Lacrimae rerum (1967) [TV hra]

Obrázek není k dispozici.
40 %
 
 
    Žánr: detektivní
    Země: Československo
    Délka: 80 min.
Detektivní příběh natočený podle povídky anglického spisovatele Edmunda Crispina. Už sám název Lacrimae rerum je kódem, v jehož rozluštění je první krok k odhalení pachatele. A bude to odhalení poněkud zvláštní. Nepovede ho totiž vůbec detektiv, protože ten se v příběhu vůbec nevyskytuje. Navíc osoba, která příběh vyřeší, musí odlišit velmi přesně dva děje: děj skutečný a děj zdánlivý. Prostředkem k tomu je především rozlišení skutečných a zdánlivých vztahů mezi jednotlivými osobami …

Spisovatel E. Crispin děj svých románů zasahuje do prostředí oxfordské univerzity. V uzavřených univerzitních prostorách, oddělených od vnějšího světa také společensky, řeší záhadné případy detektiv – amatér dr. Fen, jinak profesor anglické literatury- Povídka Lacrinmae rerum byla napsána v roce 1949. Patří k autorovým raným pracím. A právě tato povídka, jako jedna z mála, se v Oxfordu neodehrává.

Zdroj: Týdeník ČST 29/1980, str. 7  Autor: hvezdyn

režie:
Zdeněk Kubeček
 
 
hraje:
Blanka Bohdanová (role neurčena), Felix le Breux (role neurčena), Petr Haničinec (role neurčena), Josef Gruss (role neurčena), Eduard Dubský (role neurčena), Josef Patočka (role neurčena), Jaroslav Raušer (role neurčena), Jiří Kodet (role neurčena), Josef Větrovec (role neurčena), Václav Bouška (role neurčena), Miloš Rozhoň (role neurčena), Ladislav Šimek (role neurčena)
 
 
námět:
Bruce Montgomery (povídka "Lacrimae Rerum" (1949))
 
 
scénář:
J. Horák
 
 
kamera:
Alois Nožička
 
 
překlad:
Eva Outratová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.