Královna řeky (2005)

Královna řeky (River Queen)
72.3 %
 
 

River Queen

    Žánr: drama
    Země: Nový Zéland / Velká Británie
    Délka: 114 min.
„Uprostřed temnoty může vidět jen srdce...“
Nový Zéland, 1868, Sarah O´Brien (Samanta Morton) vyrůstala mezi vojáky na vojenské základně na Te Awa Nui - Velké řece. Jako mladá otěhotněla s maorským chlapcem a porodila syna. O sedm let později jejího syna unesl jeho maorský dědeček. Sarah od té chvíle zasvědcuje svůj život jedinému přání - znova se shledat se svým synem. Od svého jediného přítele Doylea (Kiefer Sutherland) - psychicky zlomeného vojáka ale pomoc očekávat nemůže. Časem se jí naskýtá šancem jak svého syna opět spatřit. Je totiž přivoláýna k nemocnému náčelníkovi vesnice a postupně si zvyká i na život v maorské vesnici.
Sarah využívá svých lékařských dovedností a uzdravuje náčelníka. Ale idylický život ve vesnici končí ve chvíli, kdy pochopí, že náčelníka vyléčila jen pro to, aby vyhlásil válku kolonialistům - lidem, kteří jsou pro ni stále přátelé, její jediná rodina. Její zoufalství se ještě prohlubuje, když ji syn sdělí, že se zapojí do bojů a nevrátí se s ní po řece zpět.
Když pak nadchází chvíle rozhodnutí, musí si Sarah jednou provždy vybrat. Vrátí se ke svým evropským kořenům nebo bude následovat svého syna mezi Maory? (oficiální text distributora)  Autor: sobmaster

režie:
Vincent Ward
 
 
hraje:
Samantha Morton (Sarah O'Brien), Kiefer Sutherland (Doyle), Cliff Curtis (Wiremu), Temuera Morrison (Te Kai Po), Anton Lesser (Baine), Rawiri Pene (chlapec), Stephen Rea (Francis), Wi Kuki Kaa (starý Rangi), Mark Ruka (Hone), Tyson Reweti (Tommy Boy), Grayson Putu (mladý Wiremu), Nathan Passfield (sedmiletý chlapec), Laura Coyte Douglas (Theresa), Julie Ranginui (stará Puhi), Brandon Lakshman (Timoti), Kayte Ferguson (Tangamoko)
 
 
námět:
Vincent Ward
 
 
scénář:
Vincent Ward, Toa Fraser
 
 
kamera:
Alun Bollinger
 
 
hudba:
Karl Jenkins
 
 
kostýmy:
Barbara Darragh
 
 
střih:
Ewa J. Lind
 
 
zvuk:
Peter Baldock (supervize)
 
 
produkce:
Chris Auty, Don Reynolds
 
 
koproducent:
Richard Fletcher, Tainui Stephens
 
 
koordinátor kaskadérů:
Augie Davis
 
 
vizuální efekty:
George Port (supervize), Julia Hall, Mark Edwards, Alasdair MacCuish
 
 
masky:
Dannelle Satherley, Dianne Ensor
 
 
výprava:
Rick Kofoed
 
 
výkonný producent:
Geoff Dixon, Mark Hotchin, Neil Peplow, James D. Stern, Eric Watson
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.