Gentleman z Epsomu (1962)

Gentleman z Epsomu (Le Gentleman d'Epsom)
78.3 %
 
 

Le Gentleman d'Epsom

    Žánr: krimi / komedie
    Země: Francie / Itálie
    Délka: 84 min.
POZOR SPOILER!

Na dostizích je pan Richard Briand-Charmery zvaný velitel. Sázení a dostihy jsou jeho vášeň. Také udílí rady jak a na koho sázet.

Právě s kamarádem Charleym opouští závodiště. Následně vyhrává peníze při sázce na kulečníkovou ruletu. Další den shání peníze, které pak vsadí na dalším dostihu. Udílí další rady, navštíví svou sestru s neteří a také se sejde se s bývalou láskou Maud Mulliganovou. Po královské večeři vystaví nekrytý šek, ale pak to ihned přiznává.

Pak se setká se s kuchařem Gaspardem Ripeuxem (Louis de Funès). Byl na něj víceméně navigován a Gaspard mu doslova vnutí tisícovku franků. Na koníčka. A Richard peníze samozřejmě prohraje. Takže musí kuchaři lhát a láká jej tím na další sázku.

A on vytahuje další peníze. Tentokrát je přímo na dostihu, sebou sekne. Charlesova osoba se začíná prozrazovat, ale to už se jedou další závody...  Autor: Pitryx

režie:
Gilles Grangier
 
 
hraje:
Jean Gabin (Richard Briand-Charmery), Jean Lefebvre (Charly), Louis de Funès (Gaspard Ripeux), Madeleine Robinson (Maud), Franck Villard (Lucien), Jacques Marin (Raoul), Jean Martinelli (Hybert), Joëlle Bernard (Ginette), Léonce Corne (Freedman), Marie-Héléne Dasté (teta Berta), Albert Dinan (Léon), Paul Faivre (prodavač vstupenek), Paul Mercey (Oscar Robineau), Alexandre Rignault (Charlot), Paul Frankeur (Arthur), Léon Zitrone (sám sebe), Jean-Claude Rémoleux, Aline Bertrand (barmanka), Camille Fournier (Thérése), Guy Henry, Pierre Vernet, Georgette Peyron
 
 
scénář:
Michel Audiard, Gilles Grangier, Albert Simonin
 
 
kamera:
Louis Page
 
 
hudba:
Michel Legrand, Francis Lemarque
 
 
střih:
Jacques Desagneaux
 
 
zvuk:
Jean Rieul
 
 
vedoucí produkce:
Jacques Juranville
 
 
produkce:
Jacques Bar
 
 
dabing:
Dalimil Klapka (Gaspard Ripeux (Louis de Funés))
 
 
asistent režie:
Jacques Rouffio
 
 
výprava:
Jacques Colombier
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.