Časový kód (2000)

Časový kód (Timecode)
55 %
 
 

Timecode

Další název: Time Code

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 97 min.
„Čtyři příběhy vysílané najednou, čtyři dějové linie tvořící jeden velký celek vysmívající se tváři dnešního Hollywoodu. To je experiment režiséra Mikea Figgise, autora vynikajícího dramatu Leaving Las Vegas.“
Pozoruhodným filmařským experimentem a značně černou komedií je výborně obsazený snímek Časový kód britského režiséra Mikea Figgise, známého především díky vynikajícímu dramatu Leaving Las Vegas. V tomto případě však nemá cenu těšit se na jeden velký ohraničený epický celek - Časový kód je totiž velmi inovativním souborem čtyř jednotlivých příběhů, natočených digitálních kamerou a odehrávajících se souběžně na jedné obrazovce. Divák tak má možnost vybrat si, zda bude sledovat tuze nepovedený den filmového producenta, ztělesněného Stellanem Skarsgardem, osudy jeho po rozvodu toužící ženy, kterou sehrála Saffron Burrowsová, příběh začínající herečky s touhou po velké roli a s tváří Salmy Hayekové či linii čtvrtou, která náleží rozezlené gangsterce Lauren, ztvárněné Jeanne Tripplehornovou, jež se chystá zatopit všem lidem okolo. Všechny tyto postavy totiž mají jedno společné - nějakým způsobem se podílí na tvorbě nového snímku Louisianská děvka. I proto mezi nimi panují poměrně netradiční vztahy oscilující od lásky k nevěře a nenávisti. A všechny již brzy dojdou rozuzlení.

režie:
Mike Figgis
 
 
hraje:
Stellan Skarsgård (Alex Green), Salma Hayek (Rose), Holly Hunter, Kyle MacLachlan, Jeanne Tripplehorn (Lauren Hathawayová), Xander Berkeley (Evan Wantz), Golden Brooks (Onyx Richardsonová), Saffron Burrows (Emma), Viveka Davis (Victoria Cohenová), Richard Edson (Lester Moore), Aimee Graham (Sikh Nurse), Glenne Headly (terapeutka), Danny Huston (Randy), Daphna Kastner, Mía Maestro (Ana Pauls), Leslie Mann (Cherine), Suzy Nakamura (Connie Lingová), Alessandro Nivola (Joey Z), Zuleikha Robinson (asistentka)
 
 
scénář:
Mike Figgis
 
 
kamera:
Patrick Alexander Stewart
 
 
hudba:
Mike Figgis
 
 
kostýmy:
Donna Casey
 
 
zvuk:
George W. Scott, Robert Janiger
 
 
koproducent:
Gary Marcus
 
 
asistent režie:
Gary Marcus, Jonathan Watson
 
 
výprava:
Charlotte Malmlöf
 
 
producent:
Mike Figgis, Annie Stewart
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.