La liceale, il diavolo e l'acquasanta (1979)

La liceale, il diavolo e l'acquasanta
70 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Itálie
    Délka: 95 min.
Italská komedie je složena ze tří povídek, které natočil Nando Cicero. Lze přeložit jako "Škola, ďábel a svěcené voda". V hlavních rolích jednotlivých povídek se objevují populární italští herci sedmdesátých let: Gloria Guida, Alvaro Vitali a Lino Banfi.

V první povídce je seslán z nebe anděl strážný Cyclamen, aby uchránil čistotu mladé tanečnice a zpěvačky Luny. Ta se rozhodla obětovat své panenství bohatému producentovi, který ji zajistí kariéru. Anděl se do Luny zamiluje, ale v kritickém okamžiku je odvolán zpět do nebe. Hlavní postavou druhé epizody je naivní policista Carmelo, který vyšetřuje transvestitu Ernesta kvůli krádežím v obchodních domech. Poslední povídka uvádí na scénu výrobce zubních protéz Lina, kterému pro dluhy hrozí vystěhování z domu. Zaprodá duši ďáblu, ale vyjde najevo, že ten má větší zájem o jeho tělo.  Autor: curil

režie:
Nando Cicero
 
 
hraje:
Gloria Guida (Luna), Lino Banfi (Maria Pasquale Papone zvaný 'Lino'), Alvaro Vitali (Carmelo Petralia), Pippo Santonastaso (Abadelek Putifarre zvaný 'Pupù'), Tiberio Murgia (velitel), Salvatore Baccaro (primitivní člověk na onom světě), Mimmo Poli (okradený muž), Loredana Solfizi, Aristide Caporale, Marcella Petrelli, Nando Paone, Giovanni Vannini, Claudio Saint-Just (Ciclamino), Maria Luisa Serena (Rosaria Papone), Alfredo Adami, Marcello Stramacci, Mario Tricamo, Luigi Uzzo, Giuseppe Marrocco (Don Lurio)
 
 
scénář:
Nando Cicero
 
 
kamera:
Federico Zanni
 
 
hudba:
Ubaldo Continiello
 
 
výprava-architekt:
Elio Micheli
 
 
kostýmy:
Elio Micheli
 
 
střih:
Alberto Moriani
 
 
masky:
Franco Di Girolamo, Marcello Longhi (účesy)
 
 
asistent režie:
Massimo Manasse
 
 
producent:
Camillo Teti
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.