Halloween (2007)

Halloween
69.4 %
 
 

Další název: Hall9ween, Rob Zombie Halloween, Halloween 9

    Žánr: horor / mysteriózní / thriller / krimi
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 29.11.2007        
    Délka: 111 min.
„Pod maskou se skrývá zlo.“
Kultovní filmový sériový vrah Michael Myers se vrací už po deváté. Tentokrát však již jeho příběhy opsaly kruh a on se ocitá opět na počátku. Snímek Roba Zombieho s prostým názvem Halloween je totiž remakem stejnojmenného thrilleru Johna Carpentera z roku 1978, jenž celou sérii začal a jenž byl u nás uveden na videu pod titulem Předvečer svátku Všech svatých. Noví autoři samozřejmě sledují linii původního vyprávění, zaměřují se však zároveň na příčiny, jež vedly k Michaelově děsivé patologii.

Desetiletý Michael vyrůstá v neutěšeném prostředí: matka, která je striptérkou, ho sice miluje, ale nemůže ho chránit před lidmi z blízkého okolí, počínaje opileckým otčímem, přes nenávistnou sestru až k šikanujícím spolužákům. Michael, věčně skrývající svou tvář za papírové masky, se mstí za ústrky nejdříve na zvířatech a pak na lidech. Skončí v psychiatrickém zařízení, avšak po patnácti letech se vrací do illinoiského městečka Haddonfield, aby tu vyhledal svou kdysi malou sestru. Zanechává za sebou velmi krvavou stopu, již sleduje jeho dlouholetý psycholog doktor Loomis. Jenže v Haddonfieldu se o Halloweenu rozpoutá i tak další peklo... – Snímek navazuje na oblibu současných remaků kultovních thrillerů, pokouší se však přidat k obvyklým mládežnickým vyvražďovačkám efektní filmový rámec, což se mu vcelku daří. Je věnován památce producenta předcházejících dílů Moustaphy Akkada, jenž zemřel při teroristickém útoku v Jordánsku v roce 2005.

režie:
Rob Zombie
 
 
hraje:
Malcolm McDowell (Dr. Loomis), Brad Dourif (šerif Leigh Brackett), Daeg Faerch (10-ti letý Michael Myers), Tyler Mane (Michael Myers), Scout Taylor-Compton (Laurie Strode), Sheri Moon Zombie (Deborah Myers), William Forsythe (Ronnie White), Danielle Harris (Annie Brackett), Kristina Klebe (Lynda van der Klok), Udo Kier (Morgan Walker), Danny Trejo (Ismael Cruz), Lew Temple (Nole Kluggs), Skyler Gisondo (Tommy Doyle), Hanna Hall (Judith Myers), Dee Wallace (Cynthia Strode), Max Van Ville (Paul), Pat Skipper (Mason Strode), Ken Foree (Velký Joe Grizzly), Adrienne Barbeau (Barbara Florentine), Clint Howard (Dr. Kopelson), Sybil Danning (sestra Wynnová), Courtney Gains (Kendall Jacks), Richmond Arquette (zástupce šerifa Charles), Daryl Sabara (Wesley Rhoades), Daniel Roebuck (Lou Martini), Micky Dolenz (Derek Allan), Ezra Buzzington (Grant Clark), Richard Lynch (ředitel Chambers), Tom Towles (Councilman Edwards), Nikki Taylor Melton (Princess 1), Richard Fancy (Dean Carpenter), Mel Fair (Taylor Madison), Leslie Easterbrook (Patty Frost), Calico Cooper (role neurčena), Jenny Gregg Stewart (Lindsey Wallace), Adam Weisman (Steve), Nick Mennell (Bob)
 
 
námět:
John Carpenter (scénář k filmu Předvečer svátku Všech svatých), Debra Hill (scénář k filmu Předvečer svátku Všech svatých)
 
 
scénář:
Rob Zombie, John Carpenter (scénář z roku 1978), Debra Hill (scénář z roku 1978)
 
 
kamera:
Phil Parmet, Matthew F. Leonetti (dodatečné záběry)
 
 
hudba:
Tyler Bates, Rob Zombie (supervize)
 
 
kostýmy:
Mary E. McLeod
 
 
střih:
Glenn Garland, Dennis Virkler
 
 
zvuk:
Scott Sanders (design), Buck Robinson, Steve Schatz
 
 
produkce:
Rob Zombie, Andy Gould, Malek Akkad
 
 
titulky-česká verze:
Petr Zenkl
 
 
dabing:
Aleš Jarý (Mason Strode / Big Joe Grizzly)
 
 
mluví:
Jeremy Maxwell
 
 
zvláštní efekty:
Mark R. Byers
 
 
II. režie:
Rawn Hutchinson
 
 
koordinátor kaskadérů:
Rawn Hutchinson
 
 
vizuální efekty:
Custom Film Effects, Post Logic Studio
 
 
masky:
Wayne Toth (zvláštní maskérské efekty a Myersovy masky)
 
 
výprava:
Anthony Tremblay
 
 
výkonný producent:
Harvey Weinstein, Wilson Thomas Brown, Bob Weinstein, Matt Stein
 
 
kaskadér:
Ashley Cusato, Allison Caetano, Sara Holden, Cassandra McCormick (double: Hanna R. Hall)
 
 
casting:
Monika Mikkelsen
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.