Lorna Doonová (2000)

Lorna Doonová (Lorna Doone)
75.7 %
 
 

Lorna Doone

    Žánr: drama / dobrodružný / historický
    Země: Velká Británie
    Délka: 180 min.
Spisovatel Richard Doddridge Blackmore je románovým otcem této již jedenáckrát zfilmované předlohy historického příběhu.
Je rok 1675, Anglií zmítají nepokoje - politické a náboženské boje.
Král Charles II. je katolík, jeho bratr James je dalším v pořadí na trůn, ale velká část protestantů vidí svou budoucnost s Charlesem, vévodou z Monmouthu, který byl nemanželským synem krále.... Král umírá a boje mezi odpůrci jsou nevyhnutelné ... Týden cesty od Londýna v Exmooru žije místní šlechta Doonovi vyhoštěni králem, jsou bezskrupulozní, bezcitní, chovají se naprosto nezákonným způsobem. Loupí, vraždí a nikdo je nedokáže zastavit.
Jediný, kdo se jim vzepře je farmář Jack Ridd, který žije se svými dětmi a ženou na svém statku. Za to je krutě potrestán, Doonovi jej zabijí. S touhou po pomstě pak vyrůstá syn John, který věří, že se mu jednou podaří otce pomstít. Jenomže se náhodou setkává s krásnou dívkou Lornou, a než zjistí, že patří k Doonovým, je do ní naprosto a bez výhrad zamilovaný......

MartaH. claraB  Autor: clara.bow

režie:
Mike Barker
 
 
hraje:
Martin Clunes (Jeremy Stickles,královský důstojník), Richard Coyle (John Ridd), Aidan Gillen (Carver Doone), Amelia Warner (Lorna Doonová), Anthony Calf (Tom Faggus), Barbara Flynn (Sarah Ride), Martin Jarvis (baron de Wichelhalse), Michael Kitchen (soudce Jeffreys), Anton Lesser (Counsellor Doone), Jack Shepherd (Reuben Huckaback), Jesse Spencer (Marwood de Wichelhalse), Peter Vaughan (sir Ensor Doone), Neil Finnighan (Jack Ridd), Jack Baverstock (malý John Ridd), Trevor Cooper (John Fry), Honeysuckle Weeks (Anne Ridd), Joanne Frogatt (Lizzie Ridd), Rebecca Callard (Ruth Huckaback), James McAvoy (Bloxham, královský voják), Helen Coker (Gweny Fairfax), Trevor Peacock (Parson Bowden), Robert Addie (Král James II)
 
 
námět:
R.D. Blackmore
 
 
scénář:
Adrian Hodges
 
 
kamera:
Chris Seager
 
 
hudba:
John Lunn
 
 
kostýmy:
Nic Ede
 
 
střih:
Guy Bensley
 
 
produkce:
Delia Fine
 
 
masky:
Jean Speak
 
 
pomocná režie:
Nick Powell
 
 
spolupráce:
Jean Speak
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.