Můj obr (1998)

Můj obr (My Giant)
56.4 %
 
 

My Giant

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 1997 min.
„O spěchu, lži a podřadném filmovém agentovi, který objeví zlatý důl v podobě dobráckého rumunského obra.“
Třetiřadý filmový agent Sammy Kanin se stará víc o práci než o manželku Serenu a syna Nicka. Místo na synovu narozeninovou party odjede do Rumunska, kde právě jeho jediný klient, natáčí levný dobrodružný film ve stylu barbara Conana. Klient však využil příležitosti a přijal lákavější nabídku zastupování jiným agentem. Sammy se ocitne bez peněz, na pokraji sebevražedného zoufalství ztratí kontrolu nad vozem a zřítí se do rybníka, kde ho zachrání před utopením dvě obrovské ruce. Když se po čase probudí v klášteře, zjistí, že ruce patří dobráckému Maxovi, samotáři s duší básníka a tělem obra. Okamžitě vycítí příležitost. Přesvědčí ho, aby s ním odjel do Ameriky. Film ho nezajímá, ale naláká ho na šanci dostat se do Gallupu v Novém Mexiku, kde by se mohl shledat s kamarádkou z dětství Lilliannou. Nejprve pro Maxe získá malou roli v levném filmu, který jim vydělá na letenky, a zanedlouho se vydají na cestu. Zamíří do Las Vegas, kde Sammy přesvědčí Stevena Seagala, aby obra obsadil do nového akčního filmu. Jenže když najde Lilliannu, zjistí, že je jí setkání s Maxem lhostejné. To by mohlo znamenat brzký konec snů o úspěšné kariéře, a tak se rozhodne udělat vše pro to, aby změnila názor.

Zdroj: Nova

režie:
Michael Lehmann
 
 
hraje:
Billy Crystal (Sam 'Sammy' Kamin), Gheorghe Muresan (Max Zamphirescu), Kathleen Quinlan (Serena Kamin), Martin Faltýn (pokladník kina), Joanna Pacula (Lilliana Rotaru), Zane Carney (Nick 'Nicky' Kamin), Jere Burns (režisér Weller), Harold Gould (Milt Kaminski), Dan Castellaneta (Partlow), Raymond O'Connor (Eddie), Rider Strong (Justin Allen), Doris Roberts (Rose Kaminski), Carl Ballantine (rabín), Eric Lloyd (mladý Sammy), Jay Black (Jay), Lorna Luft (Joanne), Miroslav Dubský (kameraman), Miroslava Babůrková (1 venkovanka), Zoja Oubramová (2 venkovanka), Václav Kotva (Maxův otec), Lena Birková (Maxova matka), Zdeněk Srstka (předpokládaný bojácný chlapec), Steven Seagal, Jan Hadrbolec
 
 
námět:
Billy Crystal, David Seltzer
 
 
scénář:
David Seltzer
 
 
kamera:
Michael Coulter
 
 
kostýmy:
Olga Rosenfelderová (v Česku), Běla Friedlová
 
 
produkce:
Tomáš Baloun (vedoucí)
 
 
výtvarník:
Crispian Sallis, Jan Vlasák (v Česku)
 
 
zvláštní efekty:
Richard Richtsfeld
 
 
vizuální efekty:
David Sosalla (supervisor: Pacific Title/Mirage Studios)
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Kateřina Schauerová
 
 
asistent režie:
Mike Topoozian (první), Bob Wagner (druhý), Joshua Gray (třetí), Petr Hartl (první v Česku), Marek Juráček (druhý v Česku), Eduard Zanner (třetí v Česku)
 
 
výprava:
Jackson De Govia
 
 
výkonný producent:
Peter Schindler
 
 
producent:
Billy Crystal, Lynne Boyarsky (přičleněný), Jan Balzer, Carl S. Griffin (supervize), Tomáš Baloun (v Česku)
 
 
kaskadér:
Milan Slepička, Jennifer Lamb
 
 
asistent zvuku:
Bill Ward
 
 
asistent výtvarné scény:
A. Leslie Thomas
 
 
casting:
Vlastimil Navrátil
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.