Cerven
ohodnotit

Únos Freddy Heinekena

Kidnapping Mr. Heineken

Další název:
Únos Mr. Heinekena
Žánr:
Rok:
2015
Délka:
95 minut
„Predátor se stává obětí...“

Komentáře k filmu Únos Freddy Heinekena

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.4.2016
Krátce po sobě byly   natočeny dva filmy na stejné   téma. Oproti tomuto snímku   dávám přednost filmu   Maartena Treurnieta z roku   2011, který mi připadá   méně vyumělkovaný a tím   pádem i přesvědčivější.   Alfreda Heinekena v něm hraje   Rutger Hauer a zaujal mě   stejně jako Anthony Hopkins v   novějším filmu.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.6.2016
Komu se nelíbil Rutger Hauer   v titulní roli o 4 roky   mladšího filmu, tak si   může dopřát tuto   novější verzi s Anthony   Hopkinsem. U seriálnů jsem   si na brzké remaky už zvykl,   ale u filmu v evropské   produkci mi to připadá   nějak divné. Asi vysoký   marketingový rozpočet   pivovaru.
Ale o to ve   filmu tolik nejde a podívaná   je to dobrá. To víte, Evropa   80. let je nám vždycky ta   nějak známější, než   Amerika dnes. :-)
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.2.2020
Únos pivního magnáta   Alfreda 'Freddyho' Heinekena v   roce 1983 a největší   výkupné, jaké kdy bylo   zaplaceno. Příběh na   základě skutečné události   pro film jak dělaný. Tvůrci   se však nesnažili o   (další) film o únosu, ale   tak nějak, o obyčejnou   vyprávěnku všeho dění.   Snímek tak spíše budí   televizním dojmem   extravagance neúměrně   opomíjející to   nejdůležitější.   Příběh, který by měl co   nabídnout. Diváci tento   případ neznající v tom   prostě uvidí jen další   obyčejný film, jakých jsou   desítky. Chybí tomu přímá   smysluplnost a hloubka   podstaty. Heinekena hraje   Anthony Hopkins, což je,   svým smyslem, nejhlavnější   lákadlo na celý tento   počin. Tvůrci si zřejmě   řekli, že nikdo jiný by   takovou postavu, se sklonem   jeho démonizování coby   manipulativního imperialisty,   nezahrál lépe. Jenomže to   by mu museli dát daleko více   prostoru. Psychologický   profil únosců také není   zrovna lecjaký k porozumění   jejich činu. Snímku chybí   vážnost, opodstatnění a   srozumitelnost. Za zhlédnutí   sice stojí, ale divák si   toho moc nevezme.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama