Čupakabra (2013) [TV film]

Čupakabra (Chupacabra vs. the Alamo)
41.1 %
 
 

Chupacabra vs. the Alamo

Další název: Texaské vraždící zrůdičky

    Žánr: akční / fantasy / horor
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 88 min.
Na americko-mexické hranici poblíž San Anonia transportují členové gangu peníze pro Espinozu. V podzemním tunelu je napadne smečka čupakaber a všechny je roztrhají. Agent Carlos z protinarkotického oddělení dostane zprávu o nalezených tělech a jede se podívat na místo činu. Má problémy se svými dětmi. Dcera ho nerespektuje a syn se stal členem gangu. Manželka mu zemřela před dvěma lety, a tak zůstal na děti sám. Na místě činu se setká se svou novou parťačkou Taylerovou a od začátku si moc nerozumí. Počáteční závěry, že šlo o válku gangů, se změní ve chvíli, kdy na Taylerovou zaútočí čupakabra a Carlos ji zastřelí. Agentka nechá mrtvolu prohlédnout veterinářem a zjistí, že se jedná o psovitou šelmu napadenou vzteklinou, kterou se jim nedaří druhově zařadit. Jejímu názoru, že se jedná o čupakabru, nechce nikdo věřit.

Večer se na střední škole koná oslava, na kterou má jít i Carlosova dcera se svou kamarádkou. Studenty napadne smečka čupakaber a na místě zůstane asi 30 mrtvých těl. Carlosova dcera se s kamarádkou ukryjí ve škole, ale čupakabry je hledají. Dívka zavolá z mobilu otci, ten přijede i se svou parťačkou a zachrání je. Nechá je odvézt k sobě domů. Má je pohlídat teta, která teprve přijede. Útoků čupakaber přibývá, ale oficiální místa nad tím zavírají oči. Carlosovu dceru a její kamarádku vystopují čupakabry až domů a zaútočí. Carlos okamžitě vyráží na pomoc, ale pro kamarádku jeho dcery už je pozdě. Sienna skončí v nemocnici, a když ji navštíví její bratr Tommy, požádá ho Carlos o pomoc. Se svým synem a několika členy jeho gangu se rozhodnou najít a zabít všechny čupakabry. přidá se k nim několik policistů včetně Carlosovy parťačky Taylerové. Doupě čupakaber najdou v opuštěné továrně. Jsou jich tam stovky a řada členů záchranné výpravy umírá. Ostatní jsou nuceni utéct. Po návratu do města zjistí, že čupakabry už zabíjejí i na předměstí. Stáhnou se do památníku Los Alamos, ale ředitelka jim odmítne pomoci. Snaží se bránit, ale čupakabry proniknou do areálu a několik členů skupiny zabijí. Zbytek najde podzemní tunel, kterým se rozhodnou utéct. Nejdřív ale nalákají čupakabry do areálu a rozmístí výbušné nálože, aby je zabili všechny najednou. Plán se podaří, i když skončí celý památník v troskách. Po prožitých událostech se Carlosova dcera umoudří a i jeho syn se vrací domů a končí s gangem. Carlos se dokonce sblíží s agentkou Taylerovou.

Zdroj: FTV Prima

režie:
Terry Ingram
 
 
hraje:
Erik Estrada (Carlos Seguin), Julia Benson (Tracy Taylorová), Jorge Vargas (Tommy Seguin), Vanesa Tomasino (agentka Daniová), Nicole Muñoz (Sienna Seguinová), Chad Krowchuk (Crockett), Bishop Brigante (Gordo), Anja Savcic (Brooke), Aleks Paunovic (agent Perez), Zak Santiago (Wilcox), Jorge Montesi (Collins), Jessica Harmon (Jenny), Matthew Harrison (doktor Michael Fielding), Frances Flanagan (Agatha), David Nykl (lékař), Samuel Patrick Chu (Sam)
 
 
námět:
Peter Sullivan (příběh), Jeffrey Schenck (příběh)
 
 
scénář:
Peter Sullivan
 
 
kamera:
Anthony C. Metchie
 
 
hudba:
Stu Goldberg
 
 
výprava-architekt:
Chad Krowchuk, Daren Sasges
 
 
kostýmy:
Tanya Lipke
 
 
střih:
Nicole Ratcliffe
 
 
zvuk:
Scott Aitken, Stephen Cheung, Don Mann, Darryl Marko
 
 
zvláštní efekty:
Brant McIlroy
 
 
koordinátor kaskadérů:
Lauro Chartrand, Brian Ho
 
 
výkonný producent:
Jeffrey Schenck, Kirk Shaw
 
 
casting:
Tiffany Mak
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.