí film ku ktorému sa   rád vraciam aj po rokoch má   svižný spád a temnú   atmosféru spojuje sa v   ňom hrôza,
des,   prekvapenie, zvedavosť,   dôvtip a navyše herci v ňom   podali veľmi dôveryhodné   výkony.
Peykka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2010
Násilí, brutální vraždy -   to obsahuje film Se7en!! Bratt   Pitt a Morgan Freeman   vyšetřují masivní vraždy   podle Bible! Zdrcující film.   Vždycky, když potřebuju   zvednout adrenalin, tak si   většinou pustím tohle.   Prostě nesrovnatelné dílo.   Možná tak s filmy   "Vraždy podle   Jidáše" nebo   "Jezdci apokalypsy".   Tam se také objevují   biblické prvky. Celkově   napínavá a chvílemi   nechutná atmosféra opravdu   připoutá diváka k židli.   Konec je také velice   zdrcující!!!
nash
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2005
Jeden z mých   nejoblíbenějších filmů.   David Fincher natočil asi   nejlepší detektivku všech   dob. Atmosféra je tak   depresivní, až vás z toho   mrazí. V rolích dvou   detektivů, slídících po   masovém vrahovi, se   představují Morgan Freeman a   Brad Pitt. Nečekejte happy   end, poslední větu filmu   pronáší Morgan Freeman:   „Ernest Hemingway kdysi   řekl, že svět je krásné   místo a stojí za něj   bojovat. Souhlasím s tou   druhou částí.“
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.7.2010
Dokonalý Fincherův film,   jeho nejlepší. Viděla jsem   ho poprvé v kině při   premiéře a od té doby se k   němu stále vracím. Ne   proto, že by mě bavilo   dívat se na dílo   vraždícího psychopata, ale   proto, že mě fascinuje   genialita scénáře a   dokonalá atmosféra filmu. Je   to jedinečný kousek.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2010
David Mills užívající si   svůj klidný, příjemně   vybrující domov s křehkou,   zranitelnou Tracy po boku.   William Somerset   vstřebávajíc   nevyčerpatelné vědomosti   až do rozednění, myšlenky   poklidně plynoucí v   uzavřené samotě za zvuků   lyrické skladby „Air On the   G string – Suite No.3 In D   Major BWV 1068“ : J. S.   Bacha ;) „Než...!“   Vstoupí John Doe, ledově   klidný s lehkou nonšalancí   a nepřehlédnutelnou dávkou   uspokojení, ten jenž   jediným pohledem dostane   každého(bez výjimky) do   naprosté odzbrojující   strnulosti a navždy změní   jeho osud.
Roux
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2011
Jeden z těch filmů, na   které nedám dopustit.   Stejně tak jako v   osmedesátých letech, tak i v   devadesátých mám svoje   oblíbence Sedm patří mezi   ně. Výborné herecké   obsazení, správný   napínavý příběh.
Kachy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.10.2009
Jeden z nejlepších thrilleru   všech dob. Sedm smrtelných   hříchů, sedm hrůzných   činů. Strhující děj,   strhující thriller. Herecké   obsazení filmu vše jen   podtrhuje. A závěrečná   scéna filmů ..... zkrátka   co více říct.
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Silnější psycho jsem   vážně neviděl a to hlavně   kvůli konečné scéně,   která měla infarktový   závěr. Brad Pitt do role ...   proboha ještě teď z toho   nemůžu. Brad Pitt byl pro   tuto roli stvořen !!! Jeho   pohled ve tváři ve mne   zanechával takové stopy, z   kterých se těžko teď   vyspím. Morgan Freeman v   dialozích byl jako vždy   přesvědčivý jeho   filozofický nadhled a   životní zkušenost byla   jedině přínosem. Film   nabíral postupně na   obrátkách až do konečného   výbuchu. Atmosféra a   prostředí, v kterém se   ocitáme bylo skutečné a   nepostradatelné. To samé   platí o hercích.
cragel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2010
Sedm
Dobrý příběh o sedmi   smrtelných   hříších.Nejlépe byl   udělaný poslední hřích,   který jsem vůbec   nečekal.Brad Bitt ukázal   jeden ze svých nejlepších   výkonů a David Fincher zase   předvedl jedno dílo.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.10.2009
Opravdu skvělej film! Vraždy   podle sedmi hříchů sou fakt   zajímavý téma. Vrah je   bezcitnej, chladnokrevnej   magor, jehož oběti před   smrtí hodně trpí. Nic pro   slabší povahy. Jinak na   konci filmu, když tam   přivezli tu krabici, tak mi   bylo úplně jasný, co v ní   bude. Nedivim se Millsovi, jak   se zachoval, asi bych to   udělala taky. Jinak výborný   herecký obsazení, hlavně   Brad Pitt s Morganem Freemanem   sou super. Dokonalý!
BlackElvis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Best Of Best
"Ernest Hemingway jednou   napsal: "svět je   nádherné místo a stojí za   to za něj bojovat".   Souhlasím s tou druhou   částí." Takhle nějak   si představuju nejlepší   film všech dob. Depresivní a   nejvíc zdrcující snímek o   tom, že svět je špatný.   Vrah John Doe, vraždící   "nevinné"   hříšníky způsobem, tak   odporným, že vás donutí o   tom filmu přemýšlet stále   a stále a co nejdéle.   Úchvatné psycho   zrežírované snad   nejzručnější režií   Davida Finchera s Mistrovským   scénářem A.K. Walkera.   Každá scéna je výtečná   filmová perla. Morgan Freeman   a Brad Pitt vložili do svých   rolí duši. Nedokážu si   jinak vysvětlit výkon Brada   Pitta. Od horkokrevného   detektiva, který chce dostat   Johna Doe za každou cenu, se   na konci přes zvrat co   přijde naprosto změní a je   ochoten i obětovat celou svou   kariéru. To, jak to Pitt ke   konci zahrál bylo   neuvěřitelné a   dechberoucí. (1. místo v   mém top ten)
petricka2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.9.2010
...tento film jsem videla   nejmin 7krat a presto mam z   nej pokazde husi kuzi.je   neuveritelne jakou atmosferu   umi david fincher   vytvorit.myslim si,ze je to   nejlepsi krimi thriller co byl   kdy natocen a myslim si ze uz   se nedockame jeho sesazeni z   trunu...
mancika.n
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.10.2011
Film Sedem je jedným z   najlepších thrillerov z   tvorby Davida Finchera . V   príbehu hon na sériového   vraha, ktorý je inšpirovaný   7 smrteľných hriechov a   ľudskej nečistoty . Pokojný   a múdry William Sommerset a   nováčik detektív David   Mills netrpezlivý,   impulzívny charakter, sa   snažia zastaviť šialenca .   Nálada a atmosféra filmu   trochu depresívna zatiaľ čo   záver šokujúci . Brad Pitt,   Morgan Freeman a Kevin Spacey   v tomto filme zahrali naozaj   brilantne.
callaghan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.2.2008
Jak jsem někde četl:   "Ukázka čistoty   stylu." To je velmi   trefné označení. Vždycky   jsem se trochu divil, jak   může být takhle extrémně   temný a depresivně laděný   film zároveň tak kvalitní.   Asi to bude tou   puntičkářsky a mistrně   propracovanou zápletkou,   která filmu dominuje.   Napětí ve finále   nepolevuje, jak to často   bývá, ale právě naopak   neuvěřitelně graduje.   Připočíst samozřejmě   musíme i výborné herecké   výkony obou detektivů. A   proto si Sedm zaslouží plný   počet.
tuwanakha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.3.2004
Sedm smrtelných hříchů
Velmi drsná hororová   detektivka. Morgan Freeman a   Brad Pitt v roli detektivů na   stopě sériového vraha.   Motivem trochu připomíná   Vraždy podle Jidáše (ch.   Lambert). Skvělé výkony   obou hlavních protagonistů.   Některé scény jsou pro   velmi silný žaludek ( mrtvý   lakomec či závistivec),   nedoporučuju nikomu pod   patnáct. Závěrečná   scéna, kdy vrah přemlouvá   detektiva, aby ho zastřelil   má značný náboj.
Henry123
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2010
7 - Šťastné šíslo? Nebuďte směšní
Thriller u kterého otevřete   ústa dokořán. Aby té   anatomie nebylo málo, tak tu   máme rok nehýbající se   živou mrtvolu, odříznuté   břicho a špekouna, s   otevřenou hlavou. Nezačal   jsem moc prudce? Doufám, že   ano, protože takhle nějak   prudce začne sedm, a vy už   potom jen polykáte další   hrůzy. To ale ze sedmičky   nedělá špatný film. Sedm   je promyšlený, zajímavý a   těměř brilantní thriller,   ale je tu malé ale...   Pochvalu si zaslouží Morgan   Freeman, který jako vždy   perfektně připadne ke své   roli a dokonale ji zahraje. Na   10 to není, ale daleko za   SEDMI hvězdami.
wawer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.10.2007
Do detailu propracovaný   thriller Davida Finchera,   který jen těžko někdy bude   překonán. Anmosféra houstne   s každou minutou, kterou se   blíži šokujícímu   "ultra"   nešťastnému konci, k tomu   nutnou přidat vynikající   výkony všechn čtyř   hlavních představitelů a   výjde vám z toho král mezi   psychothrillery a   krimithrillery.
ricky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Úžasné herecké výkony   Pitta a Freemana. Už jenom   to, že hrají tito dva Herci   s velkým H, dává záruku   kvality. Tento film má ale   mimořádnou kvalitu, protože   kromě těchto velkých postav   dnešního filmu nám nabízí   strhující scénář, který   je natočen tak mistrně, že   vám nedovolí ani na chvilku   přemýšlet nad ničím   jiným. Stopáž není tak   dlouhá, což je asi taky   přínosem. Jenomže po   shlédnutí filmu máte touhu   dozvědět se něco dál, jak   to bylo s těma posledníma   dvěma vraždama nebo jak to   dopadlo s Millsem... Ten   nápad je tak věrohodně   podán, že věřím tomu, že   se něco podobného mohlo   někdy stát. Na druhou stranu   bych se bál, že se po   uvedení filmu najdou podobní   fanatici, kteří se o to   třeba pokusí. Z filmu mám   nekonečně zvláštní pocit,   který nedokážu pořádně   vyjádřit slovy. Jen sedím a   zírám jako vyoraná myš.   Jasný pětihvězdičkový   film. 95%
adam75
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.4.2009
Uf! Říkal jsem si, co ten   šílenec Kevin Spacey nakonec   vymyslí, ale toto jsem   nečekal. Jsem v šoku... a to   mě na filmech baví...
notime
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2006
Jednoznačně nejlepší film,   co jsem kdy viděl a zřejmě   kdy uvidím. Takovou   atmosféru nenajdete v   žádném jiném filmu. Jestli   na konci čekáte klasický   happy end, tak se nedočkáte.   Ale to je dobře, protože to   je jeden z momentů, který   dělá tenhle film   nezapomenutelným.
BiTch_
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2008
Absolutně dokonalá   práce!Zajímavý a skvěle   zpracovaný děj!
Dobré herecké   výkony,hlavně Kevin Spacey   (vyhrál nebo prohrál co   myslíte?)
wolvie95
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.6.2014
SEVEN
David Fincher je majster v   budovaní neuveriteľnej   depresívnej atmosféry a   hutného napätia. Presne toto   predviedol aj v tomto druhom   jeho režisérskom diele, v   skvelom krimi mysterióznom   thrilleri Seven. Ide   jednoznačne o najlepší   thriller, čo som videl za   posledných... no jednoducho   za neuveriteľne dlhé   obdobie, a rozhodne patrí k   snímkom, ktoré si budem   musieť pozrieť znovu. A   ešte raz... Skvelé dielo,   ktoré je výsledkom   bravúrnej réžie, skvelých   hereckých výkonov,   majstrovskej atmosféry a   šokujúceho konca (skvelo   vypointovaného a veľmi   netradičného). 5*(100%)
maciii
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Poprvé jsem Sedm viděla jako   vcelku malé děcko a i když   jsem ho tenkrát ani   pořádně nepobrala, dlouho   jsem ho nemohla dostat z   hlavy, jakou to mělo   atmosféru. Temný a   brilantně natočený thriller   s pointou, která vás posadí   na zadek.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.8.2006
Tohle je opravdu "hustej   film" lidově řečeno   :-) Neskutečná depresivní   atmosféra, napětí až do   konce, šokující závěr.   Brad Pitt je další   "hezoun", kterého   nemám moc ráda, ale v tomto   filmu si u mě trošku   napravil reputaci, ale teda   mým sexsymbolem nikdy nebude   (no ale to sem nepatří   :-))
Co dodat -   skvělé herecké výkony,   strhující děj, co víc si   přát. Ale je to jen pro   otrlé diváky.
Kecka1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2005
Tenhle film nemá chybu a   skvělé herecké obsazení   tomu jen napomáhá. Takhle   povedenou detektivku jsem už   dlouho neviděl, teda jestli   vůbec někdy.
TSZ
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Desítka jak   vyšitá,nedokážu si ani   představit,že bych dal jiné   hodnocení,všichni čtyři   hlavní herečtí   představitelé jsou   nadprůměrně dobří (pro   nechápavce je   vyjmenuji:Pitt,Freeman,Spacey   a Paltrow-i když ta nemá zas   tolik prostoru),vynikající   příběh,temná atmosféra   (nevím proč,ale od prvního   shlédnutí mám pocit,že v   New Yorku pořád   prší:-)),brutální vraždy   a tragický konec.Prostě   film,který Vás chytne a   nepustí.Možná bych to   trošku srovnal s 8mm Joela   Schumachera,to je taky takové   "veselé" dílko.
matne
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.4.2014
Plus: Vinikající kamera,   zvuk + střih. Celý film je   kompakní výtvarný celek,   který vyniká ponurou   atmosférou. Herecké výkony   velice přesvědčivé, na   vysoké úrovni. Obsazení   výborné, prostě   "uvěříte   všemu."
Mínus:   Děj: Naprosté klišé. Dva   detektivové, (jeden samosebou   "nový") se   dohadují při odhalování   série vradž. Nakonec si   "padnou do oka" a   vraha odhalí. Nezachraňuje   ani fakt, že vrah je   "zajímavý" svoji   motivací sedmero hříchy.   Poslední vražda - veliké   zklamání - předvídatelné   odkrojení hlavy budoucí   maminky co prosí za   "život svého   dítěte," film sundává   do naprostého průměru.   Děj uzavřený - jasný -   plochý - obrazně:   "happy end."   Zmiňované plus jsou však   tak silná, že stojí tento   filmový "počin"   shlédnout. Určitě však   pouze jednou.
dajur
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2007
Nej.film
Tohle je podle mně nejlepší   film.Hrajou tam sami dobrý   herci např.Brad Pitt   atd...jESTE CO JE DOBRY 12   OPIC
čemelka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2011
Jeden z mých nejlepších   filmů vůbec. Film má temný   a svižný spád, atmosféra   je velmi temná. Skvělý Brad   Pitt, tímto filmem u mě   stoupl o pár příček výš.   Nezapomenutelný je herecký   počin Kevina Spaceyho v roli   padoucha, který dodal filmu   vyšší rozměr.
Angelinn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.3.2007
Můj nejoblíbenější film a   zároveň jeden z   nejnapínavějších a   nejzajímavějších, co jsem   kdy viděla.Sympaticky   vznětlivý Brad Pitt a   rozvážný Morgan Freeman   tvoří bezvadně se   doplňující duo. Zápletka   je originální, záběry na   oběti, pravda, trochu   nechutné ( doporučuju během   sledování nejíst:-)),ale to   k tomu patří.Závěrečných   deset minut je naprosto   nejlepší část filmu.   Zkrátka - ROZHODNĚ stojí za   shlédnutí, a to ne jednou...
Nalimex
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.9.2007
Myslím že toto je dodnes   najlepší film v ktorom Brad   Pitt hral,skutočné   vygradované napätie so   šokujúcim záverom.Keď som   to prvýkrát videl tak som   mal chuť toho vraha týrať   aspoň týždeň :)))
moudrc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2008
Tak takový film bych od   američanů rozhodně   nečekal, po celý film vám   běhá mráz po zádech a   neustále čekáte co přijde,   vynikající herecké výkony   podtrhují fascinující   drama, které vyvrcholí   neuvěřitelným závěrem.
grif
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Nic lepšího, co se týká   tohot žánru jsem zatím   neviděl. Prostě super a jen   bych musel opakovat názory   uživatelů přede mnou.
rstetka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2008
Kriminálka by měla takto   vypadat,napětí po celý   film,dobří herci a   samozřejmě překvapivý   konec.Dost drsný.
lukino81
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2010
PO MLČENÍ JEHNÁTEK DRUHÝ   NEJ. THRILER A PRO MNĚ NEJ.   FILM D. FINCHERA! SUPER   ATMOSFÉRA , HUDBA ,HERECKÉ   VÝKONY A REŽIJE DĚLÁ Z   TOHOHLE FILMU ZKVOST 10/10
lesumir
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Když si zapínám nějaký   film, očekávám tři pocity.   První je ten, kdy začátek   pokulhává, ale nakonec se to   rozjede a jsem spokojen. Ten   druhý je o něco horší,   když film má nejen špatný   začátek, ale i průběh a   konec je katastrofální, to   jsem docela rozladěn. Ale   nejraději mám ten třetí   pocit, když je začátek   famozní a až do konce se   jede na plné obrátky a já   si už v desáte minutě   můžu říct, že dám plný   počet. Takových filmů je   sakra málo, ale Se7ev do nich   určitě patří! Stahovalo se   mi to strašně dlouho, ale   tohle čekání se opravdu   vyplatilo, v poslední době   jsem něco tak silného v   detailech i jako celek   neviděl. Tady opravdu nemám   co vytknout, příběh je   naprosto geniální a závěr   to jen potvrzuje, scénář   byl napsán perem mistra,   herecké výkony všech třech   hlavních hvězd jsou   dokonalé, ale asi nejvíce se   mi líbíl Kevin Spacey,   který si tam moc nezahrál,   ale to co podal se nedá   popsat, to byla trefa do   černého, nebo spíše   červeného? :) A nakonec jsem   si nechal Davida Finchera,   který předvedl obrovský kus   práce, skvěle vykreslil   hlavní postavy a 7 hříchů   bylo podáno nepopsatelným   způsobem, asi deset minut po   projekci jsem jen tak ležel a   přemýšlel, že bychom si   asi měli uvědomovat, co   děláme. Nejsem sice   věřící, ale obžerství,   lakota, lenost, závist,   hněv, pýcha a smilstvo jsou   denním chlebem vetšiny z   nás.
palec
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2004
Pre náročného diváka,   ktorý má rád thriller z   prostredia kriminalistiky s   vynikajúcou zápletkou a   ešte lepším rozuzlením je   tento film úplnou lahôdkou.   Sériový vrah, ktorý si o   sebe myslí, že je poslom   božím a podobne. Pozrite si   to a pokiaľ sa vám bude   páčiť, pokračujte   ďalším skvostom, kde znova   hrá Morgan Freeman (Kiss the   Girl - Zberateľ bozkov).
LUTZAK88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.3.2010
Tento film jsem viděl   náhodou a musím říct že   je to fakt svělý film moc   mě to bavilo.Kdo neviděl   doporučuji.
Mufka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.2.2009
užasný thriller s   perfektním příběhem, opět   neskutečný Morgan Freeman,   skvělý herecký výkon   (místo Pitta bych dala   někoho jiného, toť můj   názor) Napínavé od   začátku do konce, skvělá   atmosféra, všechno přesně   tak jak má být nic   přeplácaného¨, žádné   zbytečnosti, strhující   konec! Skvělá podívaná
Neurosis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.8.2009
Fincher opět dokázal že je   mistr temné atmosféry,   skvělý příběh a   překvapivý závěr a ktomu   skvělé obsazení to vše   dohromady dělá z filmu Sedm   opravdovou lahůdku mezi   thrillery a právem patří   mezi špičku tohoto žánru a   i po letech neztratil tento   film nic ze své atmosféry.
bobecek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.11.2010
arcidilo
neco užesneho film natočeny   v užesnem duch spojuje se   vněm hruza ,děs   ,překvapení ,zvidavost a   duvtip a co se tíče   hereckeho obsazení nemohli   udělat lepe doporučuju všem   se na to podivat.
klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.3.2020
Je opravdu strhující který   jde až na pomezí thrilleru a   hororu. Výborný scénář A.   K. Walkera zpracoval režisér   Fincher ve svůj bezesporu   nejlepší film. Pomohl mu v   tom výrazně skvělý výkon   Morgana Freemana (jako   prakticky vždy) kterému   zdatně sekunduje Brad Pitt a   v té době ještě méně   známý Kevin Spacey. K   realismu brutálních   ritualních vražd báječně   pasuje i ponurá atmosféra   nepřetržitého deště.   Depresivní pocity udržují i   detaily jako je byt neustále   zmítaný otřesy při   průjezdech nadzemky. Pro mě   je tohle jeden z   nejzdařilejších a také   nejdůležitějších filmů   90. let.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.10.2009
Seven
Jsou filmy, které když   uvidíte poprvé, tak ve vás   něco zanechají a ať už si   je pustíte za měsíc za rok,   budete z nich pokaždé paf i   když víte, jak dopadnou,   tohle je přesně případ   thrilleru Sedm, který má na   svědomí naprosto brilantní   režisér David Fincher. Z   filmu na vás dýchá ta   nepříjemná atmosféra,   kterou umocňuje deštivo a   ponuro. Thriller jak má být,   protože nejen, že si   užijete hlavní   představitele rolí, ale ten   příběh vás strhne,   vyděsí a ještě dlouho   děsit bude. Proto miluji a   vždycky milovat budu práci   Davida Finchera.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.9.2019
Dva detektivové, z nichž   jeden má před důchodem a   druhý je naprostý nováček,   se společně snaží   dopadnout vraha   používající pro své činy   biblický motiv, v tomto   případě, sedm smrtelných   hříchů. Průlomový snímek   s náboženskými motivy,   který pro následující   léta udal nový směr.   Scénárista Andrew Kevin   Walker skloubil obyčejný   kriminální příběh s   biblickými motivy sice   přímočaře, ale   atmosféricky adekvátně.   Režisér David Fincher jeho   vizi zcela pochopil a natočil   film, který už jen po   vizuální stránce prostě   úspěšný být musel. Ano,   celé to kouzlo snímku je   hlavně ve vizualitě daných   temných scén, neboť se   plně využívá typického   psychického vnímání   diváka. A protože to plně   funguje, nikomu nedojde, že   se v těchto scénách   střída jeden kýč vedle   druhého. Je to tak. Logika v   tomto filmu tentokrát nikoho   nezajímá. Správná   atmosféra příběhu tak   dokonala své. Vrahovo   šílenství, které biblicky   ospravedlňuje smrt každé   oběti, je tak šílený, že   se tomu zpočátku ani nedá   věřit. Hrůza ale na diváka   doslova dýchá, při   sledování intenzivní a   destruktivní práci   sériového vraha Johna Doeho.   Snímek poskytuje agresivní a   pesimistický svět člověka,   kterému, vlivem jeho   elektrizující a   vyčerpávající nálady,   nelze uniknout. Když se   podíváme na dějovou linku,   tak je v podstatě velmi   jednoduchá. Zkrátka jen   obyčejné pátrání   detektivů po vrahovi, kteří   postupně odkrývají podstatu   motivu jeho činů a čekají,   až udělá sebemenší chybu.   Režisérský um však z toho   udělal doslova detektivní   koncert. Tento snímek udělal   tak hlubokou díru do světa   temných kriminalistických   filmů, že bude ve středu   zájmu ještě hodně dlouho.
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.2.2012
Jeden z nejlepších krimi všech dob!
Morgan Freeman, Brad Pitt a   Kevin Spacey. Duo Freemana a   Pitta je duo kriminalistů,   kteří hledaj nebezpečného   a masového vraha Kevina   Speceyho. Hodně překvapivý   konec, parádní děj, výkony   herců a režie. David Fincher   se tímto předvedl po   neúspěchu filmu   "Vetřelec 3".   Opravdu velice chválím.   Nebude trvat dlouho a k filmu   se brzo vrátím...
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2015
Jeden z nejlepších   thrillerů s naprosto   skvělým hereckým obsazením   a hereckými výkony. Rád se   někdy podívám znovu.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2010
Sedm
Vynikající thriller, který   nabídne úžasnou atmosféru.   Ta spočívá v tom, že je   dosti chladná a depresivní.   Film těží hlavně z   výborného námětu, jenž je   inspirován biblickými sedmi   smrtelnými hříchy, a z   fantasticky propracovaného   scénaře. Jednotlivé vraždy   byly prostě super. Nechybí   jim surovost, chladnokrevnost   ani rafinovanost. Líbi se mi,   jak nádherně je vykreslena   všechna ta špína a hnus a   to tak, že vás film úplně   pohltí. Dále se filmu nedá   upřít velká dávka   napětí. No a ten geniálně   zpracovaný konec s absolutně   perfektní pointou je   fantastický.
Zimmy871
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.3.2010
David Fincher je dabel. To   hruby zrno obrazu, to   naaranzovani a nasvetleni   scen, tohle vsechno je pro nej   naprosto typicke. Zazere se   vam pod kuzi a uz vas nikdy   nepusti. Videl jsem od nej   vsechno a koukal bych na to   stale dokola. Nepatri sice   mezi ty nejvice chrili tvurce,   ale stejne jako u Kubricka   jeho filmy stoji za to. Sedm   patri mezi jeho nejlepsi. A je   to ten nejlepsi, co se tyka   vrazd podle bible.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.9.2010
William Somerset je detektiv   – veterán, pomalu se   loučící se svojí prací na   oddělení vražd. Má týden   do penze, tudíž by si přál   už klid, jenže jeho labutí   písní se stane případ   rafinovaného, velmi   inteligentního psychopata,   který má všechny vraždy   neskutečně precizně   naplánované i provedené.   Somerset se chce od tohoto   případu distancovat a tak   najednou všechno leží na   mladém, lehce arogantním   detektivovi Davidu Millsovi,   který sem byl zrovna   čerstvě přeložen z   odněkud z klidného severu.   Williamovi však tajemný   psychopat říkající si John   Doe, nedá spát a tak se k   případu nakonec vrací a   spolu s Davidem pokračují v   pátrání. A mrtvol stále   přibývá…
Poctivou   kriminálku s prvky thrilleru   Sedm jsem měl tu čest vidět   před několika lety a byl   jsem z ní jedným slovem   nadšený – kloubí se tu   výborně temná atmosféra,   depresivní náladu   podkreslující hudba Howard   Shorea (dokonalá už během   úvodních titulků),   výborné herecké obsazení v   hlavních rolích (M. Freeman,   B. Pitt, K. Spacey, G.   Paltrow), povedená kamera,   která příliš neuhýbá,   nápadité vraždy, povedený   příběh, humus velkoměsta,   promyšlené dialogy a   skutečně perfektních   posledních 15 minut. Škoda   ale že napodruhé už to   díky znalosti příběhu i   pointy nepůsobí tak silně.   Ovšem to je problém téměř   všech vysoce atmosférických   a dokonale vypointovaných   snímků. Rozhodně jedna z   nejlepších a   nejmrazivějších   kriminálek.
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.10.2007
www.classic-movies.blog.cz
Jeden z najlepsich trilleru,   jake jsem kdy videl. Zajimavy   a propracovany dej, neomylne   obsazeny Freeman a Brad Pitt,   ktery skutecne hraje. Zazitek   na cely zivot, rozhodne   doporucuji vsem jen trochu   otrlejsim divakum.
Jarda.ftr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.4.2009
Mohla to být běžně   udělaná kriminálka, ale   nebyla. Styl a tvrdost jakou   tomu dali autoři je dech   beroucí. Nebrali si   skutečně žádné servítky   a pokud jste se právě dobře   najedli tak se rozhodně   nedívejte a pokud se jíst   chystáte tak to vzdejte.
Rocky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2010
Po dlouhé době jsem se   podíval na Sedm, asi po   nějakých 8 letech co jsem to   viděl na VHS z   videopůjčovny, film mě   utvrdil v tom názoru, který   jsem si na něj udělal   tenkrát. V žánru krimi   špička, není moc filmů   tohoto žánru, které by byly   lepší. Je drsný,   napínavý, chladný. A   Freeman s Pittem hrají svoje   role perfektně, Freeman je   policista v letech a kliďas,   nic moc ho už nepřekvapí,   Pitt zase nezkušený a   roztržitý policista a   nervák. Asi vůbec   nejdrsnější na celém filmu   je ale poslední půlhodina   kdy je napětí nejvyšší.   Člověk asi trochu tuší, co   se bude dít. Jak jedou na tu   poušť a události které se   stanou tam. Na místě Brada   Pitta bych se zřejmě   zachoval úplně stejně, ale   děkuju, zažít to opravdu   nechci.
Ivett
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Vynikající, hvězdně   obsazený thriller, který   určitě stojí za to vidět.   Atmosféra je ukázková.   Herecké výkone velmi dobré.   Scénář vynikající.
Warrior7
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2010
Opravdu špičkový film.   Člověka zamrazí po zádech,   když si uvědomí, že i   kolem něj může být   takových úchylů spousta.   Skvělé herecké výkony jak   zkušeného policisty Morgana   Freemena, tak zbrklého   mladíka Brada Pitta. Zaujala   mě také postava Tracy,   kterou hraje Gwyneth Paltrow.   Té bych ve filmu dal možná   o něco více prostoru. Jinak   perfektní, napínavý film s   velice nečekaným   zakončením ;)
ancaz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2011
Sedm mě mírně řečeno   zklamal, nebýt hodně   sadistických vražd, hezky   šíleného Spaceyho a   brilantního Freemana, asi by   se to ztratilo v bahně. Pitt   mi tam taky nějak zvláště   neseděl. Závěr byl mírně   rozpačitý. Přese všechny   výtky je to kultovní film a   já ho nebudu srážet   nízkým hodnocením.
lidri10
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.7.2009
Sedm
10 hříchů za které se   trestá! Hvězdné obsazení   Brad Pitt a Morgan Freeman!   Promyšleno do posledních   detailů!
Sicilian
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Opravdová paráda. Filmy   tohoto žánru budou vždycky   v kurzu. Skvělý námět ,   výtečná hudba i herecké   výkony.
Anamorph
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.3.2009
Nežer, nehrabej, nesmilni,   nezáviď, nekraď, nezabíjej   a halvně se nedostaň do   křížku s náboženskými   fanatiky s fejsem Kevina   Spaceyho. Fincher a Pitt v   nejlepší formě.
Dragoni
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.11.2010
Skvělý film,ke kterému se   ráda vracím a stále mně   jeho příběh baví.   Výborné herecké obsazení.   Jen konec mně trochu zklamal.
d.f.h
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.2.2008
Neskutečně temný film.   Pokud by šel v kinech   alternativní konec, bylo by   to za deset bodů. Takhle je   to "jen" za devět   :-)
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Doufám, že se konečně   někdo z distributorů   rozhodne tento skvělí   thriller vydat na DVD . Je to   velká škoda, že SE7EN   dodnes unás na DVD   nevyšel.... TAK OD 15.6.2009   bysme se měli české verze   na DVD dočkat :-)))
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.1.2012
Jeden z dalších snímků,   který by si neměl nechat   uniknout žádný filmový   nadšenec a já jej shlédl   teprve nyní.Sice mi to   nějaký čas trvalo, než   jsem se k tomu docoural, ale   stálo to ku*va za   to.Každopádně je to opravdu   působivé dílo od   Finchera.Pitt, Freeman, Spacey   naprosto skvělé výkony.Do   toho jim sekunduje   neselhávající napětí,   znatelná ponurost se syrovou   drsností a excelentní   závěr.
GeorgeB
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2019
NIN
Za mě určitě výborný   film. Thriler se vším   všudy. Zápletka, schéma,   logické vyšetřování.   Určitě doporučuji. A pozor   - titulní skladba je Closer   od Trenta Reznora, tedy od   Nine Inch Nails.
bombyste
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2009
Film který je dobre herecky   obsazen, zacatek tak zajimavej   neni ale asi tak od pulky do   konce sem si film ani nechtel   pozastavit abych si dosel na   zachod, protoze to bylo   opravdu zajimavy a cekal jsem   co bude dal a jaky bude konec,   konec je opravdu drsnej
Pííítr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Film Sedm patří mezi   špičku v tomto žánru.Je   naprosto strující a herecké   výkony bezchybné.Proto   dostává ode mě 8.
Barney94
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.6.2018
Podle hodnocení jsem to   čekal lepší, ale nakonec to   bylo něco ve stylu Sběratel   kostí, Sběratel polibků a   Vraždy podle Jidáše. Jinak   ale nemůžu říct, že se mi   to nelíbilo.
Xpojntman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2015
Když sedm, tak sedm hvězd. I   když kdo ví jestli tam těch   hříchů nebylo víc. A bylo   tam dost hereckých hvězd aby   to dostalo sedm hvězd?
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.8.2006
Kvalitní thriller plný   napětí a spousty   šokujících momentů s   promyšleným závěrem,   který dodává jakousy   třešničku na dortu,   nejlepší výkon předvedl   Kevin Spacey škoda že měl   ve filmu tak málo prostoru   ale jinak to asi nešlo...
Co se mělo nelíbylo byly   některé z vražd, pochybuju   o tom že by se dalo někoho   tak vykrmit to by jednak   trvalo víc než rok, a to   zároveň nechal druhou obět   vyhubnout do extrému, to chce   hodně práce a ty lidi by   snad někdo hledal ne? Dobrá   jsou to detaily ale je jich   tam moc což filmu škodí,   micméně za skouknutí   stojí, tak sedm dostane sedm   bodů.
Alix
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.6.2010
Opravdu mrazivá atmosféra,   studené nasvětlení scén,   dokonale depresivní.   Jednotlivé vraždy jsou   děsivé a způsob, jakým   jsou prováděny, je   nečekaný a morbidní. Ale!   Docela mi vadil Pitt, který   byl až moc nevyrovnaný, jeho   neustálé a vulgární   výbuchy vzteku mi připadaly,   že by spíš patřil na   psychiatrii, než na práci   vyšetřovatele vražd. Ale   jinak dobře natočený film,   kterému Gwyneth dávala   aspoň nějaký punc jemnosti   a krásy. Konec mne ovšem   šokoval.
Panzerfaust
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.6.2009
Jediné, čo bolo zaujímavé   na tomto filme bol ten koniec.   Ale celý dej mi pripadal   dosť nudný a nezaujímavý.
Hortensie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.1.2010
Existují dva snímky s   téměř naprosto identickou   hlavní zápletkou - Sedm a   Vraždy podle Jidáše. V obou   dochází k vraždám dle   nějakého předem daného   biblického schématu, v obou   se úzce dotýká počínání   vraždícího maniaka rodin   detektivů. Jidáš je   všeobecně považován za   kopii Sedm. Ano, byl natočen   později a je logické, že   kdo viděl dříve tento film,   Jidáš jej nemohl plně   oslovit. V mém případě je   to však naopak. Již před   deseti lety jsem viděla   Vraždy podle Jidáše   poprvé. Snímek mne   fascinoval - dějovým   spádem, šokujícími   záběry, dechberoucími   situacemi a zejména tím, že   neměl hluchá místa,   Christopher Lambert v něm   podává excelentní výkon,   příběh je dynamický,   mrazivý. Bohužel, právě   onen spád, dynamiku,   konsternovanost při   sledování - to vše jsem u   filmu Sedm postrádala. Vím,   že srovnávám a srovnávat   bych neměla. Tento film   vznikl navíc dříve. Avšak   i přes výborné herecké   výkony M. Freemana a B. Pitta   (oba herce velmi uznávám) i   skvělý český dabing (A.   Molčík a M. Dlouhý) se   domnívám, že film je   zbytečně dlouhý. Jsou zde   momenty naprosto nezajímavé,   hluchá místa odvádějí   pozornost od hlavního děje.   Mrazivost a napětí jsem   nepociťovala. Závěr mi   přišel předvídatelný a   cosi tomu všemu chybělo. Je   mi líto, ale více nežli   lehce nadprůměrné   hodnocení neudělím. Film v   mnohém nesplnil to, co jsem   očekávala.
Ef
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.8.2010
Dobrý film, bezpochyby,   ačkoliv některé scény byly   na můj žaludek dost   názorné:) ovšem konec mě   docela zklamal: nejdřív se   příběh 100 minut táhne v   jedné linii, ke konci už   docela zdlouhavě, až to   začne nudit i hlavního   padoucha. Dál to vypadá   docela napínavě a slibně,   ale najednou je po   všem...nevím, konec mi   přijde slabý,   nedotažený...čekala jsem,   že poslední dva hříchy   odskáče jiná dvojice.. že   to bude akčnější. Ale i   tak to stálo za zhlédnutí:)
arciking
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.10.2008
Dobrý film. Velmi dobrý.   Objektivně mu nemám co   vytknout. Ale znova bych se na   něj už nekoukal, protože   jsem se děsně nudil. Proč?   Nemám ponětí. Něco mně   prostě nesedělo. Absolutně   nic mě nezaujalo......jako   když si dá hudební skupina   automatickýho bubeníka -   zahraje všechno precizně,   ale poslouchat se to   nedá.....
MetalHeart
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Budu upřímný. Tento film mi   absolutně nesedl, stejně tak   nic od Davida Finchera.   Uznávám, že je to profík,   ale jeho režie se mi   nelíbí. Vrátím -li se k   filmu. Kde je všechen   slibovaný strach, temnota ?   Napoprvé jsem se   neuvěřitelně nudil,   napodruhé jsem to před půli   vypnul, tak něco nudného   jsem dlouhou dobu neviděl.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.5.2016
Posedlost američanů   rituálními vraždami podle   předlohy je už skoro   morbidní. Tenhle film stojí   a padá na nechutnostech.   Jediná opravdu silná scéna   je ta závěrečná. Jinak   bych dal ještě nižší   hodnocení.
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.8.2010
Velmi ponurý thriller s   opravdu překvapující   pointou, na můj vkus až moc   drsný. Ty, kdo jsi bez viny,   hoď kamenem!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih78454minih78454Muži v černém 3 (2012) 
Men in Black III n
minih79841minih79841Den zrady (2011) 
The Ides of March n
minih28160minih28160Drsnej Shaft (2000) 
Shaft n
minih60592minih60592Zrozeni k boji (2004) 
Kerd ma lui n
minih108318minih108318Colette (2013) 
Colette n
minih32620minih32620Znamení (2002) 
Signs n
minih185118minih185118Vlak do Busanu 2 (2020) 
Bando n
minih14791minih14791Odstřelovač (1993) 
Sniper n
minih7538minih7538Fanfán Tulipán (1951) 
Fanfan la Tulipe n
minih9305minih9305Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách (1974) 
Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama