Kongo (1995)

Kongo (Congo)
65 %
 
 

Congo

    Žánr: dobrodružný
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 7.9.1995        
    Délka: 108 min.
„Vraždící opice, diamantové doly a nebezpečná výprava do míst, odkud se jen málokdo dokázal vrátit.“
Výprava pracovníků texaského komunikačního koncernu skončí tragicky na úpatí sopky Munkeko v Kongu, kde byli všichni povražděni. Jednou z obětí se stal také syn šéfa společnosti Charles Travis. Jeho otec pověří svou asistentku a synovu bývalou přítelkyni Karen Rossovou, aby se do Konga vypravila a zjistila, co se stalo. Podaří se jí odcestovat s výpravou, kterou organizuje záhadný pan Homolka, zajímající se o přístroj zoologa Petera Elliota, který převádí pohyby do slov, a umožňuje tak mluvit nejen s hluchoněmými, ale také s opicemi. V Africe je přivítají protřelý Eddie Ventro a průvodce a překupník zbraní Monroe Kelly. Po dramatickém útěku z letiště, kde byl právě spáchán neúspěšný pokus o atentát na prezidenta, a neméně dramatické cestě letadlem se dostanou do džungle. Vedení se ujme Karen, která výpravu vede pomocí naváděcího signálu ze zničeného tábora první výpravy. Ukazuje se, že nejen Karen, ale i další členové mají své cíle. Například Homolka není vědecký filantrop, ale rumunský dobrodruh, který hledá bájné město Zijn a jeho poklady. A to se mu skutečně podaří objevit nedaleko zničeného tábora. Nečekají tu však jen diamanty, ale také podivný kmen vraždících opic, které jsou odhodlány nenechat nikoho naživu.

Zdroj: Nova

režie:
Frank Marshall
 
 
hraje:
Dylan Walsh (doktor Peter Elliott), Laura Linney (doktorka Karen Rossová), Ernie Hudson (kapitán Monroe Kelly), Tim Curry (Herkermer Homolka), Grant Heslov (Richard), Joe Don Baker (R.B. Travis), Bruce Campbell (Charles Travis), Mary Ellen Trainor (Moira), Misty Rosas (Amy), Stuart Pankin (Boyd), Carolyn Seymour (Eleanor Romyová), Romy Rosemont (asistent), James Karen (Elliotův šéf), John Hawkes (Bob Driscoll), Peter Jason (Janus), Jimmy Buffett (pilot letounu 727), Thom Barry (Samahani), Lorene Noh (Amy), E. J. Callahan (pilot DC-3), Taylor Nichols (Jeffrey Weems), James Paradise, Kevin Grevioux
 
 
námět:
Michael Crichton (román "Kongo" (Congo, 1980))
 
 
scénář:
John Patrick Shanley
 
 
kamera:
Allen Daviau
 
 
hudba:
Jerry Goldsmith, Michelle Phillips ("California Dreamin'")
 
 
výprava-architekt:
Michael John Riva
 
 
kostýmy:
Marilyn Matthews
 
 
zvuk:
Ron Judkins
 
 
vedoucí produkce:
Frank Yablans
 
 
produkce:
Kathleen Kennedy, Sam Mercer
 
 
mluví:
Shayna Fox (Amy)
 
 
zvláštní efekty:
Scott Stoddard, Stiles White, Steve Bunyea, Lindsay MacGowan
 
 
II. režie:
James M. Arnett
 
 
animace:
Stan Winston (gorily)
 
 
koordinátor kaskadérů:
James M. Arnett, Jeff Habberstad
 
 
vizuální efekty:
Ronn Brown, Jim Morris, Scott Farrar, Ned Gorman, Harold Weed, Bruce D. Buckley, Paul Huston, Alia Agha, Al Bailey, Jeff Doran, George Gambetta, Carol Hayden, Tom Martinek, Greg Maloney, Industrial Light & Magic (a animace), John Bell (ILM)
 
 
nahrál:
James Thatcher (hudebník: lesní roh)
 
 
kaskadér:
Robert 'Bobby Z' Zajonc
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.