Chata v horách (2012)

Chata v horách (The Cabin in the Woods)
63.7 %
 
 

The Cabin in the Woods

Další název: Chata v lesích (festivalový název)

    Žánr: thriller / horor
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 105 min.
„Když se tajemný rituál vymkne kontrole, do cesty se postaví zombie a nastává boj o holý život...“
POZOR SPOILER

Dva muži, třeba A+B, vedou diskusi v nějaké budově se spoustou kanceláří.
Mladá dívenka jménem Dana si balí věci na výlet s kamarády. Její kamarádka Jules jede také. A už sem přichází Julesin mládenec Curt. Dole v autě čeká nenápadný Holden a autem přijede věčně zkouřený Marty. Na výlet jedou větší dodávkou.
U jakési zbořeniny zastaví aby natankovali, a mají zde drobný incident s majitelem. Ten po jejich odjezdu volá těm dvěma mužům A+B do jejich kanceláře.
Mladí si to na chajdě v horách užívají, až se zničehonic otevřou padací dvířka do sklepa. Zde najdou spoustu hraček, ale i deník, ze kterého Dana přečte nějaký úryvek. Tím ovšem probudí dávno mrtvé.
Omladina netuší, že jsou sledováni videokamerami a na jejich úkor se v kancelářích sází o to, kdo na ně bude útočit. Ti dva , A+B, to celé kontrolují. Například přidají plynu, aby mladé přepadly erotické choutky. Pak je pozorují na obřích obrazovkách.
Právě při sexu je Jules napadena a pak i zabita. Její krev chytá jeden z kanceláře a pouští na určené místo.
Dana se sbližuje s Holdenem a do toho se vrací Curt. Všichni se rozběhnou do svých pokojů, kde jsou na dálku těmi z kanceláře zamčeni. A Marty objevuje kameru. Vzápětí je napaden a vtažen do díry.
Zbývající tři se rozhodli pro útěk autem. V kanceláři, nebo lépe v řídícím středisku je z toho panika, protože tunelem neměli vůbec projet. A tak je tento až na poslední chvíli odstřelen.
Trojka se vrací a Curt se pokusí přeskočit na motorce průrvu. Nepovede se to. Holden a Dana tedy zůstávají sami a vůbec to nemají jednoduché. Navíc Holden bourá a vůz končí v jezeře. Dana se zachrání, ale je napadena znovu. Nebýt Martyho, nepřežila by. Ten jí pak ukáže co objevil, Je to kabina. Snad výtahu. Marty propojí dráty a kabina se dá do pohybu. Za dramatických okolností se dostanou oba až k jakémusi pultu, kde Dana zmáčne červené tlačítko.
Samozřejmě netuší, že tím vypustila všechny běsy co vůbec existují…  Autor: Pitryx

režie:
Drew Goddard
 
 
hraje:
Kristen Connolly (Dana), Chris Hemsworth (Curt), Anna Hutchison (Jules), Fran Kranz (Marty), Jesse Williams (Holden), Richard Jenkins (Sitterson), Bradley Whitford (Hadley), Brian J. White (Truman), Amy Acker (Lin), Tim De Zarn (Mordecai), Tom Lenk (Ronald), Patrick Gilmore (vlkodlak Wrangler), Dan Payne, Jodelle Ferland, Dan Shea, Maya Massar, Nels Lennarson, Rukiya Bernard, Peter Kelamis, Adrian Holmes, Chelah Horsdal, Terry Chen, Heather Doerksen, Patrick Sabongui, Phillip Mitchell, Ellie Harvie, Richard Cetrone, Sigourney Weaver, Brad Dryborough
 
 
scénář:
Joss Whedon, Drew Goddard
 
 
kamera:
Peter Deming
 
 
hudba:
David Julyan, Ali Dee Theodore
 
 
kostýmy:
Shawna Trpcic
 
 
střih:
Lisa Lassek
 
 
zvuk:
David Husby
 
 
zvláštní efekty:
Amanda Dyar, Ron Seida
 
 
koordinátor kaskadérů:
Freddie Hice, Scott Nicholson
 
 
vizuální efekty:
Phil Holland, Betsy Patterson, Richard Malzahn (supervize)
 
 
výprava:
Martin Whist
 
 
výkonný producent:
Jason Clark
 
 
producent:
Joss Whedon
 
 
kaskadér:
Maja Stace-Smith (double: Kristen Connolly), Monique Ganderton, Krista Bell, Lori Stewart
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.