Děs po setmění (2014)

Děs po setmění (The Town That Dreaded Sundown)
53.8 %
 
 

The Town That Dreaded Sundown

Další název: Warte, bis es dunkel wird

    Žánr: horor / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 90 min.
POZOR SPOILER

Ve městě Texarkana docházelo po válce v období tří měsíců k vraždám. Někdo v masce, komu se říkalo fantom nebo přízrak, si náhodně vybíral mladé páry, které vraždil. Pak vraždy záhadně ustaly. Vrah nebyl nikdy nalezen. O těchto událostech byl natočen film pod názvem „Děsivý soumrak nad městem“. Tento film je každý rok promítán znova a znova, jako památka na tyto smutné události. Nejinak tomu bylo i 31. října 2013.

Na promítáni filmu je i mladý pár. Ji to moc nebaví, a tak jedou pryč. Projedou kolem cedule s nápisem „Nevstupujte po setmění“. Když pak chvíli stojí a vyprávějí si o budoucnosti, začne se kolem někdo motat. Je to postava s maskou, jakýmsi pytlem s děrami vystřiženými pro oči. Tento tvor nechá oba vystoupit a kluka ubodá nožem. Dívčina prchá a objevuje se pod plátnem, na které se promítá výše zmíněný film. Končí v nemocnici a na otázky policie nedokáže odpovědět. Jmenuje se Jami Lernerová.

Je dvacátého šestého listopadu 2013. Na letišti se vítá děvče se svým milým. Končí spolu na motelu, kde se baví dle svého. On pak jde pro oplatky. Místo něj se vrací fantom s jeho hlavou v ruce. Napadne i dívku a zabije ji.

Město začíná šílet. Lidé se zabedňují. A přijíždí sem texaští rangeři v čele s rangerem Moralesem. Také Jami se snaží něčeho dopátrat a dá se říci, že se jí to i daří. Proto přichází na policii a předkládá teorii, že by vrahem mohl být syn Benjamina, který byl i kdysi podezřelý. Policie říká, že i syn však zemřel kdesi při rvačce.

Na tryzně se objevuje někdo ve známé masce, ale je postřelen. Je to hledaný vrah? Asi ne, protože dva mladíci přijedou do opuštěného zábavního parku. Chtějí zkoušet jisté praktiky, ale než začnou, je zde maskovaná postava. Ta sejme nejprve černocha, pak se vrhá na druhou oběť. Na tu použije pozoun s dýkou, která byla použita již před lety. Další oběť maskované postavy je muž, jenž si užíval felaci a jeho partnerka. Ta je pověšena na kříž pro strašáka na poli.

Jami stále pátrá i s novým kamarádem, se kterým se pak konečně vyspí. Následně chce i s babičkou odjet. Předá policistovi materiály, které by měly pomoci a odjíždějí. Jenže dojedou jen k benzínové pumpě. Zde už číhá maskovaný vrah...  Autor: Pitryx

režie:
Alfonso Gomez-Rejon
 
 
hraje:
Addison Timlin (Jami), Veronica Cartwright (Lillian), Anthony Anderson (Lone Wolf Morales), Joshua Leonard (Foster), Gary Cole (Tillman), Edward Herrmann (Reverend Cartwright), Ed Lauter (šerif Underwood), Arabella Field (Dr. Kelly), Denis O'Hare (Charles B. Pierce), Spencer Treat Clark (Corey), Wes Chatham (Danny), Morganna May (Kendra), Jaren Mitchell (Johnny), Kurt Krause (Roy), Ricky Wayne (šerif Rutland), Colby Boothman-Shepard (Paul Mason), Bill Stinchcomb (Holland), Dodie Brown (Townsperson), Gracie Whitton (malá Jami), Danielle Harris
 
 
námět:
Earl E. Smith
 
 
scénář:
Roberto Aguirre-Sacasa
 
 
kamera:
Michael Goi
 
 
hudba:
Ludwig Göransson
 
 
kostýmy:
Stephani Lewis
 
 
střih:
Joe Leonard
 
 
zvuk:
Jim Emswiller
 
 
vizuální efekty:
Jason Piccioni (supervisor)
 
 
výkonný producent:
Jeanette Brill, Jessica L. Hall
 
 
producent:
Jason Blum, Ryan Murphy
 
 
kaskadér:
Taryn Terrell (double: Morganna Bridgers)
 
 
casting:
Nancy Nayor
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.