Bent (1997)

Bent
74.4 %
 
 
    Žánr: drama / válečný / romantický
    Země: Velká Británie / Japonsko
    Délka: 105 min.
„Spolu jsou naživu. Jeden bez druhého mrtví.“
Emocionální příběh plný lásky sleduje tři homosexuály, kteří bojují o přežití tváří v tvář nacistické perzekuci. Vše začíná během Noci dlouhých nožů. Uprostřed úpadku předválečného fašistického Německa si Max s Rudim užívají večer plný zábavy v klubu. Zatímco sledují vystoupení George alias Grety, padnou do rukou Hitlerovým mužům.

Následující dva roky stráví na útěku, prosí o pomoc své přátele a příbuzné, včetně strýčka Freddieho. Nakonec je chytí a pošlou do koncentračního tábora. Mezi zdmi tábora Max potká Horsta a zamiluje se do něj. Jejich tajná milostná aféra, jež se zrodila v nejextrémnějším režimu je inspirativní a plná emocí.
Tento film zobrazuje, jak nezištná láska jednoho člověka k druhému může překonat útlak, a to i v těch nejextrémnějších podmínkách.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Obnovená premiéra: 20.09.2013 CX

režie:
Sean Mathias
 
 
hraje:
Clive Owen (Max), Lothaire Bluteau (Horst), Ian McKellen (strýc Freddie), Nikolaj Coster Waldau (Wolf), Mick Jagger (Greta / George), Brian Webber (Rudy), Jude Law, Rupert Graves (strážce ve vlaku), Paul Bettany (kapitán), Sadie Frost (Maxova přítelkyně), Rachel Weisz (prostitutka), Holly Davidson (dívka z vlaku), Suzanne Bertish (položena, polomuž), David Meyer (gestapo), Richard Laing (člen SS), Crispian Belfrage (člen SS), Peter Stark, Paul Kynman, Wayne McGregor, Tom Delmar, Rupert Penry-Jones, David Phelan, Johanna Kirby, Lou Gish (Maxova kamarádka)
 
 
námět:
Martin Sherman
 
 
scénář:
Martin Sherman
 
 
kamera:
Giorgos Arvanitis
 
 
hudba:
Philip Glass
 
 
střih:
Isabelle Lorente
 
 
koproducent:
Sean Mathias, Martin Sherman
 
 
vizuální efekty:
Fréderic Moreau
 
 
výkonný producent:
Hisami Kuroiwa, Sarah Radclyffe
 
 
producent:
Michael Solinger
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.