Láska z pasáže (1984)

Láska z pasáže
73.7 %
 
 
    Žánr: krimi / drama / psychologický
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 1.7.1985        
    Délka: 73 min.
„Ze života morálně narušené části současné mládeže“
Devatenáctiletý Pavel Kříž tráví veškerý volný čas v pražských pasážích, bistrech a na diskotékách s partou zloděje Robyho. Pavel sice má maturitu, ale pracuje jako čistič oken, přičemž velkou část jeho příjmů tvoří zisk z podvodů, šmeliny a krádeží Robyho party, které dodává zaručené tipy. Není tedy příliš nadšen, když mu vedoucí úklidu přidělí mladou brigádnici Janu Hálkovou. Přestože se dívka netají s nechutí k Pavlovu způsobu života, vznikne mezi nimi křehké citové pouto. To však nemůže v prostředí, ve kterém se Pavel pohybuje, vydržet. Mladík se dostává do stále větších problémů - část Robyho party je dopadena policií a on nemůže sehnat peníze na vrácení dluhu. Situace se vyhrotí v okamžiku, kdy parta zlodějů unese Janu.

Psychologicko-kriminální film Jaroslava Soukupa je úspěšným spojením divácky atraktivního vyprávění s černým pohledem do života morálně narušené mládeže. Vznikl v roce 1984 a stal se jedním z nejúspěšnějších českých filmů roku 1985. V hlavní roli Pavla Kříže, šité přímo na tělo, se představí Lukáš Vaculík (Kamarád do destě, Vítr v kapse). Jako Jana se po jeho boku objevila slovenská herečka Tatiana Kulíšková. V dalších rolích můžete vidět Vladimíra Dlouhého, Marka Vašuta (Roby), Miloše Vávru, Ondřeje Vetchého, Vítězslava Jandáka a další. Řada písniček Michala Davida, které ve filmu zazní, se ve své době stala populárními hity.

Zdroj: FTV Prima

režie:
Jaroslav Soukup
 
 
hraje:
Lukáš Vaculík (Pavel), Tatiana Kulíšková (Jana), Vladimír Dlouhý (Roman), Marek Vašut (Roby), Miloš Vávra (Kotapiš st.), Ondřej Vetchý (Karel), Svatopluk Schuller (Kotapiš ml.), Miroslav Babuský (Džuzbery), Jiří Tomek (kpt. Čermák), Vítězslav Jandák (bankéř), Míla Myslíková (vedoucí provozovny), Světlana Nálepková (Alena), Vladimír Hlavatý (penzista), Zdeněk Dítě (vedoucí prodejny), Svatava Hubeňáková (Pavlova matka), Ladislav Potměšil (Pavlův švagr), Regina Lodrová (Pavlova sestra), Jindřich Světnica (barman Ruda), Christina Catherine Sey (černoška Kwan), Miroslav Zounar (portýr), Radka Stupková (studentka), Zdeněk David (student), Akram Staněk (student), Božena Franková (vrátná), Zdeněk Ornest (chirurg), Bořík Procházka (lékař ze sanitky), Jan Schmidt (por. Hodek), Jan Antonín Duchoslav (floutek v metru), Marcel Rošetzký (floutek v metru), Čestmír Řanda (mladík s bony), Lena Birková (úřednice), Ivo Helikar (svobodník), Jana Špaňůrová (dívka na koleji), Zdeněk Deyl (pomocník bankéře), Jiřina Jelenská (vedoucí samoobsluhy), Michaela Gebertová (role neurčena), Petr Drozda (hráč karet), Ladislav Lahoda (karbaník), Ludvík Wolf (kriminalista), Jiří Kraus (řidič náklaďáku/řidič VB), Karel Knechtl (pomocník bankéře)
 
 
námět:
Miroslav Vaic, Jaroslav Soukup (spoluautor)
 
 
scénář:
Miroslav Vaic, Jaroslav Soukup
 
 
kamera:
Richard Valenta
 
 
hudba:
Zdeněk Barták, Michal David (písně), František Janeček (písně)
 
 
výprava-architekt:
Ludvík Široký
 
 
kostýmy:
Věra Faberová
 
 
střih:
Jiří Brožek
 
 
zvuk:
Jiří Kejř
 
 
vedoucí produkce:
Přemysl Pražský
 
 
zpěv:
Michal David, Kroky (a nahráli muziku)
 
 
text písně:
Eduard Pergner
 
 
II. kamera:
Petr Hojda
 
 
dramaturgie:
Věra Kalábová
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Martina Krýslová, Bohdan Kysil
 
 
asistent režie:
Viktor Walter
 
 
asistent kamery:
Emil Hora
 
 
pomocná režie:
Jiří Ostrý
 
 
fotograf:
Miloš Schmiedberger
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.