Monako - závod králů (2004) [TV film]

Obrázek není k dispozici.

Monaco - Le circuit des princes

    Žánr: dokument / sportovní
    Země: Francie / Finsko
    Délka: 51 min.
Na tři dny v roce opanuje poklidné Monacké knížectví chaos. Rychlostí 200 a místy dokonce i 300 km/h burácejí po městských třídách, bulvárech, stoupáních i tunelech mechanická monstra formule 1. Řítí se na dosah fascinovaných zástupů lidí, které tentokrát z bank, hotelů, jachet a kasin láká opojná vůně motorového oleje, benzinu a spálené gumy.
Monako je poslední městskou závodní tratí, která přežila. Znamená tradici i jedinečnou výjimku. Všude jinde se okruhy staví na míru. Mají po technické stránce špičkový povrch trati, striktní zabezpečení, které má udržet diváky v bezpečné vzdálenosti, a obrovské volné plochy pro toho, kdo v důsledku chyby nebo zbytečného rizika nezvládne zatáčku.
Monako nemá žádné z tohoto typu vybavení, ale přesto, nebo právě proto, je nejvýznamnější událostí v kalendáři fanoušků motoristických závodů po celém světě.

režie:
Jean-Charles Lassus
 
 
kamera:
Arthur Boisnard
 
 
hudba:
Patrick Brugalieres
 
 
střih:
Jean-Pierre Dumontel
 
 
koproducent:
Riitta Pihlajamäki
 
 
výkonný producent:
Laurent Zbikowski
 
 
producent:
Sandrine Heitz, Heike Lettau
 
 
účinkuje:
Albert II. Monacký, Michel Boeri, Jack Brabham, Tony Brooks, Bernie Ecclestone, Mika Häkkinen, Phil Hill, Niki Lauda, Max Mosley, Stirling Moss, Alain Prost, Kimi Räikkönen, Keke Rosberg, Michael Schumacher, Jackie Stewart, Ayrton Senna
 
 
zástupce vedoucího produkce:
Miriana Bojic Walter, Pascal Henry, Tore Tomter
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.