Amorův úlet (2006)

Amorův úlet (Wedding Daze)
62.7 %
 
 

Wedding Daze

Další název: The Pleasure of Your Company / Svadba naslepo (SK)

    Žánr: komedie / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 24.4.2008        
    Délka: 92 min.
„Jaká je šance, že se stačí rozhlédnout po přeplněné kavárně, aby člověk našel ten „pravý“ protějšek, se kterým bude chtít strávit zbytek života?“
Anderson se převlékne za Amora a jde do restaurace požádat svou přítelkyni Vanessu o ruku. Vanessu mezitím obletuje číšník Morty. Když jí Anderson v převleku vyzná lásku, raní ji mrtvice a zemře. Anderson se se ztrátou nemůže vyrovnat, považoval Vanessu za nejdokonalejší ženu na světě.
Po roce truchlení mu jeho přítel Ted doporučí, aby se už konečně zkusil seznámit s jinou dívkou. Anderson z legrace osloví servírku z jídelny Katii, kterou vidí poprvé v životě, a požádá ji o ruku. O Vanesse jí ale nic neřekne. Katie k jeho údivu souhlasí. Katiin přítel, perspektivní zubař William, jí předtím také nabídl manželství, ale Katie si vzala čas na rozmyšlenou. Má vzor ve své matce Lois, která si bez dlouhého rozmýšlení vzala kdysi Smittyho. Rozvedla se s ním, ale pořád má Smittyho, který sedí ve vězení, ráda. Katie novinu oznámí otci i Williamovi.

Katie se okamžitě s nadšením přestěhuje do Andersonova bytu. I když mají oba pochybnosti, rozhodnou se navštívit rodiče a oznámit jim svůj úmysl se vzít. Katiina matka Lois, která nyní žije se Stuartem, není z Andersona moc nadšená, dala by přednost Williamovi. Lepší to není ani u Andersonových rodičů. Andersonova matka Betsy řekne Katii o tom, jak syn Vanessu miloval a že zemřela, když ji žádal o ruku. Katie se kvůli tomu s Andersonem pohádá.
Doma si to oba dva vyříkají a zjistí, že se mají rádi. Anderson si od Teda z práce vypůjčí auto na testovací jízdu a všichni odjíždějí do kaple, kde se vdávala Lois se Smittym. Mezitím Smitty uteče z vězení, aby mohl milovanou dceru odvést k oltáři. Dojde si pro Lois, která se mu vrhne do náruče, a rozjedou se také do kaple. Cestou ukradnou z obchodu oblečení. Policie všechny dopadne, až když nabourají auto.

Zdroj: FTV Prima

režie:
Michael Ian Black
 
 
hraje:
Jason Biggs (Anderson), Isla Fisher (Katie), Joe Pantoliano (Smitty), Joanna Gleason (Lois), Edward Herrmann (Lyle), Margo Martindale (Betsy), Michael Weston (Ted), Ebon Moss-Bachrach (Matador), Heather Goldenhersh (Jane), Jay O. Sanders (šerif), Matt Malloy (Stuart), Audra Blaser (Vanessa), Chris Diamantopoulos (William), Mark Consuelos (Morty), Frances Mignano (žena), Rob Corddry (Kyle)
 
 
scénář:
Michael Ian Black
 
 
kamera:
Dan Stoloff
 
 
hudba:
Peter Nashel, Susan Jacobs (supervize)
 
 
kostýmy:
Frank Fleming
 
 
střih:
Greg Hayden, Alan Oxman
 
 
zvuk:
Gary Alper, Griffin Richardson
 
 
produkce:
John Penotti
 
 
titulky-česká verze:
Helena Čížková
 
 
dabing:
Lucie Musílková (dramaturg dabingu)
 
 
zvláštní efekty:
Matt Vogel (koordinátor)
 
 
II. režie:
Sam Hoffman
 
 
koproducent:
Ted Schachter
 
 
koordinátor kaskadérů:
George Aguilar, Blaise Corrigan, John Cenatiempo, Danny Aiello III.
 
 
vizuální efekty:
Identity Studios
 
 
výprava:
Carl Sprague
 
 
výkonný producent:
Fisher Stevens, Bruna Papandrea, Tim Williams
 
 
producent:
Jamie Gordon, Sam Hoffman, Courtney Potts
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.