Opravdoví kamarádi (1997)

Opravdoví kamarádi (Zeus and Roxanne)
67.1 %
 
 

Zeus and Roxanne

    Žánr: rodinný / dobrodružný / romantický / komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 98 min.
„Prázdninový příběh o přátelství delfína se psem, boji o vědecký grant a o lásce dvou lidí, kteří byli každý úplně jiný.“
Muzikant, skladatel a ovdovělý otec Terry Barnett, který stále ještě truchlí pro svou ženu, přijíždí s dospívajícím synem Jordanem strávit pár prázdninových týdnů ve Florida Keys. Jejich sousedkou je mořská bioložka a svobodná matka Mary Beth Dunhillová, žijící poněkud hekticky se svéráznými dcerami Judith a Norou. Usiluje o získání grantu pro vědecký projekt studia delfínů a s kolegyní Becky se pokouší zachránit překrásného delfína, pojmenovaného Roxanne. Snaží se připravit ho k vypuštění na svobodu. Její chamtivý nadřízený Claude Carver ale chce zvíře výhodně prodat. V napjaté situaci nedopadne seznámení s Barnettovými právě nejlépe, navíc když Jordanův pes Zeus právě srazil Mary Beth její květiny. Jednoho rána pes pronásleduje Mary Beth do práce a nepozorovaně vklouzne na její loď. Naštvaná vědkyně ho chce vyhnat, ale pak překvapeně sleduje, jak se Zeus a Roxanne začnou otírat čenichy. Uvědomí si, že to je jedinečná příležitost, jak získat grant na projekt mezidruhové komunikace. Ona i Becky fascinovaně sledují, jak zvířata komunikují, jak se Zeus vozí na zádech delfína a jak na sebe reagují, že si zpočátku ani neuvědomí, že se Claude Carver rozhodl oba tvory využít, aby sám získal grant, o který Mery Beth usiluje. Navíc se Jordan spřátelí s Judith a Norou a rozhodnou se dát dohromady své rodiče. Kupodivu jim k tomu pomůže i Carver, který unese Zeuse, aby ho použil jako návnadu pro Roxannu. Mary Beth s dcerami, Jordanem a Terrym se vydají zvířata zachránit.

Zdroj: Nova

režie:
George Miller
 
 
hraje:
Steve Guttenberg (Terry Barnett), Kathleen Quinlan (Mary Beth Dunhill), Arnold Vosloo (Claude Carver), Dawn McMillan (Becky), Miko Hughes (Jordan Barnett), Majandra Delfino (Judith Dunhill), Duchess Tomasello (paní Rice), Shannon K. Foley (Linda (Claudova asistentka)), Jim R. Coleman (Phil (Claudův asistent)), Alvin Farmer (Floyd)
 
 
scénář:
Tom Benedek
 
 
kamera:
David Connell
 
 
hudba:
Bruce Rowland
 
 
kostýmy:
Marion Boyce
 
 
střih:
Harry Hitner
 
 
zvuk:
Frank Fleming, J.R. Westen
 
 
producent:
Frank Price
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.