Death of a Scoundrel (1956)

Death of a Scoundrel
    Žánr: krimi / drama / film noir
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 119 min.
Clementi Sabourin (G. Sanders) je nalezen mrtvý. Když se policie ptá Bridget Kelly (Y. DeCarlo), která tělo nalezla, řekne jim vše, co o jeho minulosti ví:

Sabourin, uprchlík z Československa považovaný za mrtvého, jednoho dne zjistil, že jeho láska Zina (L. Ferraday), je vdaná za jeho bratra. Utekl do Ameriky. V newyorském přístavu si všiml, jak Bridget ukradla peněženku. Předstíral lásku, aby jí ji vzal, načež po něm její manžel vystřelil. Po tipu doktora, který kulku vyjmul, investoval peníze z ukradené peněženky do společnosti vyrábějící penicilin. Spolu s Miss Kelly a jejím makléřem O´Harou (J. Hoyt) začali obchodovat ve velkém. Na cestě za bohatstvím zneužil mnoho lidí, takže každý z nich měl motiv...  Autor: SvoKar

režie:
Charles Martin (.)
 
 
hraje:
George Sanders (Clementi Sabourin), Yvonne De Carlo (Bridget Kellyová), Zsa Zsa Gabor (Mrs. Ryanová), Victor Jory (Leonard Wilson), Nancy Gates (Stephanie Northová), Coleen Gray (Mrs. Edith Van Renasslear), John Hoyt (O'Hara), Lisa Ferraday (Zina Monteová), Tom Conway (Gerry Monte Sabourin), Celia Lovsky (Mrs. Sabourinová), Werner Klemperer (Herbert Bauman), Curtis Cooksey (Oswald Van Renassalear), John Sutton (Tom)
 
 
scénář:
Charles Martin
 
 
kamera:
James Wong Howe
 
 
hudba:
Max Steiner
 
 
zvuk:
John K. Kean
 
 
producent:
Charles Martin
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.