Co ta holka chce (2003)

Co ta holka chce (What A Girl Wants)
69.5 %
 
 

What A Girl Wants

Další název: Čo to dievča chce? (SK)

    Žánr: komedie / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 11.9.2003        
    Délka: 95 min.
„Pohádka o americké Popelce, která nenašla v britském aristokratovi svého prince, ale otce.“
Sedmnáctiletá Daphne Reynoldsová žije skromně s matkou, zpěvačkou Libby, v malém bytě uprostřed newyorské Čínské čtvrti. Odmalička má o narozeninách jediné přání - aby se objevil její otec, podle matčina vyprávění britský aristokrat Henry Dashwood. Vydává se proto do Londýna. Cestou se seznámí se sympatickým kytaristou Ianem Wallacem a zjistí, že se její otec chystá kandidovat do Dolní sněmovny a oženit se s Glynnis, dcerou svého poradce Alistaria Paynea. Přes plot se dostane do sídla Dashwoodových, vzápětí je však přistižena a považována za bulvární novinářku. Když prozradí, kým je, vyvolá rozlišné reakce. Zatímco Henry, který o dceři dosud neměl tušení, je nadšen, i když před snoubenkou předstírá, že s ní nechce mít nic společného, pro Glynnis a její dceru Clarissu je nečekanou překážkou na cestě za společenským postavením. Nevynechají jedinou příležitost, aby se ji pokusily znemožnit. Henry má však energickou dívku, která si rychle dokáže svou bezprostředností získat všechny upjaté britské aristokraty, stále raději. Když zjistí, že vinou Daphne a jejích drobných skandálů ztrácí volební preference, přesvědčí ji, aby se přizpůsobila novému postavení. Dívka se opravdu snaží a brzy se stane oblíbenou ozdobou společnosti. Pomalu však ztrácí sama sebe, což si uvědomí, když se s ní odmítne bavit Ian, který měl raději původní Daphne. Odhodlá se k radikálnímu kroku a je na Henrym, aby si uvědomil, co je pro něj v životě nejdůležitější.

Zdroj: FTV Prima

režie:
Dennie Gordon
 
 
hraje:
Amanda Bynes (Daphne Reynoldsová), Colin Firth (Henry Dashwood), Kelly Preston (Libby Reynoldsová), Anna Chancellor (Glynnis Payneová), Jonathan Pryce (Alistair Payne), Eileen Atkins (Jocelyn Dashwoodová), Christina Cole (Clarissa Payneová), Oliver James (Ian Wallace), Ben Scholfield (Armistead Stuart), Roger Ashton-Griffiths (lord Orwood), Cassie Powney (Peach Orwoodová), Connie Powney (Pear Orwoodová), Peter Hugo (princ Charles), Matthew Turpin (princ William), Chris Castle (princ Harry), Sylvia Syms (princezna Charlotte), Anthony Carrick (princ Michael), Vernon Preston (vévoda z Edinburghu), Elizabeth Richard (královna), Tara Summers (Noelle), Basil Patton (tanečník)
 
 
námět:
William Douglas Home (divadelní hra The Reluctant Debutante; film The Reluctant Debutante (1958, Vzdorná debutantka; sc. W. Douglas Home, r. Vincente Minnelli))
 
 
scénář:
Jenny Bicks, Elizabeth Chandler
 
 
kamera:
Andrew Dunn
 
 
hudba:
Rupert Gregson-Williams, Debra A. Baum (supervize), Van Morrison ("Have I Told You Lately")
 
 
kostýmy:
Shay Cunliffe
 
 
střih:
Charles McClelland
 
 
zvuk:
Colin Charles, James Boyle
 
 
produkce:
Denise Di Novi, Bill Gerber
 
 
titulky-česká verze:
Jarka Vrbová
 
 
zpěv:
Michelle Branch ("You Get Me"), The Donnas ("Who Invited You"), Lucy Woodward ("What's Good for Me")
 
 
koproducent:
Steven Harding
 
 
koordinátor kaskadérů:
Greg Powell
 
 
vizuální efekty:
Sue Rowe (supervize), Cinesite
 
 
výprava:
Michael Carlin
 
 
výkonný producent:
E.K. Gaylord II, Alison Greenspan, Casey La Scala
 
 
producent:
Hunt Lowry
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.