Pepina Rejholcová (1932)

Pepina Rejholcová
57.3 %
 
 
    Žánr: fraška / hudební
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 14.10.1932        
    Délka: 87 min.
„Venkovské děvče hledající v Praze svého milého se náhodou při hledání dostane do revuálního divadla, kde velmi úspěšně vystoupí.“
POZOR, SPOILER

Na statku je práce jako na kostele a Pepina si vylehává v posteli. Tetička ji budí, ale komu by se chtělo? Přichází sem bavič s harmonikou, všichni zpívají, ale tetička to celé rozežene.

Pepina je zamilovaná do Franty, který jest v Praze „detektivem“. Abychom byli přesní, je zaměstnán jako hlídač a hledač. Jednou přijedou na louku filmaři a Pepina se skutálí k nohám hlavního hrdiny. Režisérovi se zalíbí a chce ji do filmu. Pepina si jde domů pro pár věcí a jede s herci do Prahy. Závada na autobusu zapříčiní, že jde Pepina do krámu pro svíčku. Autobus pak odjede bez ní. Takže ona se toulá po Praze a hledá toho svého. Shodou okolností omylem zabloudí do divadla a ocitne se až v maskérně. Když ji opustí, ocitá se na jevišti. Zmatek kolem je obrovský a režisér je vzteklý, že mu Pepina pokazila premiéru. Na jeviště za ní přijde Franta a kapelník dostává příkaz, aby hráli. Takže na pódiu zazní česká lidová, ačkoli tam před chvíli tančili černoši a černošky. Jenže píseň ta má obrovský úspěch a vůbec vystoupení těch dvou, kteří si tam zazpívali.

Pepina si bere jiného muže. Má s ním spoustu dětí. To je však jen sen toho dotyčného muže, který by Pepinu rád, a z tohoto snu jej budí právě Franta, který ji hledá. Najde však jen vzkaz, že už jej Pepina nechce.

Ta v Praze potkala známého, který ji dovezl zpátky domů do vsi. Zde se chystalo posvícení a už se i tančí. Pepina však tanečníky odmítá. A tu se zde objevuje Franta a všechna děvčata hned kolem něj. A také sem přichází ten, komu se zdálo, že má s Pepičkou děti. Situace bude velmi zajímavá.  Autor: Pitryx

režie:
Václav Binovec
 
 
hraje:
Slávka Doležalová (Pepina Rejholcová), Fanda Mrázek (detektiv Ferdinand Brázda, zvaný Ferda), Theodor Pištěk (plukovník Mužný, šéf detektivní společnosti), Karla Vaňková (Mánička, dcera Barnabáše Mužného), Milka Balek-Brodská (hospodyně Mužného paní Máta Peprná), Josef Rovenský (dědeček Pepiny), Antonie Nedošinská (teta Pepiny), Josef Šváb-Malostranský (kupec Robinson Rákoska), Jan W. Speerger (detektiv adjutant Arsen Křídlo), Ella Šárková (filmová herečka Fizullíni), Josef Bělský (detektiv Pacle), Emil Dlesk (detektiv Vosáhlo), František Říha (detektiv Kláda), Josef Waltner (hospodský), Darja Hajská (děvečka Kačka), Karel Němec (inspektor), Bohdan Lachman (povozník Matěj Vrzal), Gustav Čech (host na posvícení), Jindřich Fiala (host na posvícení), Anna Vávrová (host na posvícení), John Gollwell (šumař na posvícení / harmonikář Berousek / dirigent divadla "Trianon"), Jan Richter (filmový režisér), Emanuel Hříbal (pomocný režisér), Oldřich Ježek (herec filmové společnosti Olaf Odkolek), Karel Schleichert (herec filmové společnosti), František Beranský (herec filmové společnosti), V. Petera (herec filmové společnosti), Saša Razov (inspicient), Alfred Baštýř (strážník v divadle), Václav Menger (divadelní vlásenkář), Jaroslav Bráška (ředitel divadla "Trianon"), Luigi Hofman (tajemník divadla), Ada Karlovský (autor operety), Vasil Truchlý (houslista), Karel Kander (dopravní strážník na křižovatce), Rudolf Macharovský (tanečník-indián), Jája Štěpková (tanečnice-Havajanka), Baletní soubor divadla Aréna (tanečníci), Dominik Průcha (muž na chůdách), Karolína Vávrová (host na posvícení)
 
 
námět:
František Voborský (Delward - kreslený seriál)
 
 
scénář:
Václav Binovec, Eduard Šimáček
 
 
kamera:
Jan Stallich, Vladimír Kolátor
 
 
hudba:
Jarda Jankovec, John Gollwell
 
 
výprava-architekt:
Vilém Rittershain
 
 
kostýmy:
Kučera a spol. (uniformy)
 
 
střih:
Antonín Zelenka
 
 
zvuk:
Josef Zora, Bedřich Poledník
 
 
vedoucí produkce:
Zdeněk Reimann
 
 
zpěv:
Fanda Mrázek, Slávka Doležalová, Josef Rovenský
 
 
text písně:
František Voborský, John Gollwell
 
 
choreografie:
Marta Aubrechtová
 
 
pomocná režie:
Rudolf Stahl
 
 
tanec:
Rudolf Macharovský, Jája Štěpková, Baletní soubor divadla Aréna
 
 
vedoucí výroby:
Josef R. Engel
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.