Miliónový šek (1994)

Miliónový šek (Blank Check)
72.7 %
 
 

Blank Check

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 18.8.1994        
    Délka: 93 min.
„Desetiletý chlapec a Jeden milión dolarů v hlavních rolích bláznxvé komedie.“
Všichni Američané už od raného věku zbožňují svou měnu. Kult dolaru vyznává i desetiletý chlapec Preston, který je spalován touhou po vlastním bankovním kontě. Ovšem jak začít spořit či dokonce podnikat, když člověku chybí základní vklad 200 dolarů. Jednodo dne se ovšem na Prestona, který je uzurpován nejen svými spolužáky, ale i staršími bratry, usměje štěstí. Při jízdě na kole ho srazí auto, za jehož volantem sedí ... Gangster. Chce chlapce odškodnit dvaceti dolary, ale blížící se policejní hlídka nakonec způsobí, že mu dá v rychlosti do rukou šek sice podepsaný, leč nevyplněný. Preston pochopitelně neodolá a do prázdné kolonky napíše cifru, která sice začíná jedničkou, ovšem za ní se sympaticky tísní šest usměvavých nul. Druhý den se mu shodou šťastných okolností podaří v bance proměnit šek na hotovost. Preston má pocit, že stojí na prahu nekonečného štěstí. Omyl ! Na paty se mu pověsí nejen onen neopatrný gangster, který přišel o svůj lup, ale i FBI. A navíc - jak si užít takový balík peněz, aby se o tom (a o něm) nedozvěděli rodiče ?

režie:
Rupert Wainwright
 
 
hraje:
Brian Bonsall (Preston Waters), Karen Duffy (Shay Stanleyová), James Rebhorn (Fred Waters), Jayne Atkinson (Sandra Watersová), Michael Faustino (Ralph), Chris Demetral (Damian), Miguel Ferrer (Quigley), Michael Lerner (Biderman), Tone Loc (Juice), Rick Ducommun (Henry), Alex Zuckerman (Butch), Alex Morris (Riggs), Debbie Allen (Yvonne), Michel Polk (asistent), Lu Leonard (Udowitz), Mary Chris Wall (Betty), Bernie Engel (Appleton), Teresa Castle (nakupující)
 
 
scénář:
Blake Snyder, Colby Carr
 
 
kamera:
Bill Pope
 
 
hudba:
Nicholas Pike
 
 
kostýmy:
Deborah Everton
 
 
střih:
Hubert C. de la Bouillerie, Jill Savitt
 
 
zvuk:
John A. Larsen, David Torres
 
 
vedoucí produkce:
Blake Snyder
 
 
produkce:
Craig Baumgarten, Gary Adelson
 
 
dabing:
Bohumil Švarc (Preston Waters), Lucie Benešová (Shay Stanleyová), Pavel Šrom (Waters), Alena Procházková (Watersová), Karel Urbánek (Biderman), Jiří Kodeš (Quigley), Vlastimil Zavřel (Henry), Aleš Novák (Butch), Pavel Pípal, Filip Jančík, Daniel Tůma, Inka Šecová, Zdeněk Podhůrský, Adam Novák, Jiří Strach
 
 
zvláštní efekty:
Randy E. Moore (koordinátor)
 
 
koordinátor kaskadérů:
Patrick Romano
 
 
výprava:
Nelson Coates
 
 
nahrál:
Stuart Balcomb
 
 
kaskadér:
Nick Brett, Randy Fife
 
 
překlad:
Daniela Margoliusová (překlad k dabingu)
 
 
vedoucí výroby:
Hilary Wayne
 
 
režie českého znění:
Jiří Strach (+ úprava dialogů)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.