Lov na boháče (2006)

Lov na boháče (Hors de prix)
72.7 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Hors de prix

Další název: Priceless / Nejsem na prodej

    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Délka: 104 min.
Audrey Tautou se obyčejně scházela s muži a jejich penězi. Až jednou potkala muže bez peněz, ale s velkým srdcem...

Vždycky randila s muži, co měli peníze... pak potkala jednoho, co měl srdce. V nové euforické komedii, režisér Pierre Salvadori představuje paradoxní vztah mezi polomondénní ženou a zaměstnancem hotelu. Audrey Tautou a Gad Elmaleh, herci v plné formě, se obcházejí, uchvacují, manipulují se sebou a... milují se.

Ústřední postavy filmu, Irene Mercierová a Jean Simon, patří do dvou protikladných světů. Irene se nechává vydržovat bohatými milenci, má ráda luxusní restaurace, drahé šaty a značkové šperky. Naopak Jean je obyčejný hotelový barman, kterého druzí spíše využívají, protože je hodný a bezelstný. Do Irene se okamžitě zamiluje. Ta ho pochopitelně odmítá, protože nesplňuje požadavky štědrého sponzora. Aby se jí přiblížil, rozhodne se Jean sdílet podobnou zkušenost: nechá se vydržovat bohatou dámou. Tím oba protagonisté naleznou nejen společné téma, ale hlavně prostor a čas pro vzájemné poznávání. Netřeba dodávat, že také Irene se postupně do Jeana zamiluje a její lásku k penězům nahradí láska k člověku. Tato francouzská komedie z roku 2006 má tedy jako každá správná pohádka pro dospělé jasné poselství: láska je nad zlato a nedá se koupit za žádné peníze. Filmu dominují brilantní herecké výkony obou hlavních představitelů - Audrey Tautouové a Gada Elmaleha. [TV Barrandov]

režie:
Pierre Salvadori
 
 
hraje:
Gad Elmaleh (Jean), Audrey Tautou (Irène), Marie-Christine Adam (Madeleine), Vernon Dobtcheff (Jacques), Jacques Spiesser (Gilles), Annelise Hesme (Agnès), Charlotte Vermeil (dáma s psíčkem), Claudine Baschet (dáma s dogou), Laurent Claret (vedoucí v baru Biarritz), Jean de Coninck (klient s cigaretou), Blandine Pélissier (žena v pokoji), Philippe Vendan-Borin (číšník v baru Biarritz), Bernard Bourdeau (kolega Jean z Biarritzu), Didier Brice (François), Frédéric Boquet (recepční v Monaku), Jean-Michel Lahmi (plastický chirurg), Guillaume Verdier (číšník)
 
 
scénář:
Pierre Salvadori, Benoit Graffin
 
 
kamera:
Gilles Henry
 
 
hudba:
Camille Bazbaz
 
 
střih:
Isabelle Devinck
 
 
zvuk:
Francois Maurel
 
 
produkce:
Philippe Martinez
 
 
dabing:
Eva Stožická
 
 
vizuální efekty:
Cédric Fayolle
 
 
masky:
Laurence Boulet
 
 
výprava:
Roxanne Pinheiro
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.