Legenda o pekelném domu (1973)

Legenda o pekelném domu (The Legend of Hell House)
61.7 %
 
 

The Legend of Hell House

Další název: Legenda pekelného domu

    Žánr: horor
    Země: Velká Británie
    Délka: 95 min.
„Pekelný dům. Nechtějte ani vědět, proč se mu tak říká. Modlete se za čtyři odvážlivce, kteří to chtějí na vlastní pěst vypátrat.“
Starý invalidný boháč Rudolph Deutsch si zavolá znamého fyzika Lionela Barreta k sebe do domu. Navrhne mu, aby nazhromaždil dôkazy o strášení v jednom starom dome, ktorý mu patrí. Samozrejme, že za toto mu dobre zaplatí. Má si so sebou zobrať najlepších odborníkov: médium Florence Tannerovú - príliš mladá, Benjamina Franklina Fischera - má osobnú skúsenosť so stretnutia s duchmi, a ďalších dvoch odborníkov. Lionel Barrette si so sebou zoberie i svoju manželku Ann.

Vedecká delegácia prichádza do domu, ktorý vyzeral ako stredoveký strašidelný hrad, už svojím zjavom a v prostredí stvorenom na strašene. Lenže dom bol postavený v 20 rokov 20 storočia. Postavil ho diaboľsky boháč Emeric Belasco.
Krátko po ubytovaní sa Barrette a jeho spoločníci zažívajú prvé príznaky zjavenia. Florerce Tannerová cíti v dome prítomnosť veľkého zla. Benjamin Franklin Fischer z tohto istého domu odišiel zdravý telsene a duševne. Fischer sa súčastnil práve takéhoto istého vedeckého výskumu z pred 20 rokmi. Vedel ako sa chrániť pred zlom v dome. Radil ostatným, ked sa strašenie stupňovalo, aby opustili dom.

Vedúci skupiny Lionel Barrette všeko zdôvodňoval, že je to len prejav prírodných zákonov. Jeho teória sa zlomila, keď jeho manželka bola posadnutá duchom Belasca. Mali len dva riešenia - odísť alebo nájsť korene zlá, ktoré sa nachádzalo v podzemí domu. Všetko si však vyžiada svoju daň.  Autor: gabikazavacka

režie:
John Hough
 
 
hraje:
Pamela Franklin (Florence Tannerová), Roddy McDowall (Benjamin Franklin Fischer), Clive Revill (Lionel Barrett), Gayle Hunnicutt (Ann Barrettová), Roland Culver (Rudolph Deutsch), Peter Bowles (Hanley), Michael Gough (Emeric Belasco)
 
 
námět:
Richard Matheson (román)
 
 
scénář:
Richard Matheson
 
 
kamera:
Alan Hume
 
 
hudba:
Delia Derbyshire, Brian Hodgson
 
 
střih:
Geoffrey Foot
 
 
zvuk:
Delia Derbyshire, Leslie Hammond, Peter Lennard, Brian Hodgson, Bill Rowe, John Potter
 
 
zvláštní efekty:
Roy Whybrow
 
 
výkonný producent:
James H. Nicholson, Susan Hart
 
 
producent:
Albert Fennell, Norman T. Herman
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.