Oedipus orca (1977)

Oedipus orca
45 %
 
 

Další název: Kosatka Oedipus

    Žánr: krimi / thriller / drama
    Země: Itálie
    Délka: 90 min.
Příběh navazuje bezprostředně na děj filmu stejného režiséra Eripranda Viscontiho "La Orca" natočeného v roce 1976. V tomto filmu zažívá mladá dívka Alice Valerio, dcera bohatého podnikatele z Padovy, únos a věznění s krutým zacházením. Vyvázne jen díky své chytrosti, když svede jednoho z únosců.

Děj pokračování začíná příjezdem Alice v policejním voze domů, kde ji vítá matka Irene a otec. Dívka se potýká s posttraumatickým stresovým jevem, před očima má stále únosce a vzpomínky. Z hovorů věznitelů, které slyšela přes zeď, vyrozuměla, že otec nebyl ochoten vyplatit výkupné za únos. Alici se snaží pomoci její přítel Humberto, který pod záminkou pečovatelské pozornosti chce především sex, i její matka Irene. Spolu prohlížejí staré fotografie, dopisy, vzpomínky na bývalého milence Irene - slavného fotografa a spisovatele Lucia Garbiho. Alice začíná mít podezření, že Garbi by mohl být její pravý otec.  Autor: curil

režie:
Eriprando Visconti
 
 
hraje:
Rena Niehaus (Alice), Gabriele Ferzetti (Valerio), Carmen Scarpitta (Irene), Michele Placido (Michele Turrisi), Piero Faggioni (Lucio Garbi), Vittorio Valsecchi, Enzo Consoli, Gianni Bortolotto, Eleonora Morana, Agnes Kalpagos, Miquel Bosé (Humberto)
 
 
námět:
Eriprando Visconti
 
 
scénář:
Eriprando Visconti, Roberto Gandus
 
 
kamera:
Blasco Giurato
 
 
hudba:
James Dashow
 
 
střih:
Franco Arcalli
 
 
zvuk:
Antonio Maniscalchi
 
 
asistent režie:
Mimmola Girosi
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.