Mamma Mia! (2008)

Mamma Mia!
76.4 %
 
 
 
Film na Blu-ray
    Žánr: komedie / muzikál / romantický
    Země: Velká Británie / Spojené státy americké / Spolková republika Německo
    Premiéra v ČR: 7.8.2008        
    Délka: 110 min.
Mladá dvacetiletá dívka Sophie (Amanda Seyfried – Milý Johne), zjistí z deníku své matky Donny (Meryl Streep – Ďábel nosí pradu), že má hned tři adepty na otce a jelikož se blíží její svatba, tak pozve všechny tři. Donna samozřejmě nic netuší.

Sophie s Donnou vlastní hotýlek na řeckém ostrově, o který se celý život starají. Za Sophie přicestují její dvě kamarádky, které jí jdou za družičky a za Donnou její dvě kamarádky z její dívčí kapely Donna a Dynama. Když dojedou z přístavu do hotelu, představí jim Donna Sophiina budoucího manžela, který je na ně milý a ochotně jim pomůže se zavazadly.

V tu samou dobu přijíždí na ostrov oni tři adepti na otce. Harry (Colin Firth – Láska nebeská), Bill (Stellan Skarsgard – Andělé a démoni) a Sam (Pierce Brosnan – James Bond). Sophie nechce, aby je matka viděla, a tak je podzemím zavede do jejich pokoje v kozím chlívku. Donna něco nese do seníku a nahoře něco zaslechne. Jde se podívat a tam je uvidí všechny tři. Nakonec se do chlívku propadne a všechny je pošle domů.

Donna si stěžuje svým kamarádkám, že na ostrově jsou všichni tři a ty se ji snaží utišit písněmi a jinými lumpárnami. Den před svatbou uspořádají Sophie rozlučku se svobodou, kde vystoupí jako Donna a Dynama. Na večírku si každý ze tří adeptů uvědomí, že je možná její otec a chtějí ji vést k oltáři. Donna na druhý den připraví Sophie na svatbu a vše další, co je potřeba.

V kostele Sophie oznámí, že se ještě brát nebudou, ale znenadání pozve Sam o ruku Donnu, která si ho taky vezme. Vše končí happy endem.

V tomoto muzikálu se objevují písně známé kapely ABBA jako Gimme, Gimme, Gimme, Honey, Honey, Mamma Mia a další.  Autor: Pixel116

režie:
Phyllida Lloyd
 
 
hraje:
Meryl Streep (Donna), Amanda Seyfried (Sophie), Pierce Brosnan (Sam Carmichael), Stellan Skarsgård (Bill Anderson), Colin Firth (Harry Bright), Julie Walters (Rosie), Christine Baranski (Tanya), Dominic Cooper (Sky), Ashley Lilley (Ali), Rachel McDowall (Lisa), Nancy Baldwin (Samova PA), Mia Soteriou (Arina), Chris Jarvis (Eddie), George Georgiou (Pannos), Juan Pablo Di Pace (Petros), Benny Andersson (pianista na lodi), Helen Soraya (Hen), Kirsty Mather (Hen), Norma Atallah (Irini), Niall Buggy (otec Alex), Heather Emmanuel (Harryho hospodyně), Colin Davis (Harryho řidič), Ricardo Montez (Stavros), Enzo Squillino (Gregoris), Philip Michael (Pepper), Hemi Yeroham (Dimitri), Maria Lopiano (Ione), Myra McFadyen (Elena), Leonie Hill (Ariana), Jane Foufas (Elpida), Emrhys Cooper
 
 
námět:
Catherine Johnson (musikál (2001))
 
 
scénář:
Catherine Johnson
 
 
kamera:
Haris Zambarloukos
 
 
hudba:
Stig Anderson, Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Becky Bentham (supervize), Martin Lowe (režie)
 
 
kostýmy:
Ann Roth
 
 
střih:
Lesley Walker
 
 
zvuk:
Simon Purple Hayes, Nick Adams (supervize)
 
 
vedoucí produkce:
Miguel Angel Poveda
 
 
produkce:
Ahmed Abounouom ((neuveden))
 
 
titulky-česká verze:
Helena Čížková
 
 
dabing:
Zlata Adamovská (Donna), Jitka Ježková (Sophie), Vladislav Beneš (Sam), Marcel Vašinka (Bill), Luděk Čtvrtlík (Harry), Dana Syslová (Rosie), Simona Stašová (Tanya), Michal Jagelka (Sky), Jolana Smyčková (Ali), Nikola Votočková (Lisa), Marta Sládečková (Tanya (SK dabing)), Zdena Studenková (Donna (SK dabing))
 
 
zpěv:
Amanda Seyfried
 
 
text písně:
Benny Andersson, Björn Ulvaeus
 
 
choreografie:
Anthony Van Laast
 
 
zvláštní efekty:
Paul Corbould (supervize)
 
 
koordinátor kaskadérů:
Gareth Milne
 
 
vizuální efekty:
Mark Nelmes (supervize), FrameStore
 
 
masky:
Zoe Tahir (účesy), Tina Earnshaw, Eithne Fennel
 
 
asistent režie:
Christos Houliaras
 
 
asistent vedoucího výroby:
George Filias
 
 
výprava:
Maria Djurkovic
 
 
výkonný producent:
Benny Andersson, Tom Hanks, Rita Wilson, Björn Ulvaeus, Mark Huffam
 
 
producent:
Gary Goetzman, Judy Craymer
 
 
kaskadér:
Sarah Franzl (Meryl Streep), Kim McGarrity, Tracey Caudle
 
 
asistent produkce:
Victor Mathieu
 
 
vedoucí postprodukce:
Miguel Angel Poveda
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.