Halloween 5 (1989)

Halloween 5 (Halloween 5: The Revenge of Michael Myers)
59.4 %
 
 

Halloween 5: The Revenge of Michael Myers

Další název: Halloween 5: Michael Myers' Revenge

    Žánr: horor / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 96 min.
POZOR, SPOILER

Muži přijeli na místo, kde Jamie zdánlivě zabila Michaela. Chlapi spustí kanonádu, po které padá Michael do jámy bývalého dolu. Jenže i přes exploze se dostane do řeky, a tak se zachrání.

Uplynul rok a je zde další Halloween. Na dětské klinice v Haddonfieldu se malé Jamie, která vloni pobodala svou adoptivní matku, opět o tomto činu zdá. Ona z toho také oněměla, nyní se vyjadřuje jen psaním a posuňky. Nuže, napíše na ceduli vzkaz a pak dostane záchvat. Je u toho i Loomis. Později je zde také Rachel, která svedla vítězný souboj s Myersem. Ta nyní kontroluje svého psa Maxe, jak jí uložil Loomis. Jamie se totiž vyjádřila v tom smyslu, že by Max mohl být ohrožen. Ten se však vrací zcela zdráv. Jenže později je Rachel napadena a zrovna v této chvíli dostává Jamie další záchvat. Když ji pak zde shání kamarádka, nenajde ji.

Mladí středoškoláci chtějí udělat na farmě veliký mejdan, proto se tam všichni chystají.

Loomis tlačí na Jamie, aby sdělila, kde je Michael, protože jsou na sebe napojeni. Nedozví se nic.

Ten zatím řádí přímo na ulici. Škrábne lak na autě jednomu z mládenců, a ten na něj ihned nastartuje. Je to jeho poslední počin v životě. Vrah si sedne do jeho auta a odjíždí i se svou dívkou Tinou. Na to reaguje opět Jamie tím, že omdlí přede všemi přímo na maškarním bále. Ovšem díky ní je Tina zachráněna. Tedy alespoň prozatím.

Na mejdanu objeví mládež koťata a hned je jdou někteří do stodoly hledat. Další zas dělají něco jiného. Užít si sexu není špatné, pokud vás ovšem nikdo nebodá vidlemi, jako nyní činí někdo v masce Myersově. Nebo je to on sám? Následuje honička autem, které končí opřené o strom. Z něj vyleze Michael a stíhá děti. Jejich zachránkyně Tina končí pod jeho nožem bodnutá kamsi pod rameno. Děti zachrání až Loomis. Ten také posílá Michaela domů s tím, že tam na něj bude čekat on i Jamie.

U domu jsou i elitní jednotky, ale ty asi moc platné nebudou. Loomis je přímo u Michaela a otcovsky mu domlouvá. Michael zprvu naslouchá, ale pak se k Loomisovi zachová ne zrovna kamarádsky. Následně zabije policajta a jde si pro malou Jamie…

Když končí Michael v kriminále, přichází sem kdosi tajemný. Jakmile vejde, začnou exploze a střelba. Uvnitř je spousta mrtvých. Co se zde asi stalo?  Autor: Pitryx

režie:
Dominique Othenin-Girard
 
 
hraje:
Donald Pleasence (Dr. Sam Loomis), Danielle Harris (Jamie Lloyd Carruthers), Ellie Cornell (Rachel Carruthers), Beau Starr (Sheriff Ben Meeker), Jeffrey Landman (Billy Hill), Steven Anderson (Cop In Field), David Ursin (Tom Farrah), Troy Evans (Deputy Charlie Bloch), Donré Sampson (Trooper #2), Don Shanks (Michael Myers), Gregory Nicotero (muž na benzínce), Tamara Glynn (Samantha Thomas), Wendy Kaplan (Tina Williams), Max Robinson (Dr. Max Hart), Betty Carvalho (sestra Patsey), Karen Alston (Darlene Carruthers), Jonathan Chapin (Mikey), Matthew Walker (Spitz), Frank Como (Deputy Nick Ross), Harper Roisman (Hermit), Stanton Davis (Deputy Maryland), Jack North (Clinic Groundsman), Russ McGinn (Pageant Announcer), Jon Richard Platten (Pageant Detective), Jay Bernard (vysoký policista), Angela Montoya (Little Girl), Patrick White (Costumed Teen at Party), Fenton Quinn (Deputy Eddy Grey), Frank Kanig (Trooper #1), John Gilbert (Myers House Sniper), Tom Jacobsen (Cell Policeman)
 
 
námět:
John Carpenter, Debra Hill
 
 
scénář:
Michael Jacobs, Dominique Othenin-Girard, Shem Bitterman
 
 
kamera:
Robert Draper
 
 
hudba:
Alan Howarth
 
 
střih:
Jerry Brady, Charles Tetoni
 
 
zvuk:
John Post, Robert Thirlwell
 
 
zvláštní efekty:
Robert Kurtzman
 
 
vizuální efekty:
Howard Berger
 
 
masky:
Gregory Nicotero, Moni Mansano
 
 
spolupráce:
Victoria J. Auth (kostymérka)
 
 
výkonný producent:
Moustapha Akkad
 
 
producent:
Anthony Masi, Rick Nathanson, Ramzi Thomas
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.