Policie stíhá, zákon osvobozuje (1973)

Policie stíhá, zákon osvobozuje (La polizia incrimina la legge assolve)
78.3 %
 
 

La polizia incrimina la legge assolve

Další název: High Crime

    Žánr: drama / krimi / thriller
    Země: Itálie / Španělsko
    Délka: 100 min.
Mezi městy Janovem a Marseille soupeří libanonská a francouzská mafie o moc v obchodování s drogami, a za nimi zůstávají samé mrtvoly. Po stopách se dává vícekomisař Belli (Franco Nero), ten zjistí jenom, že za obchody jsou Libanonci a šéf mafie Cafiero (Fernando Rey).

Po komisaři jdou pistolníci, kteří mají jenom jeden úkol - Belliho zlikvidovat, aby nemohl mluvit o tom, co již zjistil. Belli má podezření, že se drogy zpracovávají v průmyslové továrně Griva, požádá svého nadřízeného o dolary na drogy a vymyslí plán na léčku, kdy se pokusí vloudit se do organizované skupiny, a šéfa Cafieriho zastavit, nebo zlikvidovat.

Libanonská banda je odstraněná a do celého případu je zapletena celá rodina komisaře Scavina (James Whitmore), což je jeho dcera Anita a její nový přítel. Poslední dny se Belli probouzí zlými sny, kdy umírá v akci...  Autor: jarda53

režie:
Enzo G. Castellari
 
 
hraje:
Franco Nero (komisár Belli), Fernando Rey (Cafiero), James Whitmore (komisár Aldo Scavino), Delia Boccardo (Mirella, milenka komisára Belliho), Duilio Del Prete (Umberto Griva), Silvano Tranquilli (Franco Griva), Luigi Diberti (Coffi, Belliho asistent), Mario Erpichini (Ing. Rivalta), Ely Galleani (Chicca), Bruno Corazzari (vrah), Daniel Martín (Rico), Enzo G. Castellari (reportér), Mickey Knox (televízny komentátor), Nello Pazzafini (vrah), Paul Costello (advokát), Natasha Richardson (dívka), Paolo Giusti, Joaquín Solís (Tony, Cafierův sluha)
 
 
námět:
Tito Carpi
 
 
scénář:
Tito Carpi, Maurizio Amati
 
 
kamera:
Alejandro Ulloa
 
 
hudba:
Maurizio De Angelis, Guido De Angelis
 
 
střih:
Vincenzo Tomassi
 
 
výkonný producent:
Maurizio Amati
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.