Austin Powers: Goldmember (2002)

Austin Powers: Goldmember (Austin Powers in Goldmember)
57.9 %
 
 

Austin Powers in Goldmember

Další název: Austin Powers v Zlatom úde; Austin Powers 3, Austin Powers: Never Say Member Again; Austin Powers v Goldmemberu

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 12.9.2002        
    Délka: 95 min.
„Austin Powers je zpátky. S půvabnou dívkou po boku. Neodolatelnější než kdykoliv dřív…“
Doktor Zloun se i se svým malým němým klonem Méminim vrátil z vesmíru a hned se pouští do nového ďábelského plánu. Chce k zemi přitáhnout obrovský meteorit Midas 22. Nejenže se stane nejbohatším člověkem na Zemi, ale navíc meteorit svým nárazem roztaví ledovce a způsobí celosvětovou potopu. K tomu však potřebuje vlečný paprsek a přístroj zásobující ho energií. Ten v sedmdesátých letech vynalezl holandský meteorolog Johan van der Oplz, kterému se říká Goldmember (Goldúd). Aby ho Zloun pro svůj plán získal, musí se ve stroji času vypravit do roku 1975 a přivézt ho sebou do současnosti. Než však stačí od slov přejít k činům, je zatčen Austinem Powersem. Britský agent je za odvážnou akci povýšen do šlechtického stavu a Zloun je se svým klonem odsouzen na 400 let do vězení. Vzápětí Austin dostane zprávu, že jeho otec, agent Nigel Powers, byl Goldúdem unesen. Aby otce zachránil, musí se vydat strojem času do minulosti. Setká se tu se svou bývalou přítelkyní, agentkou Foxxy Cleopatrou. Od ní se dozví, kde únosci drží jeho otce. Než ho však stačí zachránit, zmocní se ho Goldúd a odvleče ho do roku 2002. Austin se za ním s Foxxy okamžitě vypraví. Mezitím Zloun i Mémini uprchnou s pomocí Frau Farbissiny z vězení. V tokijském zálivu se Zloun setká s Goldúdem a společně začnou pracovat na svém plánu. Austin Powers a Foxxy jsou jim v patách. Zjistí, že vlečný paprsek vyvíjí pro Zlouna japonský podnikatel Roboto. V dramatické konfrontaci vychází najevo nejedno šokující tajemství.

Zdroj: Nova

režie:
Jay Roach
 
 
hraje:
Mike Myers (Austin Powers / Dr. Zloun / Tlustý Parchant / Zlatý úd), Beyoncé Knowles (Foxxy Cleopatra), Michael Caine (Nigel Powers), Michael York (Basil Exposition), Verne Troyer (Mémini), Seth Green (Scott Zloun), Mindy Sterling (Frau Farbissina), Robert Wagner (Číslo 2), Fred Savage (Číslo 3 / Krtek), Diane Mizota (Fuk Mi), Carrie Ann Inaba (Fuk Yu), Aaron Himelstein (mladý Austin Powers), Josh Zuckerman (mladý Dr. Zloun), Nobu Matsuhisa (pan Roboto), Nichole Hiltz (učitelka), Clint Howard (Johnson Ritter), Tom Cruise ( Austin Powers v "Austinopičkách"), Gwyneth Paltrow (Dixie Vzorná v "Austinopičkách"), Kevin Spacey ( Dr. Zloun v "Austinopičkách"), Danny DeVito (Mémini v "Austinopičkách"), John Travolta ( Zlatý úd v "Austinopičkách"), Steven Spielberg (hraje sám sebe režíruje "Austinopičky"), Quincy Jones (hraje sám sebe), Burt Bacharach (hraje sám sebe), Britney Spears (hraje sama sebe / Ženbot), Ozzy Osbourne (hraje sám sebe), Sharon Osbourne (hraje sama sebe), Nathan Lane (záhadný muž na discotéce), Rob Lowe (mladší Číslo 2), Tommy Tiny Lister (vězeň), Evan Farmer (mladý Číslo 2), Kevin Cooney (Generál Clark), Jack Osbourne (hraje sám sebe), Patrice Fisher (tanečnice), Faune Chambers Watkins (tanečnice), Jeannette Charles (Queen), Masi Oka (Japonský chodec), Nikki Schieler Ziering, Angela Meryl, Nicole Sciacca (tanečnice), Tara Rice (přítelkyně)
 
 
námět:
Mike Myers (postavy)
 
 
scénář:
Michael McCullers, Mike Myers
 
 
kamera:
Peter Deming
 
 
hudba:
George S. Clinton, John Houlihan (supervize), Chad Hugo (soundtrack: "Boys", "Work It Out" / producer: "Work It Out")
 
 
výprava-architekt:
Rusty Smith
 
 
kostýmy:
Deena Appel
 
 
střih:
Jon Poll, Greg Hayden
 
 
zvuk:
Ken McLaughlin
 
 
produkce:
Suzanne Todd, Jennifer Todd, Demi Moore, Eric McLeod, John Lyons, Mike Myers
 
 
titulky-česká verze:
Petr Palouš
 
 
výtvarník:
Adam Austin
 
 
dabing:
Tomáš Juřička (Austin Powers / Dr. Zloun / Tlustý Parchant / Zlatý úd), Martin Kolár (Basil Exposition), Petr Oliva (Nigel Powers), Lucie Zedníčková (Foxxy Cleopatra), Michal Michálek (Scott Zloun), Miroslav Saic (Číslo 2), Jaroslava Obermaierová (Frau Farbissina)
 
 
zpěv:
Britney Spears (performer: "Boys"), The Rolling Stones ("Miss You Dr. Dre Remix 2002")
 
 
text písně:
Beyoncé Knowles (skladatelka "Work It Out" / performer: "Hey Goldmember", "Work It Out")
 
 
choreografie:
Marguerite Pomerhn Derricks
 
 
zvláštní efekty:
Michael Meinardus (koordinátor), Kurtzman Nicotero Berger EFX Group (prostetika)
 
 
II. kamera:
Paul Hughen
 
 
II. režie:
Jack Gill, Marco Schnabel
 
 
koproducent:
Greg Taylor
 
 
koordinátor kaskadérů:
Jack Gill
 
 
vizuální efekty:
David D. Johnson (supervize), Pacific Vision Productions
 
 
masky:
Michele Burke (supervize a maska Goldúda), Stan Winston Studio (původní maska Tlustého Parchanta), Jake Garber, Scott Stoddard
 
 
výkonný producent:
Toby Emmerich, Richard Brener
 
 
úvodní titulky:
Robert Dawson
 
 
kaskadér:
Ming Qiu, Shauna Duggins, Alex Madison, Angela Meryl (double: Beyonce Knowles), Donna Evans, Henry Kingi
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.