Dostaňte agenta Smarta (2008)

Dostaňte agenta Smarta (Get Smart)
68.1 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Get Smart

    Žánr: akční / komedie / krimi
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 10.7.2008        
    Délka: 110 min.
„Zachraňuje svět a užívá si to...“
Max Smart vypadá jako neškodný úředníček, ale jeho snem je stát se tajným agentem. Zatím pracuje jako analytik v hlavním štábu supertajné špionážní organizace Kontrola, která se specializuje na boj proti mocnému zločineckému syndikátu Chaos, vedenému bezohledným Siegfriedem. Podle Maxovy analýzy se nepřátelé začínají zajímat o atomové zbraně, ale dřív než stačí Kontrola něco podniknout, je štáb přepaden a vzápětí začnou nepřátelé z Chaosu likvidovat tajné agenty, jejichž seznam uloupili. Náčelník proti nim musí vyslat někoho, koho neznají, a tím je právě Max Smart. Je jmenován agentem 86 a jeho parťákem se stane krásná agentka 99. Mají vypátrat dodavatele zbraní Krštice a zabránit zneužití jaderného materiálu. Stopy je zavedou do ruského Smolenska. Cestou se neustále dohadují, Max je považován za teroristu, a poté dokonce vypadne z letadla. Kolegyně ho sice zachrání, ale musí se zbavit tlustého Araba, který je napadne. Dostanou se do Kršticova domu, proniknou do jeho počítače a Max s ním svede vítězný taneční souboj. V Moskvě sice padnou do Siegfriedovy pasti, Maxovi se však podaří uniknout a odhalit továrnu na zpracování uranu, maskovanou jako pekárna. Agent 23, který měl Maxovo hlášení ověřit, však v pekárně žádné stopy po uranu nenašel. Zatímco Max se ocitá v podezření, že je dvojitý agent, Siegfried připravuje zbraně, kterými chce zničit Los Angeles. Max pochopí, že je mezi agenty zrádce, a také kdy a kde má bomba vybuchnout. Dokáže zrádce odhalit a výbuchu zabránit?

Zdroj: Nova

režie:
Peter Segal
 
 
hraje:
Steve Carell (Maxwell Smart), Anne Hathaway (Agent 99), Dwayne Johnson (Agent 23), Alan Arkin (náčelník), Bill Murray (Agent 13), Terry Crews (Agent 91), Terence Stamp (Siegfried), Masi Oka (Bruce), David Koechner (Larabee), Patrick Warburton (Hymie), James Caan (prezident), Ken Davitian (Štarker), Dalip Singh (Dalip), Nate Torrence (Lloyd), Kelly Karbacz (Judy), David S. Lee (Ladislas Krstic), Bonnie Hellman (Karen), John Farley (Agent 38), David Fabrizio (pilot), Ryan Seacrest (hraje sám sebe), Blake Clark (generál), Dimitri Diatchenko (ruský poskok), Geoff Pierson (viceprezident), Lindsay Hollister (Smartova taneční partnerka), Moshana Halbert, David Schaap, Diana R. Lupo (double: Anne Hathaway), Jennifer Caputo (kaskadérka), Erik Solky (double: Steve Carell), Günther Ziegler (ruský agent), Phoebe Price (prodavačka), Shant Sarkissian (agent SWAT (neuveden)), Jerry Sherman (dirigent), Peter Weireter (pasažér v letadle)
 
 
námět:
Mel Brooks, Buck Henry (postavy)
 
 
scénář:
Tom J. Astle, Matt Ember
 
 
kamera:
Dean Semler
 
 
hudba:
Trevor Rabin, Irving Szathmary (originál téma), Paul Linford (dodatečná), David Reynolds (dodatečná), Ludwig van Beethoven (archivní - 9. symfonie d moll s Ódou na radost)
 
 
kostýmy:
Deborah Lynn Scott, Mary E. Vogt
 
 
střih:
Richard Pearson
 
 
zvuk:
Christopher S. Aud (supervize), Terry Rodman (supervize), José Antonio García
 
 
produkce:
Michael Ewing, Alex Gartner, Andrew Lazar, Charles Roven
 
 
titulky-česká verze:
Petr Putna
 
 
výtvarník:
Dawn Ascher-Trevino
 
 
zpěv:
Madonna (performer: "4 Minutes"), Christina Aguilera (performer: "Ain't No Other Man")
 
 
choreografie:
Jamal Sims
 
 
zvláštní efekty:
Louis Craig (supervize - Montreal), Michael Lantieri (supervize), Tony Clark (supervize), David Loveday, Robert Cole
 
 
II. režie:
Doug R. Coleman
 
 
koproducent:
Alan G. Glazer
 
 
koordinátor kaskadérů:
Doug R. Coleman, Allen Robinson, James Lew (souboje)
 
 
vizuální efekty:
Joe Bauer (supervize), John Dietz (supervize), Alexandre Ethier (supervize), Randy Goux (supervize), Ray McIntyre Jr. (supervize), Digital Dimension, Eden FX, Zoic Studios, Rising Sun Pictures, Amalgamated Pixels, Pixel Magic, Moneyshots, Look! Effects Inc., Bob White, Eric D. Christensen (supervizor), Neal Sopata, Matthew Lee
 
 
masky:
David LeRoy Anderson (Maskérské efekty)
 
 
odborný poradce:
Mel Brooks, Buck Henry
 
 
spolupráce:
Steve Kempster (mix hudby / záznam hudby)
 
 
asistent architekta:
Curt Beech
 
 
výprava:
Wynn Thomas
 
 
nahrál:
James Thatcher (hudebník: lesní roh)
 
 
výkonný producent:
Bruce Berman, Steve Carell, Dana Goldberg, Jimmy Miller, Brent O'Connor, Peter Segal
 
 
kaskadér:
Shauna Duggins, Eliza Coleman, Boni Yanagisawa, Nancy Thurston, Ruth Chiang, Marie France Denoncourt, Stéphane Julien
 
 
asistent produkce:
Megan Taylor
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.