Mafie za mřížemi (1972)

Mafie za mřížemi (Il caso Pisciotta)
80 %
 
 

Il caso Pisciotta

    Žánr: krimi
    Země: Itálie / Francie
    Délka: 98 min.
V našem dalším mafiánském filmu, hned na začátku umírá ve vězení v Palermu, den ze dne vězeň, který vypil podanou kávu. Obviněn je Salvatore Giuliano, který vše udělal na zakázku. Případ dostane na starost mladý sicilský prokurátor Francesco Scauri (Tony Musante). Do případu jsou zapleteni lidé z pevniny, ať to jsou spekulanti nekalých praktik nebo mocní, kteří nechtějí, aby byla pravda odhalena.

Ve vězení dojde k dalšímu násilnému činu, když umírá Giuliano. Prokurátor Scauri nemá žádné svědectví, ale překvapeně přichází na to, že mladý samotář Amerigo Lojacono, který je ve vězení, se straní dalším spoluvězňům, by mohl něco vědět a také povědět. A on to udělá, ale tvrdě platí, je znásilněn spoluvězni a aby si zachránil život, svědectví odvolává. Prokurátor není žádný žabec, již ví dávno, že za nitky tahá mocný šéf mafie Vincenzo Coluzzi. Mafie si umí s nepohodlnými lidmi poradit, unést za bílého dne a člověk zmizí navždy...  Autor: jarda53

režie:
Eriprando Visconti
 
 
hraje:
Tony Musante (žalobca Francesco Scauri), Carla Gravina (Gemma), Salvo Randone (Don Ferdinando Cusimano), Saro Urzì (Don Vincenzo Coluzzi), Arturo Dominici (Michele Scauri), Mico Cundari (novinár D'Eusebio), Michele Placido (Amerigo Lo Jacono), Corrado Gaipa (riaditeľ väznice), Duilio Del Prete (agent Sciurti), Nino Terzo (Rocco Minotti), Renato Pinciroli (Salvatore Pisciotta), Paolo Modugno (Gaspare Pisciotta), Vittorio Mezzogiorno (agent Beretta), Antonio Casagrande (maršal), Simonetta Stefanelli (Anna), Sandro Merli (koroner), Michele Abruzzo (prokurátor), Franco Angrisano (Don Nitto), Marcella Michelangeli (Adelaide Scauri), Barbara Pilavin (Rosalia Scauri), Jacques Stany (Pancaldi), Orazio Stracuzzi (agent Mingozzi)
 
 
námět:
Mino Roli
 
 
scénář:
Nico Ducci, Mino Roli, Eriprando Visconti
 
 
hudba:
Riccardo Lucciani
 
 
dabing:
Vladimír Šmeral (Don Nitto)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.