Planeta Teror (2007)

Planeta Teror (Planet Terror)
72.6 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Planet Terror

Další název: Grindhouse: Planet Terror / Robert Rodriguez's Planet Terror / Grindhouse Presents: Robert Rodriguez's Planet Terror / Project Terror

    Žánr: horor / akční / thriller / sci-fi
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 23.8.2007        
    Délka: 105 min.
„Poslední nadějí lidstva je kulomet ve správné noze.“
POZOR, SPOILER

Nejprve jsme zvaní do kina na film „Mačeta“.

Gogo tanečnice Cherry opouští svou tančírnu i šéfa. Bere si jen tašku a pár věcí. Je tma a ji málem srazí auto. Tím o své věci přijde, ale pokračuje dál.

Auto, které ji málem srazilo míří k nedaleké vojenské základně. Zde muž trestá jiného odnětím jisté části jeho pohlaví. Ale je zde i jiný muž. Tento voják je poručík Muldoon. Jeho přítomnost vyvolá přestřelku. Po ní je vidět, že se mu mění obličej. Jím postřelený muž vystřelí do nějakého zařízení. Z toho začne unikat zelená pára.

K restauraci „U Vykošťováka“ přijíždí dívka. Má potíže s chladičem. Dostane vodu a odjíždí. Také sem přichází Cherry. Šéfem je tu J.T. -bratr místního šerifa Hoguea, který zrovna slaví 25 let. Přichází sem i stálý host, mladík jménem El Wray. Ukáže se, že jej Cherry zná. A on ji.

Do nemocnice přichází za doktorem Williamem Blockem mladík Joe s podivným kousnutím, které kupodivu nekrvácí. Na jazyku má hnusné vyrážky. Je povolána Blockova manželka Dakota.

Blondýně přestal fungovat vůz úplně. Dvě míle od již námi známé základny. Zde je také někým napadena a odtažena pryč. To se stalo zrovna v okamžiku, kdy kolem jedou Cherry a Wray. Ti mají havárku a auto se převrátí na střechu. Kolem se potulují podivné postavy. Něco žerou. Wren na ně párkrát vystřelí, ale je již pozdě. To, co žraly, byla Cherryina noha.

Jsme opět v nemocnici. Block se ptá po chybějící noze, ale Wren neví, kde je. To už je tu i policie a Wren je zadržen. Nemocnice je plná lidí s podivnými vředy. Dva další jsou u hospody, kterou vlastní J.T.

Cherry se probouzí a zjišťuje ztrátu nohy. Zřízenci sem do nemocnice přivážejí stále více a více podivně poraněných lidí. Block dusí svou manželku takovým malým výslechem. Chce vidět její mobil. Ona jej totiž ženuška drobátko podvádí a lže. V kritické chvíli „debaty“ je však odvolán, protože mizí mrtvá těla.

Na služebnu policie přichází strážník Karlos. Nadává na muže venku, který mu ukousl kus ruky. A tam se po chvíli rozjede boj proti podivným lidem. Všichni mají velkou vyrážku a žerou syrové maso - lidské.

Wren přijíždí k nemocnici zachránit Cherry. S pomocí pouze dvou nožů předvede, že umí. Udělá Cherry náhradní nohu a i s ní prchá.

Dakota také uprchla. Zajela si pro syna a s problémy přijela před otcův dům. Zde je i její muž, ale již nakažený, a banda dalších ve stejném stavu. Dakota i se synem se tedy ukryjí u jeho dědy.

Wren s šerifem a dalšími jsou v baru „U Vykošťováka“. J.T. jim předvádí své stroje, motorku a auto. Wren má v úmyslu je použít pro útěk.

Nyní je kus děje přeskočen vinou ztráty filmové cívky. Takže již sledujeme všechny pohromadě. Vypadnou z baru a venku začne regulérní válka proti nakaženým. Zdraví jsou v menšině a jsou nuceni ustoupit zpět. Nakonec však přece odjíždějí a dostanou se až na most, kde je nakažených opravdu moc. Ale je zde i armáda a poručík Muldoon. Ti nakažené postřílí a všichni jsou odvezeni do vojenského prostoru, kde to všechno začalo. Zde je i muž, který jim řekne, že dodal vojsku biochemickou zbraň. A tento dodavatel má prý ve své laboratoři skoro hotový protilék. Proto on i Wren zkusí útěk a ten jim vyjde. Mezitím je však Dakota s další obětí odvedena do jiné místnosti. Zde si ony svedou takovou malou válku, než sem vlítne Wray.

Nyní jsou všichni venku a rádi by k vrtulníkům. Jenže je zde armáda, a ta je jednoznačně proti...  Autor: Pitryx

režie:
Robert Rodriguez
 
 
hraje:
Rose McGowan (Cherry Darlingová), Freddy Rodriguez (El Wray), Josh Brolin (Dr. William Block), Marley Shelton (dr. Dakota Blocková), Michael Biehn (Šerif Hague), Jeff Fahey (J.T.), Naveen Andrews (Abby), Bruce Willis (por. Muldoon), Tom Savini (strážník Tolo), Michael Parks (Earl McGraw), Stacy Ferguson Duhamel (Tammy), Electra Avellan (1. dvojče), Elise Avellan (2. dvojče), Nicky Katt (Joe), Julio Oscar Mechoso (Romey), Quentin Tarantino (násilník), Troy Robinson (voják), Carlos Gallardo (strážník Carlos), Danny Trejo (Mačeta), Jason Douglas (Lewis), Cheech Marin (kněz), Rebel Rodriguez, Emmy Robbin, Jake Garber, Gregory Kelly, Greg Kelly (násilník), Derek Southers (voják), Doran Ingram (pacient), Skip Reissig (Skip), Felix Sabates (dr. Felix), Hung Nguyen (dr. Crane), Tommy Nix (Nixer)
 
 
scénář:
Robert Rodriguez
 
 
kamera:
Robert Rodriguez
 
 
hudba:
Robert Rodriguez, Graeme Revell (dodatečná)
 
 
kostýmy:
Nina Proctor
 
 
střih:
Robert Rodriguez, Ethan Maniquis
 
 
zvuk:
Ethan Andrus, John Pritchett
 
 
produkce:
Quentin Tarantino, Robert Rodriguez, Elizabeth Avellán
 
 
titulky-česká verze:
Petr Zenkl
 
 
zvláštní efekty:
John McLeod (koordinátor)
 
 
animace:
The Orphanage Inc., Tom Gibbons
 
 
koordinátor kaskadérů:
Jeffrey J. Dashnaw
 
 
vizuální efekty:
Ryan Tudhope (supervize), The Orphanage Inc., Troublemaker Digital Studios (zvláštní), Jonathan Alvord
 
 
masky:
Jake Garber, Gregory Nicotero (Zvláštní maskérské efekty), Howard Berger (Zvláštní maskérské efekty)
 
 
odborný poradce:
Marc Baird
 
 
výprava:
Steve Joyner
 
 
výkonný producent:
Harvey Weinstein, Bob Weinstein
 
 
rekvizity:
Marcus LaPorte
 
 
casting:
Mary Vernieu
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.