Po turecku (2010)

Po turecku (Turquaze)
53.3 %
 
 

Turquaze

    Žánr: drama
    Země: Belgie
    Délka: 96 min.
Drama zkoumá životy emigrantů, kteří jsou rozpolceni mezi dvěma zeměmi a dvěma kulturami, z nichž ani v jedné nemají kořeny. Tři turečtí bratři po otcově smrti začínají žít v Belgii.
Timur (28) se svými dvěma bratry Edizem (36) a Borou (16) právě pohřbili v Istanbulu svého otce a vrátili se do Ghentu. Jejich matka zůstala v Turecku. Všichni tři si přejí najít ve svých životech rovnováhu. Ediz má roli dominantního otce, Bora dělá hlouposti se svými špatnými kamarády a Timur se snaží splnit otcův sen: hrát na trumpetu v hudební skupině s dechovými nástroji. Sarah, Timurova přítelkyně, se ho snaží podporovat, ale zjišťuje, že Timura vlastně vůbec nezajímá.
Cinemax

režie:
Kadir Balci
 
 
hraje:
Burak Balci (Timur), Charlotte Vandermeersch (Sarah), Nihat Alptug Altinkaya (Ediz), Tilbe Saran (Meryem), Sinan Vanden Eynde (Bora), Hilal Sönmez (Zehra), Katelijne Verbeke (Moniek), Mark Verstraete (Guido), Tine Embrechts (Ann), Johan Dehollander (Paul), Mustapha Boumourra (Metin), Gilles De Schrijver (Sven), Maaike Cafmeyer (Lieve), Nergis Çorakçi (Elif), Evren Duyal (Reyhan), Azize Tan (Zeynep), Stefan Zajc (Tom), Johan Heldenbergh (Koenraad), Arzu Kökeng (Ayse), Tonguç Oksal (Mehmet), Christine Verheyden (Mieke), Lies Pauwels (Lucette), Pasqual Pronesti (Ufuk)
 
 
scénář:
Kadir Balci
 
 
kamera:
Ruben Impens
 
 
hudba:
Bert Ostyn
 
 
kostýmy:
Tine Verbeurgt
 
 
střih:
Nico Leunen
 
 
zvuk:
Jef Aerts, Jan Deca
 
 
koproducent:
Gülin Üstün
 
 
vizuální efekty:
Laurens Bekaert
 
 
producent:
Dirk Impens
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.