Deník mrtvých (2007)

Deník mrtvých (Diary of the Dead)
59.2 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Diary of the Dead

Další název: George A. Romero's Diary of the Dead

    Žánr: horor / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 95 min.
Mistr hororu, kultovní režisér George A. Romero, pokračuje v dalším vyprávění o oživlých mrtvých - zombies.

Skupina mladých studentů v čele s Jasonem Creedem (Josh Close) a jejich profesorem Maxwellem (Scott Wentworth) natáčí uprostřed lesů v Pensylvánii hororový film o mumii. Zastihne je však podivná zpráva o tom, že mrtví ožívají a stávají se z nich zombie. Všude se začíná šířit panika. Lidé ani přesně nevědí, co se děje a co mají dělat.

Jason tedy zajede na kolej pro svou přítelkyni Debru (Michelle Morgan) a potom s ní i se svými kolegy jedou karavanem domů. Cestou se Jason rozhodne vše zdokumentovat a nafilmovat na svou kameru.

25.10. - 4,13 h. ráno
Nejprve srazí karavanem tři zombies a po pár kilometrech musí zastavit. Mary (Tatiana Maslany), která řídila, se musí z toho šoku vzpomatovat. Nechce uvěřit tomu, že už přejela jednou mrtvé lidi. Tak se zastřelí svou schovanou pistolí, o níž nikdo neměl ani ponětí, že ji má u sebe. Ona ale žije a v prázdné nemocnici, kam ji odvezou, potkávají další zombies. Gordo (Chris Violette) jich několik zastřelí Maryinou pistolí, jeden z nich ho však pokouše. Pak musí profesor zabít i Mary......dnes už podruhé.

25.10. - 7,00 h. ráno
Ráno musí Tracy (Amy Lalonde) zastřelit svého milence Gorda, protože se po kousnutí začal také měnit v zombii. Teď už filmuje i Tony (Shawn Roberts) a to kamerou, kterou Debra našla v nemocnici. Jason je spokojen - bude mít zábery filmu ze dvou pohledů.

Znovu na cestě. Jenže se jim porouchal karavan a oni našli útočiště u starého němého farmáře Samuela (R. D. Reid), v jehož stodole opravili karavan. Právě včas, už je totiž začala obkličovat tlupa zombies, kteří Samuela zabijí. Když jim dojde benzín, setkají se se skupinou přeživších černochů. Ti je odvedou do podzemních garáží, kde si zřídili svůj úkryt. Tam jim darují benzín, zbraně a nějaký proviant. Jason stále filmuje a Debra mu za to dost nadává.Nákaza se už rozšířila, jak zjistili na internetu, po celém světě. Panika je obrovská.

Mezitím Jason a spol. přijeli až do domu Debřiných rodičů. Ti však nejsou nikde k nalezení, jenom jejich zakrvácené auto je zaparkované v garáži .Pak je ale objevili....pozdě. Už se z nich stali zombies a oni je museli zneškodnit. Jedou tedy pryč. Zrovna řídí Eliot (Joe Dinico), když potkají několik vojáků z národní gardy, kteří je okradou o jídlo. Živých lidí už zůstalo málo a po celém světě se dějí strašlivé věci. Jason a spol. přijíždí ke svým přátelům Ridleymu (Philip Riccio) a Francine (Megan Park). Ridleyho obrovský dům vypadá jako nedobytná pevnost. On je však vítá opilý a sám. Francine a Ridleyho rodina je už mrtvá a i on se přemění a kousne Eliota.

Tracy kvůli Jasonovu stupidnímu chování, díky jemuž málem přišla o život, nasedá do karavanu a odjíždí neznámo kam. Ostatní se chtějí ukrýt v Ridleyho tajné a nedobytné místnosti. Jason ale ne. Vidí šanci filmaře a chce točit dál.

Jenomže Ridley, kterého profesor proklaje velkým historickým mečem, kousne i Jasona. Ten ví, že už film nedokončí a žádá Debru, aby ho zastřelila v přímém přenosu. A ona to s největším sebezapřením a smutkem udělá.

26.10. - 2,24 h. ráno
Další zombies, a je jich hodně, se začnou potulovat kolem Ridleyho sídla a následně se dobývat dovnitř.Zbývající tři přeživší Debra, Tony a profesor se uzamykají a v Ridleyho tajné nedobytné místnosti...

Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.  Autor: M.A.G.

režie:
George A. Romero
 
 
hraje:
Joshua Close (Jason Creed), Joe Dinicol (Eliot Stone), Shawn Roberts (Tony Ravello), Amy Lalonde (Tracy Thurmanová), Chris Violette (Gordo Thorsen), Tatiana Maslany (Mary Dexter), Todd Schroeder (Brody), Daniel Kash (policejní důstojník), Laura De Carteret (Bree), Martin Roach (cizinec), Megan Park (Francine Shane), George Buza (tetovaný Biker), Michelle Morgan (Debra Moynihanová), Scott Wentworth (Andrew Maxwell), Philip Riccio (Ridley Wilmott)
 
 
scénář:
George A. Romero
 
 
kamera:
Adam Swica
 
 
hudba:
Norman Orenstein
 
 
kostýmy:
Alex Kavanagh
 
 
střih:
Michael Doherty
 
 
zvuk:
Alan deGraaf, John Gare
 
 
zvláštní efekty:
Mark Ahee (supervize)
 
 
koproducent:
Paula Devonshire
 
 
koordinátor kaskadérů:
Matt Birman
 
 
vizuální efekty:
Jeff Campbell (supervize), Colin Davies (supervize), Dave McGhie, Neishaw Ali
 
 
výprava:
Rupert Lazarus
 
 
výkonný producent:
Steve Barnett, Dan Fireman, John Harrison
 
 
producent:
Sam Englebardt, Peter Grunwald, Ara Katz, Art Spigel
 
 
kaskadér:
Taryn Ash, Liise Keeling
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.