Cerven
ohodnotit

Boj o patent

Flash of Genius

Další název:
Nápad za milión (SK)
Rok:
2008
Délka:
119 minut

Obsah filmu Boj o patent

 
Doktor Bob Kearns je vynálezce a univerzitní profesor aplikovaného inženýrství. Žije v kolébce automobilového průmyslu Detroitu s manželkou Phyllis, která je učitelkou. Mají šest dětí. Nejstarší Dennis a Tim mu pomáhají ve výzkumech. Vynalezne intervalový stěrač, který znamená technický průlom a mohl by se montovat do všech automobilů. Přítel Gil Previck a jeho bratr mu poskytnou finance na vývoj, patent a výrobu. Kearns představí vynález mamutí firmě Ford, jejíž vývojové oddělení zatím tento problém ještě řeší. Kearns má obavy, aby jeho vynálezu firma nevyužila. Proto nenechá viceprezidenta výzkumu a vývoje Franka Sertina ani nahlédnout...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Boj o patent >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.12.2020
Dobře natočený společenský thriller, který   vychází ze skutečných událostí. Boj   jednotlivce s nadnárodním gigantem je   atraktivní téma a Greg Kinnear odehrál hlavní   roli profesora Bob Kearnse výborně a ani Lauren   Graham v roli jeho manželky nezklamala. Kdo si   potrpí na hvězdy ocení určitě účast Alana   Aldy a k vidění je taktéž i Dermot Mulroney.   Drobné mušky by se sice našly ale v podstatě   jde o film, který se dá beze všech rozpaků   označit jako nadprůměrný.
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.8.2018
Kdyby nešlo o skutečné události, byl bych   přesvědčen, že jde o marný boj s nadnárodní   společností, kterou nemůže jedinec nikdy   vyhrát. Taková pohádka pro dospělé diváky.   Nicméně každý bude přát a sympatizovat s dr.   Kearnsem, který je lehce uvěřitelný jako   oblíbený profesor na škole a stejně jako   zabejčený vynálezce. Je to i díky hereckému   výkonu Grega Kinneara, který se zhostil hlavní   role velmi dobře. Stejně tak i populární Alan   Alda v okrajové roli advokáta Lawsona. Z   průměru vytáhne příběh poslední půlhodina   odehrávající se před soudem, kde profesor   zastupuje před soudem sám sebe.
sakro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.2.2013
i nad gigantem lze zvítězit
Film postrádá vše, co lidi táhne do kin a   před filmová plátna. Sex, humor, přitažlivé   ženy, krev, přestřelky i automobilové   honičky. A přesto je skvělý. Je totiž o síle   lidké vůle. A když si navíc uvědomím, že se   jedná o skutečný příběh jedné z několika   páček na přístrojové desce automobilu, kterou   denně užívají miliony a miliony lidí na   celém světě, pak je to skutečně obrovský   příběh. Nenechejte si ujít.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama