Nevěsta v pytli (1977) [TV inscenace]

Nevěsta v pytli
57.8 %
 
 
    Žánr: pohádka / příběh
    Země: Československo
    Délka: 47 min.
„Pohádkový příběh s klasickým motivem vítězství dobra nad zlem“
POZOR, SPOILER

Jakýsi sedlák jde lesem a je přepaden třemi muži ve vojenském stejnokroji. Zatímco se ti tři perou o lup, sedlák utíká. Těmi místy pak prochází také Rozárka a je rovněž „přepadena“. Dva muži toho jednoho oslovují milosti, a když zjistí, že Rozárka nese jen košile, chtějí, aby je zkrátila. Pak že je jeho milost koupí. Nu, a tak tedy Rozára stříhá. Ale to už sem běží její sestra Madla.

Ti tři zatím došli k hospodě. Ale krčmář není žádný votroubek a jejich pohádku o tom, že jsou královští úředníci jim nespolkne. Jednoho zavře a druhé dva pronásleduje na útěku. Jenže sem přichází Madla se sestrou a zavřeného lotra pustí. Navíc pak omráčí krčmáře. To všechno Madla. A až jí sestra řekne, že lupiče poznala. A tak sestry a krčmář vymyslí lest. Madla zamaskuje Rozáru a tvrdí, že je to princezna potřebuje doprovodit ke králi. Ti tři grázlíci na to reagují tak, že si budou hrát na doprovod a zachránce.

Hned první fingované přepadení je sehráno a loupežník je zajat. Jenže pak se to celé lumpům vymkne z rukou…  Autor: Pitryx

režie:
Milan Peloušek
 
 
hraje:
Zdena Herfortová (Madla), Karel Mišurec (Očko), Stanislav Zindulka (Hostinský), Karel Kabíček (Dřevorubec), Milada Janderová-Kratochvílová (Rozárka), Jiří Kodeš (Habán), Jindřich Světnica (Řemen)
 
 
kamera:
Václav Myslivec
 
 
hudba:
Harry Macourek
 
 
kostýmy:
Broňa Tomášková
 
 
střih:
Alena Hachlová
 
 
zvuk:
Lubor Hochmann
 
 
výtvarník:
Vladislav Kucharovski
 
 
masky:
Květoslava Zavřelová
 
 
pomocná režie:
Marie Barušová
 
 
vedoucí výroby:
Magda Bočková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.