A teď, cestovateli (1942)

A teď, cestovateli (Now, Voyager)
65 %
 
 

Now, Voyager

    Žánr: drama / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 117 min.
Hrdinkou filmu je mladá atraktivní žena (Bette Davisová), která nemá uspořádaný svůj soukromý život, protože se doposud nedovedla vymanit z područí a vlivu své dominantní a sebevědomě panovačné matky. Teprve díky psychiatrovi se jí podaří dospět k poznání, že svůj život si musí vystavět a vytvořit zcela sama.

Prvním krokem k samostatnosti je její rozhodnutí vydat se na dlouhou cestu lodí. Během příjemné plavby se seznámí s přitažlivým mužem. O to větší je její zklamání, když její romance končí nešťastně, protože její milenec má své závazky jinde. Zklamaná žena se vrací zpátky domů a opět se dostává pod vliv své matky. Při jejich prudké hádce matka zemře a hrdinka je dopravena do sanatoria. Po určitých peripetiích se ale vrátí ke svému milenci, který si vyřešil své soukromé závazky.  Autor: curil

režie:
Irving Rapper
 
 
hraje:
Bette Davis (Charlotte Valeová), Paul Henreid (Jerry Durrance), Claude Rains (Doktor Jaquith), Gladys Cooper (Paní Henry Valeová), Bonita Granville (June Valeová), John Loder (Elliot Livingston), Ilka Chase (Lisa Valeová), Lee Patrick ('Deb' McIntyreová), Franklin Pangborn (Pan Thompson), Katharine Alexander (Slečna Trasková), James Rennie (Frank McIntyre), Mary Wickes (Dora Pickfordová), Tod Andrews (Doktor Dan Regan), Brooks Benedict (Host na párty), David Clyde (William), Donald Douglas (George Weston), Charles Drake (Leslie Trotter), Claire Du Brey (Hilda), Reed Hadley (Henry Montague), Bill Kennedy (Hamilton Hunneker)
 
 
námět:
Olive Higgins Prouty
 
 
scénář:
Casey Robinson
 
 
kamera:
Sol Polito
 
 
hudba:
Max Steiner
 
 
kostýmy:
Orry-Kelly
 
 
střih:
Warren Low
 
 
zvuk:
Robert B. Lee
 
 
produkce:
Hal B. Wallis
 
 
zvláštní efekty:
Willard Van Enger
 
 
masky:
Perc Westmore
 
 
výprava:
Robert Haas
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.