Paralelní lži (2005)

Paralelní lži (Separate Lies)
66.9 %
 
 

Separate Lies

Další název: A Way Through the Woods

    Žánr: drama / romantický
    Země: Velká Británie
    Délka: 87 min.
James Manning (Tom Wilkinson) žije na venkově se svou ženou Anne (Emily Watsonová). Jednoho dne se Anne seznámí se synem Lorda Rawstona Billem (Rupert Everett), který žije v sousedství. Bill je rozvedený otec dvou dětí a otce často navštěvuje. Při večírku, kterého se James nemůže zúčastnit, se Anne s Billem intimně sblíží. Při návratu James najde doma oba milence, ale neví zatím o jejich vztahu. Všimne si zároveň velkého škrábance na Billově autě.

Hospodyně Maggie nepřijde ráno do práce a volá, že jejího muže Joea srazilo auto a ona je s ním v nemocnici. Joe zemře a James nabývá přesvědčení, že ho srazil Bill svým terénním autem. Svoje podezření sdělí Billovi do očí a po návratu domů se svěří i Anne. Je v šoku, když mu Anne řekne, že auto řídila ona a navíc je Billovou milenkou. Nyní má Bill strach o svou pověst právníka a snaží se nehodu zakrýt. Nehodu vyšetřuje detektiv Marshall (Dorian Harewood).

Milenecký vztah Anne a Billa pokračuje, odjedou dokonce spolu do Paříže. Zatím Marshall začíná čím dál více podezřívat Billa, který nutí Jamese, aby mu poskytl alibi. Ten to udělá se sebezapřením, ale Anne těžce prožívá stálé lhaní a sama se chce přiznat.  Autor: curil

režie:
Julian Fellowes
 
 
hraje:
Tom Wilkinson (James Manning), Emily Watson (Anne Manning), Hermione Norris (Priscilla), John Warnaby (Simon), Rupert Everett (Bill Bule), Richenda Carey (Sarah Tufnell), Linda Bassett (Maggie), John Neville (Lord Rawston), David Harewood (Inspektor Marshall), Philip Rham (francouzský právník), Jeremy Child (Angus Burrell), Christine Lohr (sestra), Alice O'Connell (Maggienina dcera), Peregrine Kitchener-Fellowes (Billův syn Charles), Henry Drake (Billův syn Freddy), Sabine Tourtellier (recepční)
 
 
námět:
Nigel Balchin
 
 
scénář:
Julian Fellowes
 
 
kamera:
Tony Pierce-Roberts
 
 
hudba:
Stanislas Syrewicz
 
 
kostýmy:
Michele Clapton
 
 
střih:
Alex Mackie, Martin Walsh
 
 
zvuk:
Nicolas Le Messurier, Richard Street, Hilary Wyatt
 
 
produkce:
Christian Colson, Steve Clark-Hall
 
 
vizuální efekty:
Alan Church (supervize), Simon Giles (supervize)
 
 
masky:
Elaine Browne
 
 
výprava:
Alison Riva
 
 
výkonný producent:
Paul Smith
 
 
kaskadér:
Neil Finnighan, Sarah Franzl
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.