Cerven
ohodnotit

Bakaláři [TV cyklus]

Jak jsem bojoval s pokušením (1979) - 6. díl (8. série)

Další název:
Bakaláři 1979: Jak jsem bojoval s pokušením; Trafika; Lůžko; Zástava
Rok:
1979
Délka:
56 minut
„Cyklus malých příběhů ze života podle námětů televizních diváků, tentokrát v příbězích Zástava, Trafika a Lůžko.“
 

Obsah filmu Jak jsem bojoval s pokušením

 
Popisek k povídce "Zástava":

Strýc Jindřich vypraví svou ženu s vnoučaty na jarní prázdniny na chatu a těší se večer na pivo se svým starým kamarádem Janouškem. Ten se mu ale omluví, že potkal při venčení psa pěknou paničkou, která ho pozvala večer domů. Jindřich jde na pivo sám, ale domluví se, že se vrátí společně kvůli Janouškově manželce. Druhý den si k němu v kavárně přisedne starší sympatická paní, která s ním zavede konverzaci. Nejprve o literatuře, pak o životě a porozumění. Vyjde najevo, že je šest let vdova a žije sama. Začne Jindřichovi lichotit, jakou umí vyvolat důvěru. Dají si spolu další schůzku v kavárně.

Po další...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.10.2018
k povídce "Zástava"
Nejpovedenější část krátké povídky je ta,   když Gaierová lichotí v kavárně ješitnému   starému kocourovi v podání výborného Martina   Růžka, jak umí porozumět lidem a vzbudit v   nich svou laskavostí důvěru. Škoda, že   bakalářská povídka postrádá pointu.   Lakonické prohlášení vypravěče, že strýc   už ženu nikdy nenavštívil, je slabé.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.9.2015
povídka 'Trafika'

O problému přestat   kouřit ví své kdejaký kuřák. O jedné   takové touze vypráví další bakalářská   povídka s typickým českým humorem. Nereálný   příběh by to nemusel být, ale značně tomu   kazí výstup pořádkového příslušníka VB.   Že by byl takto mírumilovný a v jistém smyslu   tak naivní se prostě uvěřit nedá. Účelem   však bylo diváka pobavit a snad i poučit, což   se povedlo.

povídka ´Zástava´

Mírně   humorná povídka o seznamování v důchodovém   věku. Velmi jednoduchý příběh o starobních   důchodcích, kterým se stále zapalují lýtka a   co je přitom může potkat. Natočeno je to   typicky inscenačně, ale k pobavení to stačí.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Jak jsem bojoval s pokušením (1979) [TV epizoda]Jak jsem bojoval s pokušením (1979) [TV epizoda]Jak jsem bojoval s pokušením (1979) [TV epizoda]Jak jsem bojoval s pokušením (1979) [TV epizoda]
Reklama