Cizinka (2010)

Cizinka (Die Fremde; Ayrılık)
74.3 %
 
 

Die Fremde; Ayrılık

Další název: When We Leave; Cudzinka (SK)

    Žánr: drama
    Země: Spolková republika Německo
    Délka: 119 min.
„Touho po svobodném životě nebo rodina?“
„Přestaň snít!“, nabádá matka pětadvacetiletou dceru Umay (Sibel Kekilli), když ji vidí stát i s malým synkem Cemem přede dveřmi rodičovského bytu v Berlíně. Umay utekla z nešťastného manželství v Istanbulu, chce se natrvalo vrátit do Berlína a vést nezávislý život, jaký si sama určí. Doufá, že bezpečí, jež tak postrádala v cizí, vnucené vlasti, najde zde - u matky, otce, dvou bratrů a sestřičky. Záhy však pozná, že její rodina prostě nedokáže hodit přes palubu tradiční konvence.

Film se zabývá choulostivým tématem – jen za rok 2009 bylo na internetové stránce ehrenmord.de zaznamenáno dvacet osm případů žen žijících v Německu zavražděných pravděpodobně z důvodů cti, respektive její ztráty z pohledu mužů – mužů, kteří se dosud často nenaučili řešit problémy verbálně.
Das Filmfest 2010

režie:
Feo Aladag
 
 
hraje:
Sibel Kekilli (Umay), Settar Tanriogen (Kader, otec od Umay), Derya Alabora (Halyme, matka od Umay), Florian Lukas (Stipe), Nizam Schiller (Cem, syn od Umay), Tamer Yigit (Mehmet), Serhad Can (Acar, mladší bratr Umay), Almila Bagriacik (Rana), Nursel Köse (Gül), Blanca Apilanez Fernandez (Carmen), Alwara Höfels (Atife, přítelkyně od Umay), Ufuk Bayraktar (Kemal, manžel od Umay), Rosa Enskat (Manuela), Aram Arami (Kenan), Orhan Güner (Turgay), Mustafa Jouni (Mete), Marlon Pulat (Duran), Gümec Alpay (Zeynep), Thomas Wehling (policista)
 
 
scénář:
Feo Aladag
 
 
kamera:
Judith Kaufmann
 
 
hudba:
Stéphane Moucha, Max Richter
 
 
kostýmy:
Gioia Raspé
 
 
střih:
Andrea Mertens
 
 
zvuk:
Jörn Poetzl, Tobias Poppe
 
 
zvláštní efekty:
Michael Apling, Nils Bleeck
 
 
koordinátor kaskadérů:
Rainer Werner
 
 
asistent kamery:
Christian Allinger (první asistent)
 
 
producent:
Feo Aladag, Züli Aladag, Julia Radke
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.