Kurýr: Restart (2015)

Kurýr: Restart (The Transporter Refueled)
58.2 %
 
 

The Transporter Refueled

Další název: Kuriér: Reštart; Kuriér 4

    Žánr: akční / krimi / thriller
    Země: Francie / Čína
    Premiéra v ČR: 3.9.2015        
    Délka: 96 min.
POZOR SPOILER

1995 – francouzská Riviéra. Sem na jednu z ulic přijedou auta a z nich vylezou muži. Ti postřílí stávající pasáky a dají sem svá děvčata. Za tím vším stojí člověk jménem Karasov.

O patnáct let později je v podzemní garáži napaden kurýr Frank. Partičku vyřídí zcela jednoduše a jede na setkání s otcem. Jinde v hotelu dvě ženy zastřelí dva muže, přidají mrtvolu ženy, které dají na krk znak Karasova gangu, a mizí.

Frank dostává zakázku na převoz. Čeká před bankou, když nastoupí objednavatelka a za ní další dvě. To se Frankovi nelíbí, i když domluva zněla na dvě zavazadla. První z žen mu však ukáže na mobilu, že mají v zajetí jeho otce. Frank je tedy odváží a dochází k honičce. Po ní je Frankovi oznámeno, že v krvi jeho otce koluje jed, čímž je Frank přinucen k další spolupráci. Takže ukradnou Neroflurax a tím uspí osazenstvo diskotéky. Zde provedou loupež a unikají. Frankův otec je převlečen za pilota a pomáhá jiné dívce v letadle s jiným zločinem. Po této akci je jedna žena zraněna a šéfka dívčího gangu přiznává, že otec otráven není, že to byla lež. Otec i syn naváží s některými děvčaty velmi blízké vztahy, ale odjíždějí. Jenže pak je opět unesen Frankův otec. Tentokrát přímo Karasovem. Tři děvčata a Frank tedy usedají do člunu a jedou si pro něj na Karasovu loď. Čeká je boj proti velmi silnému soupeři a jeho komplicům.  Autor: Pitryx

režie:
Camille Delamarre
 
 
hraje:
Ed Skrein (Frank Martin), Ray Stevenson (Frank Senior), Loan Chabanol (Anna ), Gabriella Wright (Gina ), Tatiana Pajkovic (Maria ), Wenxia Yu (Qiao), Radivoje Bukvić (Karasov ), Noémie Lenoir (Maissa), Jurij Kolokolnikov (Yuri), Lenn Kudrjawizki (Leo Imasov ), Samir Guesmi (inspektor Bectaoui), Anatole Taubman (Stanislav Turgin ), Robbie Nock (kopilot), Cédric Chevalme (inženýr - opravář), Mikael Buxton (ruský mafián), Mathieu Lardot (Mogway), Mickaël Collart (policista), Jochen Hägele (manažer banky)
 
 
scénář:
Luc Besson, Bill Collage, Adam Cooper
 
 
kamera:
Christophe Collette
 
 
hudba:
Alexandre Azaria
 
 
výprava-architekt:
Hugues Tissandier
 
 
kostýmy:
Claire Lacaze
 
 
střih:
Carlo Rizzo
 
 
zvuk:
Nicolas Bourgeois, Matthieu Dallaporta, Dominique Eyraud, Sébastien Jeannot, Thomas Lascar, Didier Lozahic
 
 
koordinátor kaskadérů:
Laurent Demianoff, Michel Julienne
 
 
vizuální efekty:
Charlotte Bosquet (koordinátor)
 
 
spolupráce:
David Jánský (lokační manažer)
 
 
výkonný producent:
Camille Courau
 
 
producent:
Luc Besson
 
 
kaskadér:
Mathieu Lardot, Lyne Doffagne, Daren Nop
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.