Duch žraloka (2013) [TV film]

Duch žraloka (Ghost Shark)
24.8 %
 
 

Ghost Shark

Další název: Žralok zabiják

    Žánr: horor / sci-fi
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 84 min.
Rybáři ze Smallportu při lovu postřelí žraloka, který plave zemřít do nedaleké jeskyně. Jakmile však do jeskyně dopluje, stane se něco zvláštního. Ze žraloka je duch. Ten zabije rybáře i jejich průvodce.

Ale to není konec jeho řádění. Duch se mstí lidem v celém městečku a zabíjí všude tam, kde se nachází voda, ať už je to bazén, vodovodní potrubí, dětská klouzačka, myčka aut nebo obyčejná louže.

Ava a její přátelé zjistí u strážce majáku Finche, že tajemná jeskyně přivádí věci zpět. Jenže muž je moc opilý, než aby řekl něco víc. Ava se dozví, že Finchova žena se v oné tajemné jeskyni před 9 lety utopila.

V muzeu se pak dozví, že kdysi v městečku beze stopy zmizeli všichni obyvatelé. Byli něčím nakaženi a v jeskyni ty nakažené popravovali. Rozlícení mrtví povstali a zpustošili město. A od té doby každý, kdo v jeskyni násilně zemře, znovu povstane.

Průvodce v muzeu jim chtěl dát knihu kouzel, která by mohla vše zachránit, ale Finch ji ukradl. Náhle spuštěný požární poplach však opět přivolá žraloka a průvodce a jeden z přátel Avy jsou zabiti.

Ava naléhá na Finche, že jí musí vydat knihu kouzel. Ten tvrdošíjně odmítá. Ale sdělí jí, že vyčetl, že ducha lze poslat zpět pomocí talismanu z předmětu, který ho zabil.

V jeskyni najdou ostatky žraloka, vyndají z něj kulku, která poslouží jako onen talisman. Udělají z něj harpunu a Ava s ní žraločího ducha napadne, ale nezafunguje to.

Finch se pak přizná, že svou ženu v jeskyni v afektu zabil, neutonula. Ta se ale nevrátila, jako ostatní duchové. A Finch má strach o jejího ducha. Nechce ji znovu ztratit a nechce, aby se do toho Ava a přátelé míchali.

Duch jeho ženy Finchovi pomůže najít správný postup. S pomocí Avy a přátel se pokoušejí vyhodit jeskyni do vzduchu, ale duch žraloka Finche zabije dřív, než se jim to povede.
Ava je nakonec úspěšná, jeskyně vyletí do povětří a šílenému řádění je konec.

Zdroj: FTV Prima

režie:
Griff Furst
 
 
hraje:
Robert Aberdeen (kurátor v muzeu), Jayme Bohn (Alisyn), Eliot Brasseaux (nerd), Amy Brassette (Vicky Brubakerová), Chelsea Bruland (dívka na myčce aut), Sloane Coe (Cicely), Kim Collins (Brubaker), Dave Davis (Blaise), Mark Haya (otec Taylor), Brooke Hurring (Taylor), Lucky Johnson (starosta Stahl), Ben Lemoine (reportér), Angela Meredith Furst, Jaren Mitchell (Cameron), Richard Moll (Finch), Thomas Francis Murphy (šerif Martin), Sean O'Regan (instalatér), Carl Palmer (Reed), Liann Pattison (matka Taylor), Shawn C. Phillips (Mick), Mackenzie Rosman (Ava), Han Soto (Ernest), LaJessie Smith (Hoodlum), Tim Taylor (zástupce Haskins), Michael Whitener (Henry)
 
 
námět:
Griff Furst (příběh), Eric Forsberg (příběh)
 
 
scénář:
Paul A. Birkett
 
 
kamera:
Andrew Strahorn
 
 
hudba:
Andrew Morgan Smith
 
 
střih:
Misty Talley
 
 
zvuk:
Mark LeBlanc, Leobardo Ledon, Martin Quiñones, Geordy Sincavage
 
 
koordinátor kaskadérů:
William Scharpf
 
 
výkonný producent:
Kenneth M. Badish, James T. Bruce IV, Daniel Lewis, R. Bryan Wright
 
 
producent:
Griff Furst
 
 
kaskadér:
Chelsea Bruland, Chris J. Fanguy, Sean O'Regan, Met Salih (dvojnice Avy), Taryn Terrell
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.