Nous irons à Deauville (1962)

Nous irons à Deauville
70 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Délka: 91 min.
POZOR SPOILER

Na dokonale ucpané silnici se začnou hádat dva řidiči. Jeden je Ludovic Lamberjacques (Louis de Funés) a ten druhý Je to Lucien Moreau (Michel Serrault). A ten pak pomáhá Ludovicovi se zavazadly.
Lucien dorazí do vily, kterousi pronajal na dovolenou. Není sám, je tu jeho žena Monique a dívka, kterou mají na prázdninách. Vila je v hrozném stavu. Pak sem přijíždí další muž. Je to Maurice Dubois (Claude Brasseur). Ten má s sebou také manželku Jacqueline. Všichni jsou vlastně přátelé.
Lucien zajde s manželkou Moniquou do obchodu kde mu prodají všechno možné. Pak se vrací do vily a sem po něm přichází pan Simeon Patetour, opravář. Moc nepracuje, zato se cpe a vysedává s dámami. Takže si elektřinu muži opraví sami, ovšem ne moc dobře. Proto si večer užívají tmu. No, užívají…
Druhý den jsou na pláži u moře, kde Lucien narazí na svého šéfa, pana Merciera.
Následuje zábava v baru. Maurice mezitím v opravně aut půjčí peníze neznámé dámě, která se pak představí jako Spinozová. Po další barové zábavě se Maurice opět setkává s Ludovicem Lamberjacquesem. Následuje jejich jízda na skútru a také následná bouračka.
Na zahradu pronajaté vily se nastěhuje šéf Mercier s celou rodinou. A když začne pršet, ocitnou se vevnitř. A do toho všeho přichází paní Spinozová.
Ovšem tím zmatky v žádném případě nekončí...  Autor: Pitryx

režie:
Francis Rigaud
 
 
hraje:
Michel Serrault (Lucien Moreau), Louis de Funès (dovolenkář), Claude Brasseur (Dubois), Pascale Roberts (paní Moreauová), Colette Castel (paní Duboisová), Berthe Granval (Sophie), Jean Carmet (vrátný), Marie Daëms (Marie-Laure Spiroza), Michel Galabru (pan Mortier), Mary Marquet (majitelka), Jean Richard (klempíř), Sacha Distel (sám sebe), Eddie Constantine, Fernand Raynaud, Jacqueline Doyen, Jean-Marc Thibault, Roger Pierre, Yves Elliot
 
 
scénář:
Francis Rigaud, Jacques Vilfrid, Claude Viriot (adaptace)
 
 
kamera:
Jacques Robin
 
 
hudba:
Ray Ventura, Paul Misraki
 
 
střih:
Françoise Javet
 
 
zvuk:
Pierre-Henri Goumy
 
 
zpěv:
Sacha Distel
 
 
text písně:
Sacha Distel, Mickey Baker
 
 
masky:
Marie-Madeleine Paris
 
 
spolupráce:
Richard Balducci (tiskový agent)
 
 
producent:
Jean Darvey
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.