Dračí srdce 2 (1999) [Video]

Dračí srdce 2 (Dragonheart: A New Beginning)
61 %
 
 

Dragonheart: A New Beginning

Další název: Dragonheart II

    Žánr: fantasy / dobrodružný / akční / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 84 min.
„Zrodil se hrdina a stal se legendou.“
Proroctví praví, že až na obloze zazáří kometa se dvěma ocasy, dračí srdce může zničit lidstvo. Poslední drak byl ale zabit sirem Luenem. Alespoň se to říká. Nikdo netuší, že Luen našel rok před svou smrtí v jedné jeskyni dračí vejce. Byť měl obavy, že by jednou mohlo být zdrojem velkého zla, věnoval je klášteru. Mniši se zavázali, že dráče po vylíhnutí schovají, dokud nepřiletí kometa, a dvacet let střežili své tajemství uzamčené v podzemí.
Mladý Geoff, vyrůstající v klášteře, touží stát se rytířem. Jeho úkolem jsou však jen pomocné práce ve stáji. Je ovšem přesvědčen, že ho čeká daleko zajímavější budoucnost.

Na hradě byl nejvyšším rádcem jmenován lord Osric, z čehož mají všichni velkou radost. Král se totiž poslední dobou chová velice podivně. Osric slíbí, že jako dar ke svému jmenování věnuje každému obyvateli města dvě nové haleny.

Do kláštera přijíždí mistr Kwan s doprovodem. Rád by nahlédl do spisů bratra Gilberta. Prý toho hodně napsal o dracích. Hvězdáři totiž Kwanovi předpověděli zrození draka. Kometa se má zjevit již za osm dní. Mnich Peter však tvrdí, že jsou spisy jen výplodem Gilbertovy fantazie, a popírá, že by se v klášteře nacházel jakýkoli drak.

Geoff najde chodbu do podzemí. Narazí v ní na kostry, které ho vylekají. Dá se na útěk. Zaběhne do místnosti, ve které nalezne meč. Jak záhy zjistí, v podzemí se nachází také drak. Geoff se za ním vydá. Tvor na něj promluví lidskou řečí...

Zdroj: FTV Prima

režie:
Doug Lefler
 
 
hraje:
Christopher Masterson (Geoffrey), Harry Van Gorkum (Lord Osric z Crossley), Rona Figueroa (Lian), Tom Burke (Roland), Matt Hickey (novic Monk Mansel), Henry O (mistr Kwan), Peter Hric (Sir Stefan), Ken Shorter (král), Lubomír Mišak (Lubo), John Woodnutt (mnich Peter), Karin Hajduová (královská obsluha), Gustáv Kyselica (ošetřovatel), Vladimír Durdík (starý muž), Vladimír Oktávec (opat), Stano Satko (statkář), Vladimír Furdík (stráž), Viera Rajnáková (dvorná dáma)
 
 
námět:
Patrick Read Johnson, Charles Edward Pogue
 
 
scénář:
Shari Goodhartz
 
 
kamera:
Buzz Feitshans IV
 
 
hudba:
Mark McKenzie
 
 
kostýmy:
Giorgio Desideri
 
 
střih:
John M. Taylor
 
 
produkce:
Raffaella De Laurentiis
 
 
mluví:
Robby Benson (mluví draka), Anthony O'Donnell (mluví starého Mansela)
 
 
zvláštní efekty:
Trevor Neighbour (supervisor), Drago Poldrugac, Jozef Ťaptík (pyrotechnik), Alexander Mucha (pyrotechnik)
 
 
vizuální efekty:
Ron Simonson (supervisor), Balin Hewitt (produkční coordinator: MetroLight Studios)
 
 
výkonný producent:
Hester Hargett
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.