Konec semestru (1974) [TV inscenace]

Konec semestru
57.3 %
 
 
    Žánr: krimi
    Země: Československo
    Délka: 57 min.
„Kdo a proč zabil studenta lékařské fakulty?“
POZOR SPOILER

V krytém bazénu je nalezen zavražděný mladík. Podezřelých je vlastně jen sedm lidí. On byl zrovna tréninkový den plaveckého oddílu studentů lékařství. Na místě je ihned kapitán, který začíná vyšetřovat. Zavražděný se jmenuje Borek Markus. Toho zná mladý příslušník Jirka, který je také členem oddílu a byl skoro na místě činu. Vražedná zbraň je vyskakovací nůž. Byl to dárek Borkovy manželky, Rakušanky. Málokdo o tom věděl, že je ženatý. Podezřelá je i dívka Ambra Vondráčková, na kterou si Jirka myslí. Při jejím vyšetřování ji napadne kamarád Majer, že prý chodila za Borkem do jeho bytu na podnájmu u pana Salavy. Ambra se brání a hned se všichni vypraví k Salavovi. Zde najde Jirka v Borkově skříni šátek, který kdysi daroval Ambře. Salava sám její přítomnost potvrdit nemůže. A Majer je načapán, jak prohledává Borkovu skříň. Hledal léky? Nebo recepty na ně? Jak jej usvědčí kapitán, o ukradených receptech moc dobře věděl. A on přiznává, že ano. Později se ukáže, že Borek s léky kšeftoval.

Starý Salava potvrzuje přítomnost nějaké dámy u Borka. Ale není schopen její identifikace. Do vyšetřování vpadne další „otrava“ - Ambra, která málem doplatila životem na dávku léků. Na světlo opět přicházejí staré fotografie nafocené na jakémsi mejdanu, jimi Borek vydíral doktorku Šedivou. Ta již nemůže dál a řekne to manželovi. Když to řešili, slyšela je Ambra. Ta přiznává Jirkovi zapůjčení šátku. Ježe ji podle fotky poznali v lékárně, kde vybírala léky na ukradené recepty. Léky pak mohla dát Borkovi již jen na plovárně, ale u něj ve skříňce nebyly. Kapitán s Jirkou se řítí za Ambrou do nemocnice, ale ta z pokoje zmizela. Jdou tedy do jejího pokoje a zde se dočkají nejen mnoha překvapení, ale také rozuzlení celého případu.  Autor: Pitryx

režie:
Eva Sadková
 
 
hraje:
Jiří Vala (kapitán), Ivan Gübel (poručík), Miloš Nedbal (Salava), Ema Skálová (Malinová), Jitka Smutná (Divišová), Lucie Žulová (Vondráčková), Libor Žídek (Markus), Dana Homolová (Markusová), Jan Přeučil (Šedivý), Petr Hanus (Majer), Vítězslav Jirsák (lékař), Václav Stýblo (doktor), Josef Nechutný (příslušník SNB), Jiří Schmitzer (příslušník SNB), Lenka Horáková (sestra), Alena Hesounová (Švábová)
 
 
scénář:
Eva Kačírková
 
 
kamera:
Ivan Rybák
 
 
hudba:
Jiří Václav (hudební spolupráce)
 
 
výprava-architekt:
Milan Starý (výtvarník scény)
 
 
kostýmy:
Libuše Pražáková (výtvarník kostýmů)
 
 
střih:
Miroslav Dufek, Jarmila Vlčková
 
 
zvuk:
Zdeněk Stropek
 
 
II. kamera:
Stanislav Benc, Miloš Horák, Bohuslav Kudláček
 
 
masky:
Jitka Pazderová, Josef Borovička
 
 
dramaturgie:
Eduard Verner
 
 
pomocná režie:
Božena Riesnerová
 
 
vedoucí výroby:
Eva Heřmanová (vedoucí výrobního štábu)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.