Já, kocour (2016)

Já, kocour (Nine Lives)
70.4 %
 
 

Nine Lives

Další název: Deväť životov pána Fúzika (SK)

    Žánr: rodinný / komedie
    Země: Francie / Čína
    Premiéra v ČR: 6.10.2016        
    Délka: 87 min.
„Kevin Spacey a Jennifer Garner v rodinné komedii Barryho Sonnenfelda.“
Tom Brand (Kevin Spacey) je závratně úspěšný, neuvěřitelně bohatý a blbec. Ve snaze postavit nejvyšší mrakodrap na severní polokouli, je sebestředný miliardář připraven obětovat cokoliv. I lásku své rodiny. Chystaná stavba je skoro stejně monumentální jako jeho ego.
Tomův pracovní život ho od jeho rodiny odcizil. Neváží si oddané manželky Lary (Jennifer Garner), zanedbává dospělého syna Davida a ignoruje žadonění o pozornost dcerky Rebeccy. Ta má k 11. narozeninám jediné přání: chce kočku. Tom se náhodou ocitá ve zverimexu podivínského Felixe Perkinse (Christopher Walken). Svérázný majitel přesně ví, co Tom potřebuje: velkého kocoura jménem pan Fuzzypants.
Po cestě na dceřinu párty má Tom fatální nehodu. Po probuzení zjišťuje, že zatímco jeho tělo leží v kómatu v nemocnici, jeho mysl se ocitá v těle kocoura. Tajemný pan Perkins mu dává jasné ultimátum: má týden na to, aby své rodině dokázal, že je miluje a záleží mu na nich. Jinak navždy zůstane chlupatým kocourem. A tak poprvé nemá Tom život ve svých rukou, ale v chlupatých packách a jeho osud doslova visí na drápkách.
Rodinnou komedii Já, kocour natočil režisér Barry Sonnenfeld, který má na svém kontě kasovní trháky jako je trilogie Muži v černém či Addamsova rodina. Roli egoistického boháče ztvárnil dvojnásobný držitel Oscara Kevin Spacey (Obvyklí podezřelí, Americká krása), který v současnosti exceluje v seriálovém hitu Domek z karet. Jeho krásnou manželku si zahrála Jennifer Garner (Daredevil, Druhá míza, seriál Alias). Role potrhlého majitele zverimexu připadla Christopheru Walkenovi, který má patent na démonické a excentrické charaktery (Ospalá díra, Pulp Fiction, Klik – život na dálkové ovládání, Nesvatbovi).
Bioscop

režie:
Barry Sonnenfeld
 
 
hraje:
Kevin Spacey (Tom Brand), Jennifer Garner (Lara Brandová), Robbie Amell (David Brand), Cheryl Hines (Madison), Mark Consuelos (Ian Cox), Malina Weissman (Rebecca Brandová), Christopher Walken (Felix Perkins), Talitha Bateman (Nicole Camdenová), Teddy Sears (Josh Myers), Jay Patterson (Benson), Serge Houde (Stein), Mark Camacho (Josh Boone), Ellen David (Tomova sekretářka), Tristan D. Lalla (statný strážce z ochranky), Jason Cavalier (trenér skydivingu), Jason Blicker (zdravotní záchranář), Kwasi Songui (zdravotní záchranář), Meghan Gabruch (Ianova asistentka), Satine Scarlett Montaz, Jack Hallett (starosta Edwards), Kyle Gatehouse (podivínský zaměstnanec), David-Alexandre Coiteux (Samson), Lori Graham
 
 
scénář:
Matt Allen, Dan Antoniazzi, Gwyn Lurie, Ben Shiffrin, Caleb Wilson
 
 
kamera:
Karl Walter Lindenlaub
 
 
hudba:
Jevgenij Galperin, Sacha Galperine
 
 
kostýmy:
Marylin Fitoussi, Françoise Fourcade
 
 
střih:
David Zimmerman, Don Zimmerman
 
 
zvuk:
Steve Baine, Paul Germann
 
 
mluví:
Chloe Sonnenfeld, Barry Sonnenfeld
 
 
animace:
Sachin S. Suryawanshi
 
 
výprava:
Michael Wylie
 
 
výkonný producent:
Mark Gao, Claude Léger, Jonathan Vanger
 
 
producent:
Lisa Ellzey
 
 
kaskadér:
Erick Meslier
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.