Odpad (2014)

Odpad (Trash)
72 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Trash

Další název: Milionári zo smetiska; Trash: A Esperança Vem do Lixo

    Žánr: thriller / drama / dobrodružný
    Země: Velká Británie / Spolková republika Německo / Brazílie
    Premiéra v ČR: 1.1.2015        
    Délka: 115 min.
„Nikdy nevíš, co můžeš najít.“
Dva kluci z chudinské čtvrti v Riu, kteří se živí prohravábáním odpadků, najdou na místní skládce peněženku. Netuší, že se tím jejich životy navždy změní. Když se objeví místní policie a nabídne jim slušnou odměnu za navrácení peněženky, chlapci, Rafael (Rickson Tevez) a Gardo ([Eduardo Luís]) si uvědomí, že to, co našli, musí být velmi důležité. Spojí síly se svým kamarádem Ratem (Gabriel Weinstein) a toto trio se vydá na mimořádné dobrodružství, během kterého se snaží uniknout policii, peněženku si ponechat a odhalit tajemství, které se v ní skrývá.
Na své cestě se pokusí poskládat příběh majitele peněženky, José Angela (Wagner Moura), zároveň zjistí, že nemohou věřit policii v čele s nebezpečným Fredericem (Selton Mello), a musí se naučit, jak odlišit přítele od nepřítele. Naštěstí dvojice amerických misionářů, kteří pracují v jejich slumu, otec Julliard, člověk zbavený iluzí (Martin Sheen) a jeho mladá asistentka Olivia (Rooney Mara), jim pomohou zaklepat na správné dveře.

zdroj: CinemArt

režie:
Stephen Daldry
 
 
hraje:
Rooney Mara ( Olivia ), Martin Sheen (otec Juilliard ), Wagner Moura (José Angelo ), André Ramiro ( Marco ), Selton Mello ( Frederico), Jesuíta Barbosa, Daniel Zettel (Carlosův partner), Nelson Xavier ( Jefferson ), Stepan Nercessian (Santos), José Dumont (Carlos ), Gisele Fróes (Santosova manželka)
 
 
námět:
Andy Mulligan (román)
 
 
scénář:
Richard Curtis
 
 
kamera:
Adriano Goldman
 
 
střih:
Elliot Graham
 
 
výkonný producent:
Bel Berlinck
 
 
producent:
Kris Thykier, Tim Bevan, Eric Fellner
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.