Mr. Deeds - Náhodný milionář (2002)

Mr. Deeds - Náhodný milionář (Mr. Deeds)
69.6 %
 
 

Mr. Deeds

Další název: Mr. Deeds / Pán Deeds (SK)

    Žánr: komedie / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 7.11.2002        
    Délka: 97 min.
„Přišel. Viděl. Nepochopil. Ani za 40 miliard.“
Longfellow Deeds (Adam Sandler) je příjemný a milý člověk, který vede prostý, ale šťastný život v malé vesničce v New Hampshire. Populární majitel podniku Deeds Pizza, jediné pizzerie v širokém okolí, baví zákazníky recitací své netradiční, avšak velmi zábavné poezie, díky čemuž se stal místní celebritou.
Poklidný život v tomto malém podniku však naruší příjezd Chucka Cedara (Peter Gallagher) a jeho přítele Andersona (Erick Avari), kteří Deedsovi oznámí, že mu dávno zapomenutý příbuzný Preston Blake (Harve Presnell) odkázal 40 miliard dolarů, mediální impérium, fotbalový a basketbalový tým a osobní helikoptéru, připravenou jej okamžitě přepravit do světa velkého businessu.

Náhlá proměna chudého člověka v multimiliardáře je samozřejmě velkou atrakcí pro místní tisk, pročež se Deeds záhy ocitá ve středu neodbytného zájmu médií. V čele reportérů stojí půvabná Babe Bennett (Winona Ryder), která se ze všech sil snaží získat vytoužené místo v pořadu "60 minutes". Její šéf Mac McGrath (Jared Harris) chce na Deedse za každou cenu získat nějakou špínu a proto pověří Babe a jejího kolegu Martyho (Allen Covert), aby vymysleli proradný plán a pomocí něj kompromitující informace získali.

Po svém přesunu na Manhattan stihne Deeds během prvního dne pracovního nasazení v Blake Enterprises převrátit spoustu věcí naruby. Vyhodí hvězdu svého fotbalového týmu (aby ji naučil slušnému chování) a udělá z pracoviště místo plné lásky. Miliardářův svět může zvenčí působit jinak, ale uvnitř je Deeds stále stejným člověkem z malého města.

Deeds ale neví, že intrikářský Cedar je připraven zmocnit se vlády nad Blakeovým impériem za každou cenu. Definitivně poznává, o čem je ve skutečnosti život a je na něm, aby dokázal, že peníze mění vše... ale ne každého.

režie:
Steven Brill
 
 
hraje:
Adam Sandler (Longfellow Deeds), Winona Ryder (Babe Bennettová), John Turturro (Emilio Lopez), Peter Gallagher (Chuck Cedar), Jared Harris (Mac McGrath), Erick Avari (Cecil Anderson), Peter Dante (Murph), Conchata Ferrell (Jan), Harve Presnell (Preston Blake), J. B. Smoove (Reuben), Steve Buscemi (Pidloočko), Blake Clark (Buddy Ward), John McEnroe (sebe), Brandon Molale (Kevin Ward), Bruce French (pilot), Walter Williamson (Kurt), Roark Critchlow (William), Aloma Wright (paní s kočkami), Tim Herlihy (hasič), Gina Gallego (Consuela Lopezová), Sid Ganis (bezdomovec), Rob Schneider (rozvažeč jídla Nazo), Gabriel Williams (Mailroom Clerk), Allen Covert (Marty), Ken Forsgren (pilot), Billy St. John (George), Maurice G. Smith (Shareholder), Frank Weller (starý farmář)
 
 
námět:
Clarence Budington Kelland (povídka Opera Hat), Frank Capra (film Úžasná událost (1936))
 
 
scénář:
Tim Herlihy
 
 
kamera:
Peter Lyons Collister
 
 
hudba:
Teddy Castellucci, Michael Dilbeck (supervize)
 
 
výprava-architekt:
Perry Andelin Blake
 
 
kostýmy:
Ellen Lutter, Mary Fleming
 
 
střih:
Jeff Gourson, Mo Henry (střih negativu)
 
 
zvuk:
Felipe Borrero
 
 
produkce:
Jack Giarraputo, Alex Siskin
 
 
titulky-česká verze:
Kateřina Hámová
 
 
zpěv:
Bono ("Sweetest Thing"), Natalie Imbruglia ("Wrong Impression")
 
 
zvláštní efekty:
Jeremy Hays, Chad Baalbergen, Jeff Miller
 
 
koordinátor kaskadérů:
Gregg Smrz
 
 
masky:
Rob Bottin (zvláštní maskérské efekty)
 
 
asistent režie:
Gary Marcus
 
 
výkonný producent:
Adam Sandler, Joseph M. Caracciolo
 
 
producent:
Sid Ganis
 
 
kaskadér:
Cheryl Bermeo, Brian Simpson
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.